Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 42k terwijl de Grayscale Bitcoin Trust premium stijgt naar hoogste punt in 2022

 

Bitcoin handelt momenteel in de buurt van $ 42k op het moment van schrijven na wat licht bullish activiteit eerder vandaag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie kijkt nerveus omhoog terwijl hij probeert te herstellen van een bearish inzinking. Altcoins aan de andere kant waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)-premie nu op nieuwe hoogten van 2022 staat, wat wijst op een grotere institutionele vraag om in Bitcoin te investeren. Deze ontwikkeling komt ondanks het feit dat de cryptocurrency aan het begin van deze week zijn dieptepunt van meerdere maanden onder $39k heeft neergezet. Daarover later meer.

Een topman achter het Trezor-walletbedrijf heeft verklaard dat het niet mogelijk is om non-custodial Bitcoin-wallets te verbieden. Hij geeft toe dat er enkele manieren zijn waarop het gebruik ervan kan worden beperkt, maar er is geen manier om het volledig te verbieden. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview.

Het officiële Twitter-kanaal van het Terra-project heeft getweet dat het snel genoeg erg pittig zal worden voor Bitcoin. Er wordt aangenomen dat de huidige zijwaartse prijsactie waarschijnlijk niet lang zal voortduren. De stap komt nadat Terra zijn stablecoin-activiteiten agressief heeft uitgebreid naast zijn native LUNA-cryptocurrency-project, anticiperend op grote prijsbewegingen in de toekomst.

Binance heeft voldaan aan de laatste EU-sancties tegen Rusland en heeft zijn diensten in het land aanzienlijk beperkt. Binance heeft zelfs recentelijk westerse economieën het hof gemaakt, omdat het ernaar uitziet de naleving van crypto-regelgeving te verbeteren. Het kreeg echter veel tegenstand van de cryptogemeenschap omdat het per ongeluk een swastika-achtige emoji onthulde aan de vooravond van Hitlers verjaardag. Binance was er snel bij om het neer te halen.

Amerikaanse cryptohandelaren hebben de grootste winsten in de cryptosector geboekt en versloegen Europese en Oost-Aziatische rivalen. Volgens Chainalysis zag het land het hele jaar door meer dan $ 46,9 miljard aan winsten. Het VK kwam op de tweede plaats met $ 8,1 miljard en Duitsland met $ 5,8 miljard. Er is misschien een eenvoudigere verklaring waarom de VS veel hoger op de lijst staat, aangezien het 5-6 keer de bevolking van het Verenigd Koninkrijk heeft. Gecorrigeerd daarvoor verdwijnt de kloof bijna. Veel andere landen hebben waarschijnlijk ook veel winst geboekt, zoals India, Pakistan, de Filippijnen, Bangladesh en andere. Maar hun crypto-rapportagesystemen worden niet vertrouwd door het publiek.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft in een laatste stap een in Rusland gevestigde cryptocurrency-miningfirma gesanctioneerd. De VS ondernemen preventieve maatregelen om te voorkomen dat het Russische regime de impact van sancties compenseert. Cryptocurrencies worden aangeprezen als een mogelijk middel om dit doel te bereiken.

Rario, een cricket NFT-startup, heeft maar liefst $ 120 miljoen opgehaald in een Series A-financieringsronde. De financiering werd gedaan door Dream Capital.

Bitcoin zweeft rond de $42k

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 42k op het moment van schrijven, nadat het eerder op de dag hogere waarden had gepost. De cryptocurrency stijgt langzaam terwijl stieren op hun hoede blijven voor een bearish tegenaanval.

De afgelopen 24 uur begonnen met de bitcoin koers rond de $ 41,2k. Het steeg in de uren daarna licht tot $ 41,5k voordat het zich rond dat niveau stabiliseerde. Om 9.30 uur 's ochtends begon de koers opnieuw te stijgen. Het ging boven $ 42k en bereikte een hoogte van $ 42,9k in een grote beweging. De stieren konden deze beweging echter niet volhouden en BTC stortte onmiddellijk in. Nu handelt het onder $42k op het moment van schrijven.

De overstap van Bitcoin naar $ 43k eerder vandaag mislukte, maar het toont aan dat de intentie van de stieren er is om de prijs omhoog te pompen. Maar ze moeten doorgaan met hun inspanningen en de koers boven $ 45k stuwen en dat snel genoeg doen. Anders hebben de beren het te gemakkelijk en kunnen ze de koers in een snelle beweging terugtrekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 791 miljard en het marktaandeel was 41,9%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, afgezien van enkele opmerkelijke uitzonderingen. Ze omvatten Terra (LUNA, 3,5%) en Tron (TRX, 17%). Tron stijgt na een lange onderbreking.

Tron koers grafiek

In ander nieuws…..

Grayscale Bitcoin Trust ziet premie op 2022 hoogtepunten

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een van de grootste crypto-institutionele investeringsbedrijven in de Verenigde Staten, heeft zijn premie zien stijgen naar het hoogste niveau van het huidige kalenderjaar.

Deze ontwikkeling komt na een hele reeks positief crypto-gerelateerd nieuws uit de sector, waaronder een gestaag herstel van de BTC koers boven $ 40k en record HODLing-cijfers. Het valt echter nog te bezien of dit positieve sentiment daadwerkelijk zal resulteren in een geweldige prijsactie op de markten.