Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Wordt Dogecoin de nieuwe Bitcoin cash?

crypto nieuws 

De Bitcoin koers is weer onder het niveau van $ 40.000 gedaald, wat natuurlijk betekent dat de meeste altcoins de week in het rood eindigden. Ondanks het feit dat het algemene sentiment op de markt op dit moment nogal bearish lijkt, waren de afgelopen 7 dagen vol met opwindend altcoin-nieuws, en sommige alternatieve cryptocurrencies slaagden erin hun winst vast te houden. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante recente nieuws uit de fascinerende wereld van altcoins!

Roger Ver wendt zich tot Dogecoin - maar is het echt een goede zaak voor DOGE?

In een vrij onverwachte beweging heeft Roger Ver besloten om Dogecoin (DOGE) publiekelijk te steunen. Ver, een van de eerste Bitcoin-investeerders, staat vooral bekend als een van de belangrijkste voorstanders van het mislukte Bitcoin Cash (BCH) -project.

De prijs van Bitcoin Cash heeft de afgelopen jaren verschrikkelijk slecht gepresteerd, en deze eens zo populaire altcoin handelt nu op niveaus die meer dan 10x lager zijn dan zijn ATH. Het is niet verwonderlijk dat Ver op zoek is naar nieuwe projecten om te steunen, maar zijn plotselinge ommezwaai naar steun voor Dogecoin heeft nog steeds veel crypto-waarnemers overrompeld.

In een interview met Bloomberg heeft Ver afstand genomen van BCH door te zeggen dat "hij nooit een Bitcoin Cash-maximalist was". Hij zei ook dat naar zijn mening "Dogecoin aanzienlijk beter is dan Bitcoin". Behalve BCH en DOGE heeft Ver Litecoin (LTC) genoemd als een van zijn favoriete cryptocurrencies.

De onverwachte goedkeuring van Ver lijkt DOGE te hebben geholpen een van de weinige altcoins te worden die de week niet in het rood eindigde. Terwijl andere grote munten aanzienlijke verliezen leden, is de DOGE koers de afgelopen 7 dagen met 2% gestegen.

Dogecoin koers grafiek 

Edward Snowden onthuld als een van de oprichters van Zcash

Over Edward Snowden, een voormalig CIA-agent en een van de beroemdste klokkenluiders ter wereld, werd onlangs onthuld dat hij een belangrijke rol speelde bij de lancering van Zcash (ZEC) - de op één na grootste privacymunt op de markt, alleen overtroffen door Monero (XMR).

De onthulling over Snowden werd gepubliceerd door de oprichter van Zcash, Zooko Wilcox. Volgens Wilcox was Snowden in 2016 een van de zes deelnemers aan het vertrouwde setup-proces van ZEC, dat erop gericht was de munt zo veilig en privé mogelijk te lanceren. Snowden gebruikte destijds de alias "John Dobbertin".

Hoewel de naam van Snowden zeker veel geloofwaardigheid toevoegt aan Zcash, was de aankondiging niet genoeg om te voorkomen dat de ZEC-prijs crashte. In de afgelopen 7 dagen is ZEC met bijna 17% gedevalueerd, waardoor het uit de lijst van de 50 grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie viel.

Zcash koers grafiek 

ApeCoin is (opnieuw) de best presterende Altcoin van de week

Voor de volgende week op rij is ApeCoin de best presterende grote altcoin op de markt. Deze week is misschien wel een van de meest indrukwekkende voor APE tot nu toe - terwijl andere cryptocurrencies spectaculair zijn gedaald en vaak 10-20% of meer verloren, is de prijs van ApeCoin met meer dan 50% gestegen!

De APE-rally van deze week wordt voornamelijk gemotiveerd door de aanstaande lancering van The Otherside, de officiële metaverse van het Bored Yacht Ape Club-ecosysteem. De lancering van The Otherside vindt plaats op 30 april, waar 100.000 percelen virtueel land worden geveild. Aangezien de enige manier om voor het virtuele land te betalen ApeCoin is, is het niet verwonderlijk dat de APE-prijs omhoogschoot tijdens de opbouw naar de lancering van The Otherside.

Apecoin koers grafiek 

Justin Sun kondigt de lancering van een nieuwe stablecoin aan

De oprichter van Tron, Justin Sun, heeft de plannen aangekondigd om een ​​nieuwe stablecoin genaamd Decentralized USD (USDD) te lanceren. Volgens Sun zal USDD de meest gedecentraliseerde stablecoin zijn die ooit is gemaakt, en het begin van wat Sun "het Stablecoin 3.0-tijdperk" noemt.

Sun heeft ook opgemerkt dat gedecentraliseerde USD volledig algoritmisch zal zijn, waardoor USDD veel meer privé en censuurbestendig zal zijn dan andere stablecoins op de markt. Bovendien wordt verondersteld dat USDD zal worden ondersteund door een mandje met zeer liquide digitale activa, waaronder waarschijnlijk Bitcoin. Het is echter niet zeker of gedecentraliseerde USD volledig wordt ondersteund door andere activa, of dat het slechts gedeeltelijk wordt ondersteund.

Gedecentraliseerde USD wordt op 5 mei voor het eerst gelanceerd op het Tron-netwerk. Op een, niet nader gespecificeerde, latere datum zal USDD ook worden uitgebracht op het Ethereum en BNB netwerk. Maar zal de nieuwe stablecoin echt kunnen concurreren met grote spelers zoals Tether (USDT) of USD Coin (USDC)? De tijd zal het leren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram