Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 41.5k terwijl FBI en CSIA waarschuwen tegen verdere crypto-cyberaanvallen

 

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 41.5k, aangezien het een licht prijsherstel onderging boven $ 40k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bracht een groot deel van het afgelopen weekend door in een krappe bearish zone en bereikte een dieptepunt van $ 38k. Vandaag slaagden de stieren er eindelijk in om wat positieve actie te ondernemen. Altcoins boekten ook wat eigen prijsherstel. Daarover later meer.

Ander nieuws, na de laatste Noord-Koreaanse cyberaanvallen die resulteerden in honderden miljoenen dollars verlies voor het Axie Infinity-project, hebben de FBI en CSIA gewaarschuwd dat er meer van dergelijke aanvallen in de pijplijn zouden kunnen zitten. Het patroon is duidelijk voor de toekomst, maar Bitcoin bezitters zullen niet te gestrest zijn. Daarover later meer.

De regering van Ierland heeft politieke cryptodonaties in het land verboden. De stap komt nadat de Ierse wetgever een nieuwe reeks integriteitswetten heeft aangenomen die tot doel hadden te voorkomen dat politici zich inlaten met steekpenningen en ander louche gedrag.

De Ethereum Foundation diversifieert haar niet-crypto-activa verder. Volgens een laatste persbericht heeft de stichting ongeveer $ 1,6 miljard in haar bezit, waarvan een groot deel ETH zelf, maar de niet-crypto-activa zagen deze sprong toen de interesse van de stichting in onderzoek en innovatie toenam.

Ondanks de recente daling van de Bitcoin koers, resoneert het prijsdoel van $ 100k nog steeds bij veel van de BTC-eigenaren en dat kan de reden zijn waarom de cryptocurrency weigert grote prijsdalingen te ondergaan. De populaire analist Root is van mening dat er geen echte reden is waarom de cryptocurrency niet met ten minste 40% zou moeten dalen, maar de HODLers houden dat tegen.

De Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman heeft nogmaals bij de wereldgemeenschap aangedrongen op een wereldwijd raamwerk voor cryptocurrency. De stap komt omdat India een hoog belastingtarief van 30% oplegde aan crypto-gebruikers in het land, maar voor dit doel nog steeds geen regelgevend kader heeft geboden.

De populaire handelsapp Robin Hood heeft aangekondigd dat het de Britse crypto-activafirma Ziglu heeft gekocht. Deze ontwikkeling maakt deel uit van verstrekkende uitbreidingsinspanningen van het bedrijf, omdat het een groter aandeel van de cryptomarkt lijkt te willen hebben.

De CEO van blockchain.com is van mening dat de VS, het VK en de EU vooruitstrevend zijn als het gaat om het reguleren van de sector. Hij is van mening dat de sector dit soort regelgeving nodig heeft, ook al blijven er impasses bestaan ​​met betrekking tot de meeste onderdelen van de nieuwe regelgevingskaders.

De Amerikaanse luchtmacht heeft een unieke aanvraag voor het concept "Spaceverse" als handelsmerk geregistreerd. Het nieuwe concept wil het convergerende punt worden van de terrestrische, ruimte- en digitale realiteit.

Bitcoin herstelt tot $ 41.5k

Bitcoin herstelde eerder vandaag licht tot $ 41.5k, toen de stieren er eindelijk in slaagden om een ​​beetje terug te vechten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 40,5k na enkele late winsten. De koers handelde een beetje zijwaarts voordat hij om 2 uur 's nachts plotseling steeg tot $ 41k. Maar de stijging was gehaast en de koers viel terug naar eerdere niveaus. Bitcoin handelde vervolgens de volgende 12 uur zijwaarts rond het vorige niveau. Om 14.00 uur 's middags begon de het opnieuw te stijgen, deze keer wat steviger. De koers bereikte $41k en ging toen verder naar $41.5k. Sindsdien is het rond dit niveau gebleven.

De late prijsactie van Bitcoin toonde gisteren en eerder vandaag aan dat stieren op zijn minst nog wat kracht in zich hebben. De prijsactie zelf is echter nog steeds vrij matig en de koers ligt onder de belangrijkste weerstandsniveaus boven $ 44k. De bulls moeten sterk doorzetten als ze de recente bullish setup nieuw leven in willen blazen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $785 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Veel altcoins boekten later op de dag wat winst. Ethereum (ETH, 2,8%), Solana (SOL, 6%), Terra (LUNA, 5,8%), Avalanche (AVAX, 3%), Polkadot (DOT, 3,5%), Near Protocol (NEAR, 5,8%) en Litecoin (LTC, 3%) deden het allemaal iets beter dan Bitcoin zelf.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

De FBI en CSIA waarschuwen voor verdere cyberaanvallen vanuit Noord Korea

Volgens de Amerikaanse FBI en CSIA wordt verwacht dat de Noord-Koreanen in de nabije toekomst meer cyberaanvallen op cryptoprojecten zullen lanceren. Hun aankondiging komt nadat een grote hack de Ronin-brug bij Axie Infinity blootlegde en resulteerde in het verlies van honderden miljoenen dollars aan (voornamelijk) ETH.

Gebruikers moeten vooral oppassen met beginnende cryptoprojecten, zelfs als ze nu miljarden dollars waard zijn. Hetzelfde geldt voor nieuwere crypto-exchanges die nog steeds hun weg vinden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram