Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt opnieuw onder $ 40k en herstelt weer terwijl goud recordniveaus nadert

 

Bitcoin handelde de afgelopen 24 uur overwegend net ten zuiden van het $40k-niveau na opnieuw een matig begin van de week. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ging het weekend in op een stabiele basis rond $ 40k, maar verloor gisteren wat waarde tot ongeveer $ 38.5k voordat hij weer herstelde naar $ 40k. Altcoins aan de andere kant hadden een licht bearish dag en rapporteerden ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: goud schommelt opnieuw rond de $ 2k-niveaus na een lichte stijging van de goudprijs. Het edelmetaal is de afgelopen maanden met dubbele cijfers gestegen als gevolg van een toenemende vraag als gevolg van ongebreidelde inflatie en economische onzekerheid.

Crypto-lobbyisten zijn tegenwoordig druk in Washington D.C. Het onlangs aangekondigde crypto Public Action Committee (PAC) Protect Our Future heeft bijna $ 9 miljoen uitgegeven aan verschillende politici. Het bestede bedrag was voor tv-advertenties en sociale-mediacampagnes voor de verkiezingen van verschillende politici. Nu lobbyisten steeds meer uitgeven aan politici, verandert de algemene houding ten opzichte van de grotere cryptosector blijkbaar.

Een crypto-handelaar is van mening dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst terug zou kunnen gaan naar het niveau van $ 30k. Crypto Ed, op Twitter een populaire influencer, gelooft dat de koers in de nabije toekomst waarschijnlijk zal herstellen tot ongeveer $ 43k, voordat hij een ineenstorting doormaakt tot $ 30k.

Cryptocurrency-gerelateerde bedrijven zijn begonnen met het verlaten van Rusland en Wit-Rusland en willen hun activiteiten daar stopzetten. Daarover later meer.

Chris DeWolfe, mede-oprichter van MySpace, gelooft dat blockchain-gaming in de nabije toekomst waarschijnlijk een belangrijke bestemming voor sociale contacten zal worden. Zijn voormalige sociale-mediagigant werd weggeconcurreerd door Facebook en Twitter. Nu beproeft hij zijn geluk in blockchain-gaming en hij gelooft dat de sector klaar is om te exploderen.

De regering van Iran wil straffen invoeren voor mensen die gesubsidieerde elektriciteitstarieven gebruiken voor het delven van crypto. Hoewel de overheid Bitcoin-mijnbouw toestaat, wordt de elektriciteit voor hen tegen veel hogere tarieven geleverd, dus sommige mensen exploiteren illegale mijnbouwplatforms tegen lage binnenlandse tarieven in het land.

Russische bankiers willen ook non-custodial Bitcoin-wallets in het land verbieden. Dit toont aan dat, ondanks de zorgen uit het Westen dat crypto door het land gebruikt zou kunnen worden, ze er zelf met argwaan naar kijken en denken dat het wordt gebruikt voor “buitenlandse financiering”.

Astronaut Scott Kelly gelooft dat NFT's een nieuwe uitlaatklep zijn voor zijn mede-ruimtevaarders om daar ervaringen te delen. De Amerikaan gelooft dat de sector op de een of andere manier zal bijdragen aan ruimteontwikkeling en onderzoek.

De gemiddelde kosten voor een Bitcoin-transactie nadert nieuwe dieptepunten in twee jaar op $ 1,04. De vergoedingen waren in april 2021 gestegen tot nieuwe hoogtepunten rond $ 61, maar zijn nu teruggevallen naar een laag niveau.

AMC Theatres, het bedrijf waarvan de aandelen begin 2021 naast GameStop in het nieuws kwamen, is begonnen met het accepteren van Dogecoin, Shiba Inu en andere crypto's voor online betaling.

Bitcoin zakt onder $40k

Bitcoin had over het algemeen een stabiel weekend voordat het aan het einde begon te dalen. De koers kwam onder $40k, maar beweegt er nu weer boven.

Gisteren begonn met de BTC koers rond de $40,45k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het in een kleine dip daalde tot $ 40k. Het bleef daar nog enkele uren voordat het om 6.30 uur 's ochtends enorm begon te dalen. Het vormde een bodem rond de $ 38.5k, voordat het iets terugkaatste boven $ 39k. Het is sindsdien langzaam gestegen en staat nu weer opnieuw boven het niveau van $ 40k.

Bitcoin wankelt nog steeds van de grote daling van zijn 2022-highs op $ 48k slechts twee weken geleden. De beren zien er hier overtuigend uit en ze kunnen een nieuwe terugtocht beginnen naar $ 32k. Een plotselinge stijging door de stieren kan echter niet worden uitgesloten, terug naar eerdere niveaus boven $ 40k, althans op korte termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 748 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,9%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten verliezen, in veel gevallen zelfs meer dan die van Bitcoin, voordat ze zich herstelden. Ripple (XRP, -1,5%), Solana (SOL, -2%), Dogecoin (DOGE, -2,2%), Shiba Inu (SHIB, -3%) en Near Protocol (NEAR, -2,3%) bleven gisteren in de min steken aan het einde van de dag.

XRP koers grafiek

In ander nieuws….

Crypto-bedrijven ronden operaties in Rusland af

Cryptocurrency-gerelateerde bedrijven zijn begonnen met het verlaten van Rusland en Wit-Rusland en willen hun activa daar verkopen.

Onlangs heeft zelfs een beurs van Russische oorsprong, EXMO genaamd, haar activiteiten in deze twee landen volledig stopgezet omdat ze zich op andere landen richt. Dit kan de lokale cryptoscene in Rusland schaden, ook al is het op korte termijn. Evenzo sluit GitHub zijn deuren voor Russische gebruikers die banden hebben met gesanctioneerde bedrijven. Een reeks ontwikkelaars van gesanctioneerde entiteiten is het doelwit geweest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram