Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 41k terwijl APE Coin met 60% stijgt

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag boven $41k, aangezien de koers de afgelopen 24 uur grotendeels onveranderd is gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert ten opzichte van de dollar na een hernieuwd bezoek aan de $40k-steun. Altcoins waren in deze periode ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Bored Ape Yacht Club (BAYC) cryptocurrency-project gaat harder dan ooit. De APE Coin is in één dag met meer dan 28% gestegen. Daarover later meer.

Terra's stablecoin-inspanningen werpen hun vruchten af, aangezien de UST nu de op twee na grootste dergelijke munt is geworden. De snelle opkomst van de UST heeft ertoe geleid dat het de door Binance ondersteunde Binance USD-munt heeft ingehaald, die werd gezien als de grootste bedreiging voor de hegemonie van de USD Tether op de markt.

Australië gaat een nieuwe Bitcoin ETF goedkeuren. Dat is een primeur in het land nadat soortgelijke ETF-aanvragen opnieuw werden afgewezen in de VS. Vier marktdeelnemers zijn overeengekomen om te voldoen aan de strenge marge-eisen voor deze ETF en het wordt geprezen als een grote stap in de richting van mainstreaming van de crypto-scene in het land.

Shiba Inu heeft een van zijn portefeuilles op de zwarte lijst gezet nadat werd ontdekt dat een gebruiker zijn virtuele landoptie had gebruikt om een ​​hakenkruis te tekenen. De grondverkoop werd op 12 april gestart door het meme-muntenproject en zag veel activiteit onder de leden van de crypto-gemeenschap. Maar een van de kopers besloot volledig nazi te worden en gaf daarvan uiting op zijn Shiba Inu grond. Dit roept echter wel vragen op over het gedecentraliseerde model van het Shiba Inu-project.

Een ervaren lid van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk is aangewezen als hoofd van de digitale activa-eenheid van een toezichthouder. Victoria McLoughlin, de ervaren official, zal nu het nieuwe team leiden en proberen met gezond verstand de crypto-scene te reguleren.

In het Europese land Georgië wordt crypto een geweldig hulpmiddel voor vluchtelingen die het conflict tussen Oekraïne en Rusland ontvluchten. Een van die vluchtelingen deelde zijn verhaal over het gebruik van crypto om rond te komen tijdens zijn leven als vluchteling in een buurland. Dit toont het immense potentieel van de cryptosector om levens te redden, zelfs wanneer de toegang tot bankieren en handelen wordt verbroken.

De Russische Belastingdienst, de RTS, heeft opnieuw voorgesteld om cryptocurrencies te gebruiken voor buitenlandse handelsdoeleinden. De stap komt op het moment dat het land echt moeite heeft om het hoofd te bieden aan aanzienlijke westerse sancties tegen zijn economie.

In een belangrijke stap heeft Binance.US een licentie gekregen om op te treden als geldzender op het grondgebied van Puerto Rico. De nieuwe licentie toont de visie van de beurs om diensten op het grondgebied van de VS uit te breiden, zelfs als de staten op het vasteland achterblijven.

De nieuwe onderdrukkende cryptobelastingen van India leiden ertoe dat cryptobedrijven het land verlaten op zoek naar gunstiger gebieden. Het land dat de crypto-beweging had gevolgd, werd terug in de realiteit geschoten met een enorme crypto-belasting van 30%. Bovendien is de sector niet eens legaal in het land.

Bitcoin stabiel op $ 41k

Bitcoin handelt momenteel gestaag boven $ 41k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bleef gisteren de hele dag vlakbij dit niveau terwijl de beren en de stieren gevechtslinies trokken.

Gisteren begonnen met Bitcoin rond de $ 41.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 12.00 uur begon te stijgen. De cryptocurrency steeg in meerdere fasen licht tot $ 42k, maar stortte onmiddellijk in nadat hij dat niveau had bereikt. Op het moment van schrijven staat de index weer boven de $41,5k.

Bitcoin handelt nu met meer vertrouwen boven de $40k, maar de stieren hebben nog een lange weg te gaan. Ze moeten zo snel mogelijk de weerstand van $45k targeten en blijven stijgen naar $50k. Aan de andere kant zullen de beren zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken, op voorwaarde dat de koers onder de $45k blijft. Ze hebben laten zien dat ze de koers in een mum van tijd weer onder de $40k kunnen brengen wanneer de waardering lager is dan $45k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Belangrijke bewegingen waren onder meer Ripple (XRP, -3,5%), Avalanche (AVAX, -2,2%), Near Protocol en (NEAR, -2,8%).

NEAR koers grafiek

In ander nieuws…..

Bored Ape Yacht Club's APE Coin stijgt 60%

De APE-munt is in slechts één week met meer dan 60% gestegen en ongeveer 28% in slechts één dag, toen het gerucht over de mogelijke virtuele grondverkoop aan kracht won.

De nieuwe meme-munt waardeerde op met meer dan de helft van zijn waarde nadat een gerucht de ronde deed over de virtuele land-drop voor APE-bezitters. De munt wordt snel een belangrijk trending token in de cryptowereld en sommige experts geloven dat het de volgende Dogecoin of Shiba Inu zou kunnen worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram