Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt korte tijd tot boven $ 40k terwijl de Amerikaanse dollar stijgt naar hoogste punt in 20 jaar

Bitcoin en Amerikaanse dollars 

Bitcoin is gisteravond snel gestegen tot rond de $40,4k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie registreerde eerder in de week dieptepunten van meerdere maanden onder $38k, maar bulls hebben met deze beweging een soort tijdelijk evenwicht hersteld. Inmiddels is de koers weer wat etruggezakt naar $39,5k. Altcoins boekten ook wat winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente daling van de Bitcoin koers kan ook vanuit een andere hoek worden verklaard. De greenback is gestegen naar het hoogste punt in 20 jaar ten opzichte van alle belangrijke nationale valuta's. Dus hoewel Bitcoin in EUR licht is gestegen, daalt het als het gaat om USD-handelsparen. Daarover later meer.

Een Bitcoin-gebruiker verdiende lof in de Verenigde Staten voor het verzilveren van zijn digitale valuta om het leven van zijn hond te redden van kanker. De Redditor begon zijn Bitcoin begin 2020 tijdens de pandemie te verzamelen als een veilige investering. Nu de cryptocurrency meerdere keren hoger is dan zijn aankoopprijs, heeft hij besloten om de winst te gebruiken voor zijn harige kleine vriend.

Een recente studie toont aan dat ongeveer 20% van de bedrijven in El Salvador nu Bitcoin als betaling accepteert. Het onderzoek van het National Economic Research Bureau (NBER) van de staat interviewde meer dan 1800 gezinnen in het land. Bitcoin wint snel terrein wanneer we deze officiële onderzoeken moeten geloven, maar er zijn aanzienlijke obstakels als het gaat om de realiteit op de grond.

De belangrijkste Russische veiligheidsdienst heeft crypto-exchanges die in het land actief zijn aangestuurd om gegevens met de overheid te delen. Het Federale Veiligheidsbureau (FSB), ook bekend als de Russische geheime politie, dringt er nu bij cryptobedrijven op aan om hun gegevens te delen, omdat ze naar verluidt vermoeden dat crypto wordt gebruikt om anti-nationale retoriek in het land te financieren. Dit is ironisch aangezien zowel Rusland als zijn NAVO-tegenstanders geloven dat crypto wordt gebruikt door hun tegenstander. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden.

Een vooraanstaande financiële waakhond uit Hong Kong heeft gewaarschuwd dat het uitgebreide gebruik van digitale stablecoins zal leiden tot een verminderd belang van de nationale Hong Kong Dollar (HKD). De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) is van mening dat de stablecoin-revolutie haar monetaire invloed negatief beïnvloedt.

De nieuw gekozen burgemeester van New York, Eric Adams, heeft de senaat van de staat gevraagd om de Bitcoin-mijnwet die onlangs in het Huis is aangenomen, opzij te zetten. De wet legt een verbod van 2 jaar op nieuwe Bitcoin-mijnbouw in de staat en beperkt de verlenging van licenties gedurende dezelfde periode volledig. De wet is echter nog lang niet aangenomen.

Een groep ontwikkelaars die aan het beroemde Minecraft-spel werkt, heeft beloofd het NFT- en digitaal activabeheer in het spel te verbeteren. Ontwikkelaars van de Mojang-groep die hebben geholpen bij het maken en revolutioneren van dit geweldige spel, geloven dat het een natuurlijke bestemming zal zijn voor NFT's en digitale activa. Sommige futuristen geloven dat dit de ultieme metaverse-oplossing is die momenteel bestaat, gezien de toegewijde aanhang en wereldwijde aantrekkingskracht van het spel.

Bitcoin stijgt licht tot $ 40k en zakt weer wat weg

Bitcoin herstelde enigszins tot ongeveer $ 40k, maar kon deze winst niet vast houden. De koers is inmiddels weer terug op $39,5k

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $39k. Het handelde vele uren zijwaarts voordat het om gisteren om 2 uur 's ochtends langzaam begon te stijgen. De koers steeg om 14.30 uur tot $39,7k, voordat het een aanzienlijke daling optekende tot $39k in een tijdsbestek van een uur. De koers herstelde toen scherp boven $39,5k en zette zijn herstel voort tot $40,4k. Daarna verzwakte het weer tot het huidige niveau.

Bitcoin leek een mooi herstel in te zetten, maar uiteindelijk viel het allemaal wat tegen. De stieren moeten zo snel mogelijk richting $45k gaan voordat de beren weer de overhand nemen. Op dit moment is het sentiment nog steeds overwegend bearish en dat zal zo blijven als zich geen verdere prijsstijgingen voordoen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 760 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,32%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte winst

Naarmate Bitcoin gisteren steeg, boekten altcoins ook wat kleine winsten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 2,4%) en Binance Coin (BNB, 4%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Amerikaanse dollar stijgt tot 20-jaars hoogtepunt

De US-dollar is de afgelopen tijd gestaag gestegen, aangezien deze winst boekte ten opzichte van alle belangrijke fiat-valuta's. De greenback steeg vooral sterk ten opzichte van de euro en handelt nu op 1,05 ertegen. Dit is het hoogste niveau in meer dan 20 jaar, hoewel het enkele jaren geleden, in 2018, in de buurt kwam van deze waarde.

Interessant genoeg is Bitcoin al een tijdje grotendeels stabiel ten opzichte van de USD en rapporteerde het zeer kleine winsten en verliezen, vooral tijdens de laatste paar weken. Als gevolg hiervan is de digitale valuta iets gestegen ten opzichte van andere valuta's zoals de euro. Dit is een wereldwijd fenomeen dat wordt waargenomen naarmate de vraag naar USD als een veilige haven zijn waarde verhoogt. Al te lang zal het echter niet zo blijven is de verwachting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram