Skip to main content

Bitcoin nieuws

VISA Executive adviseert mensen om Bitcoin te kopen en spreekt zich uit tegen Federal Reserve Bank

Visa 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Andy Yee, topman op het gebied van openbaar beleid van VISA, heeft mensen geadviseerd Bitcoin te kopen na deprimerend nieuws van de Federal Reserve Bank van de Verenigde Staten. Het ongebruikelijke advies van een regulier creditcardbedrijf kwam na de laatste statement van de voorzitter van de Federal Reserve (FED), Jerome Powell, die verklaarde dat de FED de Amerikaanse inflatie de 2% zal laten overschrijden, wat lichte paniek veroorzaakt onder het publiek. De waarde van veilige havens zoals goud en Bitcoin zullen waarschijnlijk stijgen als gevolg van de steeds stijgende inflatieverwachting.

Waarom is dit belangrijk?

Aangezien een groot deel van de wereldeconomie aan de Amerikaanse dollar is gebonden, zullen de economische gevolgen van de acties van de Amerikaanse Federal Reserve overal ter wereld worden ervaren. Al decennia lang laten de inflatiecijfers van de VS een dalende trend, maar door de drastische stimuleringsmaatregelen die overheden en centrale banken wereldwijd nu nemen, laait de angst voor toenemende en uit de hand lopende inflatie weer op.

Net zoals de Europese Centrale Bank (ECB) in actie kwam als gevolg van de Covid-19-crisis, deed de Federal Reserve dat ook. De banktoezichthouders hebben met de hulp van de Europese regeringen en de Amerikaanse federale overheid triljoenen dollars en euro's aan stimuleringspakketten aangekondigd om de economieën en burgers te helpen die werden geraakt door de wereldwijde pandemie.

Maar er is een reden waarom regeringen geen stimuleringspakketten doen tenzij ze absoluut nodig zijn: het gevaar van uit de hand lopende inflatie. De inflatiepercentages zullen naar verwachting stijgen als gevolg van de toenemende hoeveelheid geld in omloop en dit is precies wat er gebeurt in de VS en in een groot deel van de wereld.

De inflatie neemt waarschijnlijk toe

Vanwege de nieuwe gang van zaken wordt verwacht dat de inflatie in de VS in de nabije toekomst aanzienlijk zal toenemen, waarbij de centrale bank zelf toegeeft dat ze voorlopig de 2% zal overschrijden.

Beleggers zijn duidelijk op hun hoede voor deze ontwikkeling, aangezien inflatie op de lange termijn bedrijven kan treffen als gevolg van onzekerheid over de prijzen. Als gevolg hiervan zullen veilige havens een positieve groei blijven doormaken ten opzichte van deze "fiat" -valuta's zoals de Amerikaanse dollar, euro, pond sterling en andere valuta.

Hoewel een groot deel van de rest van de wereld vaak te maken heeft met een inflatie van meer dan 5%, is de Amerikaanse economie op dit gebied traditioneel beter af omdat ze aan de top van de monetaire voedselketen staat. Maar dit kan allemaal veranderen als het publiek zich van de dollar afkeert voor langdurige opslag van waarde.

Financiële topmensen spreken zich uit tegen inflatie

Andy Yee, topexpert op het gebied van openbaar beleid van VISA, tweette zijn teleurstelling over deze toespraak van de voorzitter van de Fed en zei:

“Never in the history of mankind was so much stolen from so many by so few. Opt out with Bitcoin.”

VISA-leidinggevenden zijn van oudsher zeer voorzichtig geweest met uitspraken over cryptocurrencies zoals Bitcoin. Maar vanwege de algemene problemen die worden veroorzaakt door het beleid van de Fed, komen zelfs mensen zoals Yee er tegen in opstand.

Raoul Pal, de CEO van de financieel media bedrijf Real Vision, sprak zich ook uit voor veilige havens zoals Bitcoin en Goud en ging nog een stap verder om de houding van de Fed te bekritiseren. Hij zei:

“Most people don't understand the latter but is simply put, Powell has shown that there is ZERO tolerance for deflation so they will do ANYTHING to stop it, and that is good for the two hardest assets - Gold and Bitcoin. Powell WANTS inflation.”

Dit is een grote voorspelling voor de toekomst, aangezien centrale banken zullen worstelen met inflatiecijfers vanwege het opgeblazen aanbod van valuta. Als gevolg hiervan zal de waarde van schaarse activa in de nabije toekomst waarschijnlijk toenemen, inclusief Bitcoin en Goud. Bitcoin kan in potentie harder stijgen dan goud, omdat het zich nog in een beperkte adoptiefase bevindt waardoor met toegenomen openbaar bezit de waarde ervan nieuwe hoogten kan bereiken die voorheen als onmogelijk werden beschouwd.