Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 40k terwijl Twitter USDC-betalingen uitrolt via Polygon Blockchain

 

De Bitcoin koers staat momenteel net onder $40k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde gisteren opnieuw onder het belangrijkste niveau van $ 40k toen de koopdruk afnam. Altcoins aan de andere kant boekten ook eerder op de dag wat verliezen ten opzichte van de USD. Daarover later meer.

Ander nieuws: Twitter is proactief op zoek naar betalingen in digitale valuta op het platform. Het microblogging-sociale-medianetwerk heeft een nieuw USDC-uitbetalingsprogramma voor makers van inhoud uitgerold. Nu kan een select aantal Twitter-makers in de nabije toekomst uitbetalingen krijgen in de USD stablecoin. Daarover later meer.

Terwijl de NFT-markt over het algemeen vertraagt, blijft de waarde van legacy NFT-collecties in prijs stijgen, met een aanzienlijke groei in de afgelopen weken. Beleggers waren er snel bij om veel van deze collecties "blue chip NFT's" te noemen, een term die op de aandelenmarkt wordt gebruikt voor aandelen die over het algemeen hun waarde goed behouden en gestaag opwaarderen. Terwijl de NFT-markt verzadigd raakt, zullen NFT-projecten die op de markt komen, strijden om deze blue-chip-status. Er is echter geen duidelijke consensus in de gemeenschap over hoe een NFT-project een blue chip-project wordt.

Nu de Franse verkiezingen naderen, wordt er veel gepraat over welke kandidaat gaat winnen. De laatste wedstrijd zal zijn tussen de zittende centrist Emmanuel Macron en de extreemrechtse Marine Le Pen. Als voormalig bankier heeft Macron de cryptosector voorzichtig benaderd en heeft hij aangegeven dat hij meer regelgeving wil rond digitale valuta. Dit is de reden waarom Frankrijk niet als een bijzonder pro-cryptoland wordt beschouwd, ook al blijven zijn buren zoals Duitsland en Zwitserland met grote sprongen vooruitgaan. Le Pen aan de andere kant, stuitert als een pingpongbal op en neer m.b.t. deze kwestie. Ten eerste beloofde ze dat de sector met heel wat minder regelgeving te maken zal krijgen, maar aan de andere kant zei ze dat de sector schadelijk was voor de veiligheid van de natie en wilde ze nieuwe beperkingen opleggen. De Fransen hebben dus weinig keus als het gaat om het kiezen van de juiste pro-crypto-kandidaat, waarbij de een aandringt op nieuwe regels en de ander onbeschaamd 180 graden draait m.b.t. de kwestie.

Over regelgeving gesproken, de nieuwe reeks maatregelen van de Britse schatkist hebben geleid tot een gemengde reactie van de cryptomarkt. Hoewel het land de afgelopen jaren niet erg cryptovriendelijk is geweest, probeert het nu de acceptatie van cryptovaluta te vergroten, maar met verbeterd toezicht en nieuwe regelgeving.

De US Treasury daarentegen heeft 3 Ethereum-adressen gesanctioneerd met connecties met Noord-Koreaanse hackers. Deze adressen zijn betrokken geweest bij het opslaan van munten verkregen via verschillende hacks. Onlangs waren ze betrokken bij de Axie Infinity Ronin Bridge-hack die resulteerde in meer dan $ 600 miljoen aan crypto die van het platform werd gestolen, vooral met behulp van ETH.

Binance daarentegen heeft met succes $ 5,8 miljoen aan ETH teruggevonden van deze hack, in een van zijn wallets. Dankzij de effectieve rapportage- en volgsystemen van vandaag kan het gehackte bedrag worden getraceerd en kunnen conforme exchanges deze overnemen en teruggeven aan de getroffen gebruikers. Dit is een van de doorbraken vanuit de sector.

Bitcoin koers zakt onder $40k

Bitcoin zakt momenteel onder de $40k, aangezien de koers zijwaarts bleef handelen met over het algemeen weinig verandering.

De afgelopen 24 uur begonnen met de prijs van Bitcoin op ongeveer $ 39,4k. Het bleef de rest van de dag binnen $ 500 van dit bedrag, wat wijst op een lage volatiliteit. Het herstelde zich kort tot $ 39,9k, maar is sindsdien gedaald tot ongeveer $ 39,8k op het moment van publiceren.

Bitcoin bevindt zich nu weer in bearish gebied en ziet er behoorlijk kwetsbaar uit voor de neerwaartse krachten. Dit komt omdat de daling onder $ 48k theoretisch nog steeds aan de gang is, aangezien er gedurende deze tijd geen groot herstel is geboekt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 757 miljard en het aandeel in de procedure was 41,6%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel na het boeken van verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 48 uur wat verliezen, maar bleven de afgelopen dag redelijk stabiel. Grote verliezers waren Ripple (XRP, -2%), Terra (LUNA, -2,8%) en Polygon (MATIC, -2,2%). Er waren ook enkele winnaars, waaronder Polkadot (DOT, 4%) en Solana (SOL, 1,3%).

Polkadot koers grafiek

In ander nieuws…..

Twitter wil uitbetalingen geven in USDC

Twitter werkt samen met Stripe om uitbetalingen in USDC te geven aan content creators. Hiervoor werken de twee bedrijven samen met Polygon (MATIC).

Deze ontwikkeling wordt misschien versneld vanwege het vijandige overnamebod van Elon Musk. De excentrieke Tesla-baas probeert de Twitter-gebruikers te lokken met zijn plannen om van het platform een ​​cryptoparadijs te maken, met Dogecoin voorop. Dan moet de overname wel eerst achter de rug zin, dat wel. Het Twitter-team was echter een van de meest pro-crypto sociale mediaplatforms in de recente geschiedenis en ze versnellen de uitbreiding van hun digitale valutafuncties verder als onderdeel van hun inspanningen om het overnamebod van Musk te dwarsbomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram