Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt door $ 38k steun terwijl BTC-bezit door walvissen bijna een 7-maands hoogtepunt bereikt

Bitcoin walvis eet Bitcoins 

Bitcoin is gisteren door de $38k-steun gezakt, nadat de koers opnieuw onder druk kwam te staan ​​​​door de beren. Hoewel de cryptocurrency erin slaagde weer wat op te veren tot net boven $ 38k, lijken de onmiddellijke vooruitzichten steeds somberder. Altcoins boekten ook aanzienlijke verliezen, meestal groter dan BTC zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws, ondanks de recente marktsituatie, staan ​​de grote Bitcoin bezitters (walvissen) nu met het totale aantal bitcoin dat ze gezamenlijk bezitten op het hoogste punt in 7 maanden. Dit toont de toenemende belangstelling voor langetermijninvestering in de cryptosector. Daarover later meer.

Een recente halveringsanalyse laat zien dat Bitcoin tegen het einde van dit kalenderjaar terug kan zakken tot ongeveer $ 24k, voordat het in 2023 en later in 2024 herstelt. De cryptocurrency bevindt zich momenteel op een kruispunt, aangezien zowel de beren als de stieren besluiteloos zijn en voorzichtig stappen ondernemen. Analisten zijn op dit moment verdeeld, aangezien sommigen geloven dat de bullmarkt nu voorbij is en we in de nabije toekomst geen nieuwe hoogtepunten zullen zien, terwijl weer anderen geloven (of liever wensen) dat de markt nog wat kracht over heeft. Een daling naar $ 24k zal de berenmarkt nieuw leven inblazen en zal de zaken diep in het oversold gebied brengen. Dat is echter hoe crypto zich gedraagt ​​in een bearmarkt en het kan lange tijd in oversoldgebied blijven.

De grote handelsapp Robin Hood heeft enkele grote winsten gerapporteerd in de crypto-divisie, ondanks aanzienlijke verliezen in het eerste kwartaal. De app vermeldde nog vier tokens op zijn app, waaronder Compound (COMP), Polygon (MATIC), Shiba Inu (SHIB) en Solana (SOL). De omzet uit cryptohandel daarentegen daalde in de eerste drie maanden met 39% tot $ 54 miljoen, maar het totale aantal activa in bewaring steeg sterk met 15%. Robin Hood verbiedt veel handel in cryptocurrency, maar door zijn overdreven gecentraliseerde beleid en werking hebben sommige beleggers er afstand van gedaan.

De Belgische financiële toezichthouder wil crypto-exchanges in het land reguleren. Het EU-land vraagt ​​exchanges om aan zeven voorwaarden te voldoen voor ze in België zaken mogen doen. Een daarvan is vrij eenvoudig; inschrijven als bedrijf in België.

Bitcoin koers zakt naar $ 37,6k

Bitcoin leed gisteren opnieuw verlies toen de koers daalde tot ongeveer $ 38k en vervolgens iets terugkaatste naar $ 38,4k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts en begon daarna een beetje te stijgen. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van $ 38,8k om 4 uur 's ochtends. Daarna begon de cryptocurrency opnieuw zijn waarde te verliezen. Het bereikte een dieptepunt op $ 37,6k en vervolgens herstelde het weer wat tot $ 38k.

Er wordt nu veel meer druk op Bitcoin uitgeoefend door de beren. De steun van $ 38k lijkt gesneuveld en als er niet snel herstel optreedt tot ruim boven $ 38k, dan nemen de beren de overhand. De bal ligt nu dus bij de stieren om de boel hier te redden. Zo niet dan kunnen we lager richting eerdere dieptepunten rond $ 30k

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 731 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins hadden over het algemeen een grotendeels bearish dag, omdat de kleinere munten in waarde daalden in het licht van een bearish Bitcoin. Grote verliezers waren Solana (SOL, -2,75%), Terra (LUNA, -4,5%), Cardano (ADA, -2%), Dogecoin (DOGE, -2,2%), Avalanche (AVAX, -6,5%), Polkadot ( DOT, -3,3%), Polygon (MATIC, -5,5%) en Near Protocol (NEAR, -5%).

LUNA koers grafiek 

In ander nieuws…..

Walvisbezit bereikt hoogste punt in 7 maanden

Grote Bitcoin-bezitters, ook wel walvissen genoemd, zijn ondanks de recente marktomstandigheden op Bitcoin blijven verzamelen, blijkt uit gegevens van Glassnode. De cryptocurrency is gedurende deze tijd gedaald van een hoogtepunt van $ 69k naar zo laag als $ 33k, maar de grote BTC-bezitters hebben geen centimeter bewogen.

Walvisgegevens correleren vaak met een prijsrally, vooral in een stierenomgeving. De markt is echter veel afgekoeld en wellicht zijn we aan het einde van de bull run of het begin van de bear run, dus het aantal walvissen maakt dan niet zoveel uit. Ze kunnen de koers echter wel voor een lange periode stabiliseren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram