Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 38k terwijl de installatie van Crypto ATM’s vertraagt

Bitcoin automaat 

De Bitcoin koers is momenteel stabiel boven $ 38k, aangezien de markt voor een nieuwe consolidatieronde staat. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had opnieuw een trage dag, aangezien de beren tegengas blijven geven. Altcoins aan de andere kant waren ook stabiel nadat ze zelf enkele grote verliezen hadden geboekt. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de installatie van crypto-geldautomaten over de hele wereld verder is vertraagd, waarmee de recente trend wordt voortgezet. Deze duidelijke vermindering van nieuwe ATM-installaties heeft op dit moment geen duidelijke oorzaak, hoewel het correleert met een vertraging van de hele sector. Daarover later meer.

Bitcoin-miners in de VS hebben een rapport afgewezen dat aan het nationale milieuagentschap de EPA is verstrekt. Het rapport laat zien dat de democratische congresleden geen idee hebben van de sector en niet eens het verschil kunnen zien tussen datacenters en mijnbouwplatforms, waardoor de gegevens tussen de twee verwarrend zijn.

De EU-commissaris voor financiële diensten Mairead McGuiness wil meer wereldwijde coördinatie op het gebied van cryptoregulering. De stap komt nadat de EU voortdurend vordert met nieuwe regelgeving rond de economische unie met betrekking tot de cryptosector.

Miljardair gastheer van Shark Tank, Mark Cuban, heeft Dogecoin opnieuw gepromoot als een serieuze betalingsoplossing. Deze keer suggereerde hij dat spammers zouden kunnen worden gestraft voor kleine hoeveelheden crypto als blijkt dat hun tweets van dergelijke aard zijn. Hoewel de boetes klein zijn, zal het waarschijnlijk de status van het platform verbeteren en de beruchte botactiviteit helpen minimaliseren.

Bitso, een Mexicaanse exchange die samenwerkt met de regering van El Salvador voor zijn crypto-initiatieven, heeft verklaard dat zijn oorspronkelijke Chivo-portemonnee sterke tekenen van adoptie vertoont. El Salvador is nog steeds het enige land ter wereld dat BTC als wettig betaalmiddel bestempelt, maar het heeft behoorlijk wat haperingen gehad bij het implementeren van deze ambitieuze stap.

Een Canadese journalist heeft het recente verhaal verteld van een cryptoconferentie in Noord-Korea. Ethan Lou, de man in kwestie, was een van de weinige mensen van over de hele wereld die aan de conferentie deelnamen. Sommige mensen, zoals Amerikanen, worden door de aanmatigende Amerikaanse instanties geconfronteerd met langdurige gevangenisstraffen, alleen omdat ze deelnemen aan die activiteit. Lou deelde zijn ervaring in detail, maar zei dat er geen zinvolle interactie met de Noord Koreanen was.

Het Indiase IT-ministerie heeft de crypto-exchanges in het land verder gereguleerd en hen opgedragen om handelsinformatie en andere gegevens wel vijf jaar op te slaan. India reguleert vrij streng tegen de cryptosector en heeft onlangs belastingtarieven aangekondigd die oplopen tot 30%. Nu, met deze zet, wil de overheid de transacties nog lang in de gaten kunnen houden.

Het grote blockchain-netwerk Solana heeft alleen al in 2022 te maken gehad met de 7de storing, doordat sommige bots naar verluidt het netwerk opnieuw te slim af waren. De vorige keer werd hetzelfde excuus gebruikt, hoewel sommige experts erop wezen dat het systeem in zichzelf stikte in plaats van te worden gespamd door bots.

Grote investeerder en Bitcoin-criticus Warren Buffett heeft opnieuw uitgehaald naar Bitcoin en de gehele cryptosector. Hij stelt dat de sector niets produceert en dat hij er ook niets mee te maken wil hebben. Buffett staat bekend als een aandelenfanaat en hij heeft een hekel aan crypto, zelfs nu rijkere en succesvollere beleggers investeren in de crypto-scene.

Bitcoin stabiel boven $ 38k

Bitcoin had weer een traag weekend en een nog langzamere start van de week, aangezien de koers zich consolideerde rond het $38k-niveau.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 37.8k na lichte verliezen op zondag. De cryptocurrency bracht de rest van de dag in een licht opwaarts traject door en tikte even de $ 39k aan. Er kwam echter geen verdere groei en de koers is nu op het moment van schrijven teruggebracht naar het niveau van $ 38,2k.

Bitcoin wordt geconfronteerd met aanhoudende druk van de beren en dat kan erop wijzen dat een toekomstige koersdaling kan worden verwacht. De beren breken langzaam af op het steunniveau van $ 38k en hebben het al verschillende keren doorbroken. Dus ze hebben momenteel veel controle. De bulls moeten zo snel mogelijk een move maken boven de $40k om een ​​soort buffer te creëren. Maar de beren lijken overtuigd van zichzelf en hebben elke zwakke poging van de stieren gefrustreerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 732 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,64%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, bleven stabiel na weer een bearish weekend. Avalanche (AVAX 3,5%) en Terra (LUNA, 3,8%) boekten lichte winsten, terwijl Shiba Inu (SHIB, -2,5%) een licht verlies boekte.

Avalanche koers

In ander nieuws….

Bitcoin ATM-installatie vertraagt

De installatie van nieuwe Bitcoin ATM’s is de afgelopen maanden verder vertraagd. De gegevens van Coin ATM Radar laten zien dat 2021 het jaar was van een enorme stijging voor de crypto ATM-installaties, maar het is allemaal bergafwaarts gegaan de afgelopen maanden.

Er werden wereldwijd slechts 753 geldautomaten geïnstalleerd in vergelijking met 1969 in december 2021. Deze vertraging is echter mogelijk niet het gevolg van een onmiddellijke afname van de vraag naar cryptocurrencies. Veel BTC-geldautomaten brengen veel kosten in rekening en kopers die nu beter geïnformeerd zijn, kunnen er gewoon voor kiezen om te kopen en verkopen via mobiele applicaties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram