Bitcoin worstelt om $ 38k vast te houden en Algorand is de eerste grote cryptocurrency die officieel FIFA World Cup-sponsor wordt

 

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 38k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leed gisteren aan een lichte terugval in de late uren van de dag toen de beren hun druk op de markt opvoerden. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Algorand is nu de eerste grote digitale valuta die sponsor wordt van de FIFA World Cup. De naam van het bedrijf zal te zien zijn op de wereldbeker van dit jaar, die wordt gehouden in Qatar.

Ethereum Name Service of ENS wil mensen helpen bij de acceptatie van Web 3.0 en dat heeft geleid tot een stijging van 90% in de waardering van het bedrijf na vroege interesse van investeerders. Mensen moeten echter heel voorzichtig zijn bij het kiezen van het cryptoplatform om in te investeren, omdat veel platforms hun oorspronkelijke hype niet waarmaken.

Het grote videogamebedrijf Square Enix heeft in principe besloten om zijn Tomb Raider-franchise te verkopen en meer te investeren in nieuwere initiatieven in plaats van blockchain-gaming enzovoort. Het Japanse bedrijf verklaarde dat het de Lara Croft-avonturenfranchise zal verkopen voor $ 300 miljoen. Het genereerde $ 92 miljoen aan inkomsten voor het fiscale jaar dat eindigde in maart 2022.

De populaire crypto-exchange Kraken heeft aangekondigd dat zijn nieuwe NFT-marktplaats naar een bètafase gaat en heeft een wachtlijst aangekondigd. De beurs heeft ook beweerd dat het geen kosten in rekening brengt voor de handel in custodial NFT's op het platform. Het valt nog te bezien of het die belofte ook daadwerkelijk zal waarmaken, aangezien NFT-platforms over het algemeen bepaalde kosten in rekening brengen om inkomsten te genereren.

De Bahama's, dat lange tijd een belastingparadijs was voor bedrijven en particulieren over de hele wereld, is nu geïnteresseerd in het reguleren van de cryptosector en deze te laten groeien. De verandering in het denken van de regering komt doordat het een conferentie organiseerde die gedeeltelijk door de Skybridge Capital werd georganiseerd.

De EU-Commissie voor Financiën is eindelijk begonnen het belang van de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) te begrijpen en heeft een rapport opgesteld waarin zij deze op zinvolle wijze reguleert. De European Financial Stability and Integration Review van de Commissie heeft onlangs eindelijk het belang van de sector erkend en wil deze promoten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de crypto-regelgeving in het land versterkt en heeft onlangs haar crypto-divisie uitgebreid. Er zullen meer dan 20 professionals aan het bureau worden toegevoegd.

De president van Oezbekistan heeft een presidentieel decreet uitgevaardigd om het regelgevingskader voor cryptovaluta in het land aan te nemen. Het land heeft al enkele van de meest pro-cryptowetten in de regio.

De grote beleggingsinstelling en crypto-activabedrijf Van Eck heeft een nieuwe NFT-collectie gelanceerd die wordt gezien als een poging om voet aan de grond te krijgen in de metaverse.

Twee van de grootste banken in Argentinië zullen toestaan ​​dat crypto-handelsaccounts worden gekoppeld aan grote beurzen. Terwijl het land worstelt met hoge inflatiecijfers, bezitten de meeste burgers crypto om de impact van de verlammende financiële situatie te compenseren.

De Bitcoin koers schommelt rond $ 38.000

Bitcoin had gisteren een grotendeels stabiele tijd boven $38k, maar het begon later op de dag wat waarde te verliezen.

Het begon met de Bitcoin koers rond de $ 38.5k. Het steeg licht tot $ 38,8k rond middernacht, wat de hoogste waardering was voor de digitale valuta van de afgelopen dag. De rest van de dag handelde de koers rond $38k voordat hij om 20.00 uur 's avonds begon te dalen. Het zakte onder de $38k en bereikte een dieptepunt van $37.5k. Daarna herstelde het weer wat en op het moment van schrijven staat de koers nipt boven $38k.

Bitcoin nadert nu weer de laagste niveaus van de afgelopen maanden en het valt nog te bezien wat de beren hiervan zullen maken. De stieren kunnen voorlopig het $38k-cijfer verdedigen, maar de beren zullen een aanzienlijke invloed blijven uitoefenen. Ze zullen naar verwachting het steunniveau van $ 38k onder druk blijven zetten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 717 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,49%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten aan het einde van de afgelopen 24 uur lichte verliezen, ondanks dat ze gedurende deze tijd grotendeels stabiel bleven. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,4%), Avalanche (AVAX, -2,6%) en Dogecoin (DOGE, -1,8%). De meeste andere cryptocurrencies waren grotendeels stabiel.

Ethereum koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram