Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Apecoin en Terra presteren sterk maar GMT is nieuwe hoogvlieger

Cryptocurrency nieuws

De markt voor cryptocurrency is nog steeds niet volledig bullish en veel altcoins worstelen om hun winst vast te houden. Sommige alternatieve cryptocurrencies boeken echter aanzienlijke winsten ondanks de gecompliceerde omstandigheden. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

GMT koers stijgt door partnerschapsgeruchten

STEPN (GMT) is een frisse nieuwe altcoin die net iets meer dan een maand bestaat. In deze zeer korte tijd slaagde GMT erin om massaal te stijgen en werd het bijna onmiddellijk een van de grootste cryptocurrencies op de markt.

In de afgelopen 7 dagen is de GMT-prijs met bijna 50% gestegen en het einde van de STEPN-rally is nog niet in zicht. Sinds de lancering heeft het token een indrukwekkende ROI (Return of Investment) van meer dan 32.000% gegenereerd!

Maar wat is precies de reden voor deze plotselinge groei in kapitalisatie en populariteit, en wordt het daadwerkelijk ondersteund door baanbrekende technologie, of is het allemaal slechts een hype?

Op technologisch vlak is STEPN niet erg innovatief. Het project is gebouwd op Solana en combineert enkele van de meest populaire crypto-modewoorden zoals NFT's, metaverse en Web3. STEPN beschikt ook over een eenvoudige mobiele lifestyle-app, waarmee gebruikers tokens kunnen verdienen door te lopen - zolang ze eerst NFT-sneakers hebben gekocht.

De belangrijkste reden waarom de GMT-prijs omhoog schiet, is echter de geruchten over massale partnerschappen die binnenkort worden aangekondigd. De teamleden hebben gehint op samenwerking met grote namen zoals Nike, Adidas en Binance.

Helaas blijven al deze partnerschapsgeruchten, althans voorlopig, volledig ongegrond. Dus zal STEPN een van de belangrijkste spelers op de altcoin-markt worden, of zal het succes van zeer korte duur zijn? Alleen de tijd zal het leren, maar op dit moment is GMT absoluut een van de meest opwindende tokens op de markt!

GMT koers grafiek 

Privacymunten blijven hun winst versterken

De fragiele en onzekere geopolitieke situatie blijft de cryptocurrency-markt beïnvloeden. Een van de belangrijkste uitkomsten van dit feit is een hernieuwde belangstelling voor privacygerichte altcoins zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC).

Crypto-investeerders merken een gevaarlijke trend op - gecentraliseerde cryptocurrency-platforms worden erg trigger-happy om gebruikersaccounts te vergrendelen en hun geld in beslag te nemen. Eerst overkwam het de aanhangers van het Canadian Freedom Convoy. Toen overkwam het tienduizenden Russische burgers. Vervolgens kan het jou overkomen.

Daarom wenden blockchain-enthousiastelingen zich tot privacymunten, die niet kunnen worden gevolgd, en het is veel moeilijker voor vijandige actoren om ze te grijpen. Monero, verreweg de meest populaire en meest gebruikte privacymunt, is de afgelopen week met meer dan 15% in prijs gestegen. Zcash, de op één na populairste privacymunt, is met bijna 12% in waarde toegenomen.

XMR koers grafiek 

ApeCoin blijft uitblinken

ApeCoin (APE) wordt snel een van de meest sensationele altcoins in het blockchain-ecosysteem. Sinds de lancering doet APE het geweldig, en week na week blijft het een van de best presterende crypto-activa op de markt.

In de afgelopen 7 dagen is de ApeCoin koers met meer dan 18% gestegen. Momenteel heeft ApeCoin een marktkapitalisatie van meer dan $ 4,1 miljard, wat APE de 33e grootste crypto ter wereld maakt.

Een van de belangrijkste redenen waarom ApeCoin blijft stijgen, is een ambitieus project genaamd Otherside. Otherside zal een metaverse zijn die volledig wordt aangedreven door APE. Aangezien APE de enige cryptocurrency zal zijn die de aankoop van virtueel land in Otherside mogelijk maakt, kan de lancering ervan een enorme boost zijn voor de APE koers.

ApeCoin grafiek 

LUNA stijgt - Is dit het begin van een serieus herstel voor Terra?

De afgelopen weken waren verschrikkelijk voor Terra, aangezien de LUNA koers volledig instortte. Deze week kregen Terra-investeerders eindelijk goed nieuws - in de afgelopen 7 dagen is LUNA met meer dan 18% in waarde gestegen.

De reden waarom LUNA weer bullish werd, is simpel: TerraUSD (UST), het belangrijkste product van het Terra-ecosysteem, heeft Binance USD (BUSD) ingehaald om de op twee na grootste stablecoin op de markt te worden. Momenteel heeft UST een marktkapitalisatie van bijna $ 18 miljard.

Natuurlijk zijn sommige waarnemers nog steeds bezorgd dat TerraUSD door niets wordt ondersteund en dat het uiteindelijk zijn koppeling aan de dollar kan verliezen. Maar voor nu lijkt het erop dat het Terra-ecosysteem eindelijk begint te herstellen.

Luna koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram