Bitcoin zakt naar $ 38k steun naarmate het door Dogecoin geïnspireerde enthousiasme verdwijnt

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond het grote steuningniveau van $ 38k op het moment van schrijven. Zoals verwacht kwam de korte rally boven $40k opnieuw tekort toen de beren brullend tot leven kwamen. Altcoins boekten over het algemeen nog grotere verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Binance heeft een nieuwe crypto-betaalkaart voor Oekraïense vluchtelingen aangekondigd. Meer dan 10 miljoen mensen zijn gevlucht voor de verschrikkelijke oorlog naar Oost-Europa en naar buurlanden en worden geconfronteerd met talloze problemen, waaronder toegang tot contant geld. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor uitbuiting. Daarover later meer.

Optimism Collective heeft zijn bestuursstructuur geüpgraded en lanceert zijn native token. Het belangrijkste uitgangspunt van het nieuwe bedrijf is het invoeren van digitaal democratisch bestuur.

De Lambo Bitcoin-meme maakt een comeback nu steeds meer Lamborghini-dealers en monteurs crypto beginnen te accepteren voor hun diensten en verkoop. JayFab, een lasser die bij een Lamborghini dealer werkte, accepteerde onlangs Bitcoin als betaling voor zijn baan omdat de eigenaar geen contant geld had. Hoewel JayFab sinds 2016 eigenaar is van Bitcoin, is dit de eerste betaling aan hem door een klant.

Een pro-crypto-ontwikkelaar en een ondernemer willen de ervaren burgemeester van Palo Alto, Californië, uitdagen bij de verkiezing van dit jaar. George Tanaka is een cryptogebruiker en pleitbezorger van een vrijer cryptobeleid en is al onderschreven door Andrew Yang, een invloedrijke voormalige presidentskandidaat van de Democratische partij. Hij neemt het op tegen Anna Eshoo, die sinds 1993 haar zetel in het kiesdistrict vasthoudt.

Een Chinese rechtbank heeft een paar beschuldigden enkele boetes opgelegd voor het runnen van een NFT-platform dat handelde in gestolen digitale kunst. In een van de eerste dergelijke gevallen in de rechtsgeschiedenis van het land werd het NFTCN-platform van BiVerse verboden en illegaal verklaard. Een boete van ongeveer $ 611 aan Yuan werd ook aan de schuldigen opgelegd.

Fidelity cryptocurrency investment company is naar verluidt begonnen met het benaderen van 401 (k) pensioenspaarrekeningen om in crypto te investeren. Als dit doorgaat, kunnen gepensioneerden maar liefst 20% van hun bezit aan de cryptosector wijden zonder dat ze een crypto-exchangeaccount nodig hebben.

De duurzaamheid van Bitcoin wordt vaak in twijfel getrokken, vooral met betrekking tot de energie-intensieve mijnbouwsector. Maar een recent rapport laat zien dat het gebruik van groene elektriciteit in Bitcoin-mijnbouw in één jaar met bijna 60% is gestegen. Op de lange termijn wordt verwacht dat groene, duurzame energie de steunpilaar zal worden in de cryptosector, aangezien andere bronnen in de loop van de tijd veel duurder worden.

Bitcoin zakt naar $38k

Bitcoin handelt momenteel net boven het belangrijkste niveau van $38k terwijl het bearish sentiment toeneemt. De cryptocurrency kijkt nu naar lagere steunniveaus, aangezien de beren hun intentie in volle kracht laten zien.

De afgelopen 24 uur begonnen gisteren met de BTC koers rond de $40.22k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het om 15.30 uur 's middags begon te dalen. De koers liet een langzame, gestage daling optekenen en handelde op een gegeven moment op $ 37,9k, de laagste koers in de afgelopen weken.

Dikke bearish wolken domineren momenteel het verloop van de markt. Het lange termijnherstel van Bitcoin is in twijfel getrokken. Het hangt er dus vanaf wat beren op dit moment kunnen klaarspelen. Zelfs als ze op dit niveau vastlopen, zijn ze nog steeds de favorieten voor de nabije toekomst. De stieren moeten snel terugveren en de koers op zijn minst boven $ 40k brengen om eventuele directe zware verliezen te stoppen. Voor de beren is het volgende grote ondersteuningsniveau $ 35k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 725 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,85%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten hun eigen verliezen in de afgelopen 24 uur nadat de DOGE Rally opnieuw tekort schoot, zoals gisteren voorspeld. Grote verliezers waren Terra (LUNA, -8%), Cardano (ADA, -6,5%), Dogecoin (DOGE, -13,5%), Polkadot (DOT, -6,5%), Shiba Inu (SHIB, -7,4%), Polygon (MATIC, -5,9%) en Near Protocol (NEAR, 8,9%).

Luna koers grafiek

In ander nieuws…..

Binance kondigt crypto-betaalkaart voor Oekraïense vluchtelingen aan

Terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt, zijn al meer dan tien miljoen Oekraïense vluchtelingen het land ontvlucht naar buurlanden. Hoewel ze het beter doen dan vluchtelingen uit het Midden-Oosten, hebben velen te maken met aanzienlijke problemen, waaronder gebrek aan toegang tot contant geld. Oekraïense banken zijn verwoest en staan ​​stil.

Binance biedt nu een oplossing om deze vluchtelingen te helpen. Het bedrijf heeft een nieuwe crypto ATM-kaart gelanceerd waarmee deze gestreste mensen fiat kunnen verzenden, ontvangen en er mee kunnen uitbetalen. Dit is een positieve stap van het bedrijf dat zijn grenzeloze crypto-transactiemechanisme daarvoor gebruikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram