Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt enigszins tot $ 39k terwijl de BTC-hashsnelheid nieuwe hoogtepunten bereikt

Bitcoin hash rate  

Bitcoin handelt momenteel op $39k op het moment van schrijven, aangezien de koers eerder op de dag een lichte herstelbeweging maakte. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie ligt nog steeds onder de kritische niveaus die nodig zijn voor een switch naar een meer bullish trend en de huidige prijsstijging doet in dat opzicht niets. Altcoins waren grotendeels stabiel, behalve een klein aantal crypto's die erin slaagden in het groen te eindigen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk bereikte een maximum van 29,79 EH/s, een primeur voor het netwerk. Het netwerk bleef nieuwe hoogtepunten boeken, zelfs terwijl de spotprijs worstelt om overeind te blijven.

Volgens een recent rapport van de nieuwszender NBC gebruiken meer dan 100.000 Cubanen cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, om verlammende sancties tegen de economie te vermijden. Daarover later meer.

Een rapport van Cointelegraph-research laat zien hoe op blockchain gebaseerde gaming zoals Axie Infinity en anderen, geheel nieuwe ecosystemen en economieën creëren, zoals die nog nooit in de gamingsector zijn gezien.

De Amerikaanse Federal Reserve Bank (FED) heeft de rente opnieuw verhoogd om te proberen de ongebreidelde inflatie in het hele land te beteugelen. De laatste renteverhoging deed de rente stijgen van ongeveer 0,50% naar ongeveer 2%. De inflatiecijfers stijgen over de hele wereld en de consumentenprijsindex (CPI) heeft alleen al in de VS een enorme 8,5% bereikt. Veel andere landen in Europa en Azië worden geconfronteerd met nog hogere cijfers.

Europa's anti-witwas waakhond MONEYVAL heeft crypto als een punt van zorg aangemerkt als het gaat om illegale financiële transacties. Het bureau vermeldde, interessant genoeg, advocaten en accountants als andere prioriteiten naast Bitcoin, die helpen bij dergelijke financiële misdaden.

Hal Finney, 's werelds eerste Bitcoin-gebruiker, afgezien van de mysterieuze Satoshi Nakamoto, zou vandaag 66 zijn geworden. De cryptowereld stond vandaag stil bij de mede-oprichter van de digitale valuta. Hij ontgon blok 70 en bleef lange tijd in correspondentie met Nakamoto voordat deze van de BTC-forums verdween. Helaas is hij in 2014 overleden aan de ziekte ALS. Het duurde lang voordat Bitcoin het wereldwijde fenomeen werd dat het nu is.

De Europese Centrale Bank heeft twijfels geuit over een nieuw stablecoin-project voor de euro, daarbij verwijzend naar veiligheidsrisico's. De 27 leden tellende unie wil binnenkort een CBDC lanceren, maar de ontwikkeling wordt geplaagd door vertragingen.

Een county in Virginia is het eerste rechtsgebied in de VS dat overweegt pensioenfondsen in te zetten voor op Defi gebaseerde yield-farming initiatieven. Het doel hierbij is om pensioenhouders een grotere uitkering te geven bij pensionering.

Crypto-exchange Coinbase heeft, als primeur in de VS, een door Bitcoin gedekte lening bij Goldman Sachs afgesloten. Dit is de eerste keer dat Centralised Finance (CeFi) wordt gebruikt door een grote conventionele financiële organisatie als Goldman Sachs.

Bitcoin koers stabiel boven $ 39k

Bitcoin staat momenteel boven de $39k bij het ter perse gaan na een klein herstel eerder vandaag. De cryptocurrency streeft naar een mild herstel naar $ 40k na eerdere bearish pullbacks.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond $37.8k. Het werd een tijdje zijwaarts verhandeld voordat het om 8 uur 's ochtends begon te stijgen. Het steeg boven $ 39k en bleef daar lange tijd vlak. Om 19:50 uur begon de Bitcoin koers opnieuw te stijgen. Het noteert nu boven de $ 39,8k.

Bitcoin herstelt zich nu enigszins na het bereiken van een meermaands dieptepunt aan het begin van deze week. Hoewel een stijging naar $ 40k en iets daarboven gunstig is voor de stieren, laat het nog steeds veel terrein open voor de beren. De stieren moeten snel handelen en zich richten op de grote weerstand van $ 45k, anders zullen de beren in een oogwenk weer actief zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 742 miljard en het aandeel in de cryptomarkts was 42,37%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag over het algemeen stabiel voordat ze begonnen te stijgen. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 6%), Binance Coin (BNB, 5,5%), Ripple (XRP, 6,6%), Terra (LUNA, 5,5%), Cardano (ADA, 13,5%), Avalanche (AVAX, 14% ), Polkadot (DOT, 10%), Shiba Inu (SHIB, 7%), Polygon (MATIC, 9%) en Near Protocol (NEAR, 11,8%).

Luna koers grafiek

In ander nieuws…..

100.000 Cubanen gebruiken crypto om sancties te omzeilen

Steeds meer Cubanen gebruiken Bitcoin en andere cryptocurrencies om verlammende financiële sancties tegen het land te vermijden. Meer dan 100.000 van hen doen dit, volgens een rapport van NBC.

De sancties tegen Cuba zijn historisch gezien door de Verenigde Staten ingesteld en dat heeft de vooruitgang in de loop der jaren erg belemmerd. Dat is een van de redenen waarom het een nogal gesloten land is. Een groot aantal Cubanen bezitten nu crypto en doen er transacties mee om te proberen los te komen van de ketenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram