Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grayscale Bitcoin Trust Premium weer op het goede spoor na moeilijke maanden, Trezor directeur geeft zijn kijk op door de gebruiker gecontroleerde BTC-wallets

 

De premie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is weer op schema na problemen te hebben ondervonden in de afgelopen maanden. Volgens Coinglass is de GBTC-premie momenteel op weg naar zijn vorige hoogtepunten. Factoren die bijdragen aan de stabilisatie zijn onder meer een relatief stabiele Bitcoin (BTC) koers dit jaar.

Toen de toonaangevende cryptocurrency qua marktkapitalisatie vorig jaar kelderde van zijn hoogste punt ooit, vertoonde de premie van GBTC al een negatieve trend. Dit leidde ertoe dat de aandelenkoers van de trust lager was dan de prijs van Bitcoin op de spotmarkt.

In de eerste maand van het jaar was het verschil tussen de prijs van BTC op GBTC en op de spotmarkt wel 30 procent, wat neerkomt op een premie van -30 procent. De zaken bewegen echter de goede kant op, want de premie is nu ongeveer -21 procent, wat de kleinste is tot nu toe dit jaar.

In de afgelopen 12 maanden heeft Grayscale moeilijke tijden gekend na de goedkeuring van op de beurs verhandelde BTC-futures ETF’s.

Michael Sonnenshein, een Grayscale-manager, heeft zich bij anderen in de branche gevoegd om financiële toezichthouders in de Verenigde Staten te bekritiseren omdat ze de voorkeur geven aan futures-gekoppelde Bitcoin ETF boven een spot-gebaseerd product.

Zakelijke beleggers verkiezen spot boven futures-ETF's

Tijdens een gesprek met CNBC merkte Sonnenshein op dat de effectenwaakhond in de VS langzaamaan de redenen aan het verminderen is om een ​​spot-based ETF af te keuren. Volgens de directeur van Grayscale is de vraag niet "of" de toezichthouder het zal doen, maar "wanneer".

Hij voegde eraan toe dat als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission niet naar een futures- en een spot ETF "door dezelfde lens" gaan kijken, dit mogelijk in de richting van een overtreding van de Administrative Procedure Act gaat.

Matt Hougan, de CEO van Bitwise, zegt dat zakelijke beleggers de voorkeur geven aan een spot-ETF boven een futures-ETF. Een Nasdaq-enquête ondersteunde de observatie van Hougan. Volgens de studie neigde meer dan 70 procent van de ondervraagden naar een ter plaatse verhandeld fonds.

Op het moment van schrijven had Grayscale 640.930 Bitcoins in zijn trust ter waarde van bijna 27 miljard dollar.

Terwijl de GBTC-premie herstelt, heeft een Trezor-manager onthuld dat het onmogelijk is om door gebruikers gecontroleerde Bitcoin-portefeuilles te verbieden. Stepan Uherik, de CFO bij de fabrikant van Trezor-portefeuilles, SatoshiLabs, sprak vertrouwen uit in non custodial BTC-portefeuilles met betrekking tot overheidscensuur.

Het verbieden van non-custodial BTC-portefeuilles is als het verbieden van torrents

In een gesprek met Cointelegraph merkte Uherik ook op dat "het zeer" onwaarschijnlijk is dat landen zich zullen kunnen bemoeien met het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin. De CFO van SatoshiLabs vergeleek het verbieden van door gebruikers gecontroleerde Bitcoin-wallets met het verbieden van torrents in het verleden. Hij merkte op dat de acceptatiegraad van dergelijke technologieën de pogingen van regeringen om ze te stoppen lijkt te negeren.

Volgens Uherik worden stappen om door gebruikers gecontroleerde crypto-opslagplatforms te verbieden uiteindelijk marketingbrandstof voor dergelijke platforms. Deze portefeuilles geven gebruikers onbeperkte controle over hun virtuele vermogen.

Ze omvatten hardware wallets zoals Trezor en Ledger Nano X. Als zodanig elimineren ze het contact met tussenpersonen.

Het tegenovergestelde van non-custodial wallets is bewaringsopslag, zoals wallets op een beurs. Hoewel u de munten in een bewaarportemonnee bezit, beperkt de exchange uw controle. De tussenpersoon kan uw geld verplaatsen, herstellen of andere acties uitvoeren op munten in "uw" portemonnee.

"Not your keys, not your coins" is een populaire uitdrukking in de crypto-industrie die wordt gebruikt om op te komen voor non custodial wallets.

Het verbieden van door gebruikers gecontroleerde Bitcoin-wallets "heeft geen plaats in de huidige wereld”.

Helaas zijn sommige financiële toezichthouders niet op hun gemak met door de gebruiker gecontroleerde crypto-opslag. Een bankvereniging in Rusland heeft bijvoorbeeld onlangs de noodzaak uitgesproken om de bevoegdheden van crypto-opslag in eigen beheer te beperken. Volgens de vereniging is het een uitdaging om geld in zo'n portemonnee in beslag te nemen.

Europa overweegt mogelijk ook een stap die betrekking heeft op non custodial wallets. Uherik merkte op dat hoewel regeringen erin kunnen slagen het aantal toepassingen van dergelijke portefeuilles te verbieden, ze het niet volledig kunnen verbieden.

Een manier waarop regelgevers zelfbeheerde crypto-opslagplatforms kunnen beperken, is door mobiele app-winkels binnen te vallen.

Zelfs in een dergelijk scenario, meent de CFO van SatoshiLabs, zullen gebruikers overstappen op desktop- en hardware wallets, aangezien mobiele apps "slechts een deel van de non custodial wallets dekken".

Hij voegde eraan toe dat een dergelijke stap op stevige tegenstand van NGO's en consumentenbeschermingsgroepen zou stuiten, omdat een dergelijk niveau van controle "geen plaats heeft in" de huidige wereld.

Uherik merkte ook op dat fabrikanten van cold wallets geen financiële diensten aanbieden en minder snel onbedoeld op financiële toezichthouders stappen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram