Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot boven $ 40k terwijl Dogecoin 15% stijgt vooruitlopend op de overname van Twitter door Elon Musk

Elon Musk en Dogecoin in raket 

Bitcoin handelt momenteel boven de $40k op het moment van schrijven, na een groot deel van de afgelopen 24 uur onder dit belangrijke niveau te hebben doorgebracht. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie kende een onverwacht herstel na een op Dogecoin geïnspireerde rally gisteravond. Andere cryptocurrencies, herstelden zich ook iets na eerdere verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: De Dogecoin koers steeg aanzienlijk nadat er geruchten op de markt kwamen dat de Twitter-leiding het bod van Elon Musk van ongeveer $ 42 miljard voor het hele sociale-medianetwerk wilde accepteren. Dogecoin is de favoriete cryptocurrency van Musk, hoewel hij tot nu toe alleen in BTC heeft geïnvesteerd. Daarover later meer.

Over sociale-medianetwerken gesproken, Meta (voorheen Facebook) heeft een nieuwe fysieke winkel met een metaverse-thema aangekondigd in de San Francisco Bay Area in Californië. De nieuwe faciliteit zal hiervoor effectief gebruik maken van VR-headsets.

De wetgevers van New York zullen waarschijnlijk later deze week stemmen over een cruciaal Proof-of-Work (PoW) mijnmoratorium in de staat. Het wetsvoorstel S6486D/A7389C zal ook een einde maken aan nieuwe mijnbouwlicenties en verlengingsaanvragen in de staat. Het is een grote confrontatie tussen de crypto-sector en overijverige milieugroeperingen in het land en het valt nog te bezien of het zal worden aangenomen of niet.

Een aantal Bored Ape yacht Club (BAYC) NFT's zijn naar verluidt gestolen van gebruikers op Instagram, na een phishing-aanval. Het incident vond plaats op het eenjarig jubileum van de bizarre collectie die in totaal meer dan $ 400 miljoen heeft opgehaald en een icoon is geworden op de NFT-markt. De malware-link is verzonden naar NFT-bezitters en dat heeft ertoe geleid dat sommigen zijn gecompromitteerd.

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft naar verluidt een nieuwe wet aangenomen om cryptocurrencies op haar grondgebied te reguleren. De nieuwe wet zal burgers ook toestaan ​​om hun belastingen in crypto te geven en crypto als betaling voor verschillende bedrijven toe te staan.

Grote crypto-exchange Kraken heeft een licentie gekregen om in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te opereren. Eerder kreeg Binance ook een vergelijkbare licentie om in het land te opereren, aangezien de VAE een wereldwijde hub voor de cryptosector wil worden.

SkyBridge Capital, de investeringsfirma gerund door ex-Trump-medewerker Anthony Scaramucci, heeft zijn crypto-investeringen verdubbeld. Het zet op dit moment enorme sommen geld in crypto. Gezien het volatiele en algemeen bearish marktsentiment zou het echter een riskante stap kunnen zijn.

Bitcoin herstelt boven $ 40k

Bitcoin herstelde eerder vandaag boven tot $ 40k toen de koers herstelde van een inzinking van een paar dagen. De cryptocurrency bracht een groot deel van de afgelopen 24 uur onder de $ 40k door, maar is er nu weer boven.

Gisteren begon met de Bitcoin koers op ongeveer $ 39.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts opnieuw begon te dalen. De koers bleef dalen tot ongeveer 11 uur 's ochtends, zij het langzaam, en bereikte daarbij een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 38,3k. De koers herstelde zich echter in een mum van tijd terug naar boven $ 39k. Daarna zwakten de prijsbewegingen wat af, maar net voor het ter perse gaan begon de koers weer te stijgen. Deze keer volgde het de belangrijkste digitale valuta Dogecoin, aangezien deze laatste binnen enkele minuten met meer dan 20% steeg als gevolg van het nieuws over de Twitter-overname door Elon Musk.

Bitcoin is de afgelopen uren sterk gestegen, maar het wordt algemeen gezien als een gevolg van de opkomst van DOGE in plaats door eigen kracht. Als DOGE substantieel stijgt, kunnen we Bitcoin zien stijgen en misschien zelfs stabiliseren tijdens de appreciatie. Maar als de meme-cryptocurrency vastloopt zoals het de afgelopen paar pogingen heeft gedaan, zal ook Bitcoin waarschijnlijk weer wegzakken. Voor nu is het doel voor de stieren ongeveer $ 45k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 750 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins herstellen wat terwijl DOGE stijgt

Andere cryptocurrencies boekten later op de dag wat herstel nadat ze eerder grote verliezen hadden geboekt. Dogecoin (DOGE, 24%) en Terra (LUNA, 5%) waren de twee enige grote cryptovaluta's in het groen. Het grootste deel van de rest van de markt was stabiel.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws…..

Dogecoin stijgt nu Musk’s overname van Twitter is bevestigd

Dogecoin (DOGE) steeg gisteren sterk toen er nieuws opdook over de overname van Twitter door Elon Musk. Tesla-aandelen daalden hard omdat er een grote liquidatie wordt verwacht en Bitcoin herstelde zich ook enigszins.

Als Musk Twitter overneemt, zullen cryptocurrencies waarschijnlijk een grotere rol gaan spelen op het nieuwe platform. Vooral Dogecoin, dat zelf bekendheid verwierf via Twitter en door Musk's aanhoudende shitposting, kan ervan profiteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram