Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin ongemakkelijk onder $ 40k en Toyota en Nissan betreden de Metaverse

Toyota en Nissan 

Bitcoin handelt momenteel onder $40k op het moment van schrijven, aangezien de koers onder dit belangrijke niveau bleef wegkwijnen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de berenen de vraag is nu of en hoever ze de koers nog verder naar beneden zullen trekken. Altcoins daalden ook wat in waarde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de grote autofabrikanten uit Japan, Toyota en Nissan, hebben hun intrede in de metaverse aangekondigd. Vooral Nissan probeert hierin het voortouw te nemen en heeft virtuele showrooms aangekondigd in Japan. Toyota daarentegen richt zich op virtuele samenwerking-ruimtes in de metaverse. De Duitse fabrikanten Volkswagen en Mercedes-Benz waren de eersten die dergelijke stappen aankondigden.

Twitter-medeoprichter en invloedrijke ex-CEO Jack Dorsey heeft opnieuw zijn bezorgdheid geuit over het Ethereum-netwerk en het gebrek aan decentralisatie daarvan. Hij vroeg zich ook hardop af waarom Twitter van één persoon zou moeten zijn. Daarover later meer.

Een groep Amerikaanse politici roept op tot strengere regelgeving voor de cryptosector om de milieueffecten ervan te beperken. 32 van deze politici hebben onlangs een bezoek gebracht aan de Environmental Protection Agency (EPA) en hebben deze verzocht om de milieukosten van de sector te onderzoeken.

Michael Saylor, de CEO van het grote BTC-investeringsbedrijf Microstrategy, heeft rapporten over dat het bedrijf dat zijn crypto-voorraad zou hebben verkocht, verworpen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meer dan 129.218 BTC gekocht en is nu een van de grootste bezitters van digitale valuta over de hele wereld.

Dogecoin-ontwikkelaars hebben onlangs een enorme PR-campagne gevoerd, omdat ze de eerste Dogecoin-transactie in de ruimte hebben verzonden met alleen radiogolven. Hoewel we internet nodig hebben om Dogecoin-transacties op aarde uit te voeren, zijn andere protocollen mogelijk zoals eerder geïmplementeerd via Bitcoin. Nu is Radio Doge, een nieuw protocol ontwikkeld door Dogecoin-gebruikers om DOGE-transacties naar een ontvanger in de ruimte te sturen met behulp van een starlink-satelliet. Het project van Elon Musk. Musk heeft al lang cryptocurrencies voorgesteld, vooral die als Dogecoin, om de valuta van de ruimte te worden. Maar deze aanpak bevindt zich nog in de beginfase en we zijn nog lang niet klaar om digitale valuta in de ruimte te implementeren, althans voorlopig.

Een senator van de staat New York, Kevin Thomas, is in het nieuws vanwege zijn voorstel om “rug-pulls” en andere crypto-gerelateerde oplichting strafbaar te stellen. Thomas introduceerde een verzoek tot wijziging van de wet met het nummer 8839 voor het definiëren en bestraffen van fraude in de crypto-sector.

Duitsland wordt nu consequent gerangschikt als het meest cryptovriendelijke land in Europa en de rest van de wereld. De regering daar was aanvankelijk crypto-sceptisch, maar heeft nu een aantal echt positieve crypto-regels in haar rechtsgebied opgenomen.

Bitcoin koers stabiel net onder $40k

Bitcoin bleef vandaag wegkwijnen onder $ 40k terwijl de impasse voortduurde. De cryptocurrency zit momenteel vast onder het belangrijkste niveau van $ 40k, terwijl beren hun wurggreep versterken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 39,7k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het licht steeg tot $ 40k vroeg in de ochtend. Deze beweging werd echter niet ondersteund door de marktkrachten en stortte in tot onder de $ 39,5k. Het bleef daar een tijdje voordat een halfslachtig herstel terugging naar $ 39,7k. Sindsdien handelt het zijwaarts rond deze waarde.

Bitcoin is de afgelopen dagen behoorlijk stabiel geweest, aangezien de beren elke vorm van herstel boven $ 40k stopten. Nu zien ze er steeds zelfverzekerder uit. De cryptocurrency is gedaald van het hoogste punt in 2022 van $ 48k dat eerder deze maand werd gepost en eis binnen een paar weken in bearish gebied terecht gekomen. Dit toont aan dat de beren nog steeds veel invloed op de markt hebben en zullen proberen verdere bullish moves te bederven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 750 miljard en het aandeel in de totale cryptosector was 41,68%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte verliezen

Altcoins hebben de afgelopen 24 uur ook verliezen geleden. Grootste verliezers waren Binance Coin (BNB, -2%), Ripple (XRP, -2,1%), Solana (SOL, -3%), Terra (LUNA, -2,4%), Avalanche (AVAX, -3,5%), Polkadot (DOT, -5%), Dogecoin (DOGE, -3%), Shiba Inu (SHIB, -2,9%), Polygon (MATIC, -3,7%), Near Protocol (NEAR, -4,2%) en Litecoin (LTC, -2%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Jack Dorsey van Twitter stelt opnieuw vragen over Ethereum

Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter, heeft nogmaals gewezen op de enkele faalpunten van het Ethereum-netwerk als dingen om naar te kijken. Dorsey is al heel lang een voorstander van Bitcoin en is van mening dat andere cryptocurrencies niet zo gedecentraliseerd zijn als van hen wordt verwacht.

Hij stelde ook vragen m.b.t. het vijandige overnamebod van Elon Musk op Twitter. Hij is van mening dat niemand de leiding zou moeten hebben over een digitaal mediakanaal, zeker niet over Twitter zelf. Musk bezit meer dan 9,2% van Twitter, terwijl Dorsey ironisch genoeg slechts 2% bezit. Maar de laatste dwingt meer respect af in de Twitter-kringen en zijn mening is hier van meer waarde dan zijn hoeveelheid aandelen suggereren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram