Brutale Hong Kong-advertentie promoot cryptocurrency door te zeggen: "Bitcoin zal je nooit dumpen"

 Vrouw wordt achter gelaten

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Over de hele wereld wordt nu steeds meer geadverteerd voor Bitcoin en soms op interessante manieren. Een tabloidadvertentie in Hongkong plaatste een brutale advertentie op de voorpagina in Het Chinees en deels in het Engels, die luidde: “Bitcoin will never ditch you” ("Bitcoin zal u nooit dumpen"). In de advertentie staat verder in het Chinees: "Banken, jullie laten me vandaag niet achter, ik laat jullie achter."

Vreemd genoeg is er helemaal geen referentie over hoe of waar je Bitcoin kunt kopen. Gezien het tabloidpubliek van de publicatie, kan zo'n humoristische kop sommige mensen er toe aanzetten er over te lezen. De advertentie is gepubliceerd door Genesis Block, een cryptobedrijf geregistreerd in het speciale Chinese territorium (Hong Kong). Maar schuilt er enige waarheid in deze bizarre bewering? Dat Bitcoin je nooit zal dumpen? Wat is hier de verborgen marketinginvalshoek?

advertentie krant Hong Kong 

Afbeeldingsbron: Reddit

Redenen waarom Bitcoin betrouwbaarder kan zijn dan banken en contanten

Er zijn verschillende redenen waarom men Bitcoin kan promoten door te zeggen dat het je nooit in de problemen zal brengen. De eerste en belangrijkste is de kwestie van banken.

Bankproblemen

De meeste mensen zijn tijdens hun leven tegen bankproblemen aangelopen. Ze omvatten irritante serverproblemen, pinautomaatstoringen, kredietproblemen, dure financiële producten en het bevriezen van rekeningen door de overheid naar eigen goeddunken.

De advertentie luidt:

“Bitcoin is digitaal geld. Het wordt niet uitgegeven of gecontroleerd door een regering of bedrijf. Niemand kan u ervan weerhouden transacties op het netwerk uit te voeren en het kan niet worden afgesloten. Bitcoin is voor iedereen beschikbaar, ongeacht hun nationaliteit, geslacht of overtuiging. Bitcoin begon met het Genesis-blok tijdens de financiële crisis van 2009. Nu is zijn tijd gekomen. "

Dus, om de aandacht van het publiek te trekken, verwijst het bedrijf naar het gedecentraliseerde beheersysteem van het netwerk. Naast de bankproblemen zijn de meeste lezers Hongkongse burgers die worden bestuurd door een duaal systeem dat Peking veel controle geeft over een gebied dat historisch meer dan een eeuw lang door de Britten werd gecontroleerd in het hart van Chinees grondgebied.

Aangezien de centrale Chinese overheid volledige controle heeft over het banksysteem en er geen checks and balances zijn voor burgers en hun rekeningen, kan Bitcoin een goed alternatief zijn voor de inwoners van Hong Kong. Het kan niet worden verboden, gecontroleerd of gemanipuleerd door de overheid. Geen enkele transactie kan worden gewist, bewerkt, verdubbeld of vervalst in Bitcoin, wat wel makkelijk kan in het huidige financiële systeem dat door banken wordt beheerd.

Het is bekend dat de Chinese regering hard optreedt tegen andersdenkenden, religieuze overtuigingen en andere groepen. Het is bekend dat ze zulke mensen naar believen vasthouden, hun bankrekeningen blokkeren en een communicatie-black-out afdwingen. Deze brutale advertentie zou dus een manier kunnen zijn om veel burgers van Hong Kong, die op hun hoede zijn voor meer Chinese controle in hun regio, het hof te maken.

Het Fiat Fiasco

Fiat-valuta en zijn valkuilen zijn een andere reden waarom Bitcoin je misschien nooit zal laten hangen. Fiat is wat je reguliere valuta's noemt, zoals de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond en de rest van de papieren valuta's over de hele wereld. Vanwege de onbalans in de handel en andere redenen lijden veel valuta's over de hele wereld onder hoge inflatie en dus blijven mensen in armoede leven ondanks dat ze hun geld hebben gespaard.

Dus de marketingregel "Bitcoin zal u nooit dumpen" kan ook hier op doelen. Overheden over de hele wereld manipuleren hun valuta's naar believen en ongestraft, zonder dat er een openbaar debat over wordt gevoerd. Neem bijvoorbeeld het Libanese pond dat, nog voor de havenontploffing, de afgelopen maanden al met meer dan 50% was gedaald, waardoor de bevolking erg boos was. Door devaluatie ging de waarde van de munt onmiddellijk door de helft. De boodschap uit de advertentie m.b.t. Bitcoin die u niet in de steek laat, verwijst dus ook naar het feit dat Bitcoin zichzelf niet zal devalueren door steeds meer valuta te injecteren zoals het huidige systeem doet. Alleen de markt kan de prijs van de cryptocurrency bepalen.

Tot slot… 

De advertentie is een call-to-arms voor alle mensen die gedesillusioneerd en verraden zijn door het valutasysteem en overheden over heel de wereld. Het is innovatieve marketing en kan mensen over de hele wereld aanspreken, niet alleen in Hong Kong zelf.

 

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...