Altcoin Nieuws - Een slechte week voor crypto, maar er zijn uitzonderingen

Cryptocurrency nieuws 

Hoewel het crypto-ecosysteem de eerste tekenen van herstel begint te vertonen, was deze week voor de meeste cryptocurrencies nog steeds nogal bearish. Ondanks dat het algemene sentiment onder blockchain-investeerders nog niet erg optimistisch is, zijn sommige altcoins erin geslaagd de week groen af ​​te sluiten. Laten we zonder verdere introductie eens kijken wat altcoins de afgelopen 7 dagen hebben gedaan!

BAYC lanceert weer een super succesvolle NFT-collectie

Bored Ape Yacht Club is de afgelopen weken overal in het nieuws geweest, na de enorm succesvolle lancering van ApeCoin (APE). Een van de belangrijkste redenen waarom de APE koers zo hard steeg, is dat mensen erg enthousiast waren over de lancering van de ‘Otherside’ - het unieke metaverse-project van BAYC.

De eerste fase van de lancering van Otherside ligt eindelijkachter ons. Tijdens een voor elke APE-houder geopende veiling werden 55.000 Otherdeed NFT's verkocht. Elke Otherdeed vertegenwoordigt het eigendom van een enkel perceel virtueel land in de Otherside-metaverse.

In totaal zal Otherside 200.000 percelen grond omvatten. De recente veiling vermeldde slechts 55.000 virtuele eigendommen te koop, en de rest zal op een later tijdstip beschikbaar zijn voor aankoop.

 

De initiële kosten van elke Otherdeed NFT waren 305 APE-tokens. Alle NFT's die op de veiling werden verkocht, hadden een totale waarde van meer dan $ 300 miljoen.

De veiling was zo populair onder crypto- en NFT-enthousiastelingen dat alle NFT's in de collectie in minder dan 24 uur waren verkocht. Er was echter ook een keerzijde aan deze enorme vraag: de veiling slaagde erin het hele Ethereum-netwerk te overbelasten, waardoor de transactiekosten kortstondig tot ongelooflijk hoge niveaus stegen.

Volgens schattingen betaalden beleggers meer dan $ 100 miljoen aan transactiekosten. Sommige mensen slaagden er niet in hun NFT's te minten vanwege netwerkproblemen. Gelukkig heeft BAYC hun gaskosten al terugbetaald en in totaal $ 265.000 betaald aan meer dan 600 personen.

Hoewel het succes van de Otherdeed NFT-verkoop onmiskenbaar is, had het een negatief effect op de ApeCoin koers. Na weken van opleving is de APE koers eindelijk gecorrigeerd, met een verlaging van meer dan 20% in de afgelopen 7 dagen.

APE koers grafiek 

ADA is de enige top 10 Altcoin die de week in het groen afsluit

Cardano (ADA) is de enige altcoin uit de top 10 van grootste cryptocurrencies op de markt die de week met winst heeft afgesloten. De ADA-prijsstijging van 2% lijkt misschien niet veel, maar het ziet er veel indrukwekkender uit als we bedenken dat tegelijkertijd de meeste concurrenten van Cardano gemiddeld ongeveer 10% verlies leden.

Cardano had een paar moeilijke maanden, maar het lijkt erop dat ADA eindelijk herstelt. De reden daarvoor is het feit dat Cardano's nieuwe project genaamd Djed er veelbelovend uitziet en al in de testfase is beland.

Djed is een algoritmische stablecoin die een revolutie teweeg wil brengen in de stablecoin-markt door veel meer gedecentraliseerd te zijn dan de concurrentie. Hoewel de releasedatum van Djed nog onbekend is, is het waarschijnlijk dat de nieuwe stablecoin de broodnodige boost voor de Cardano koers is.

Cardano koers grafiek 

Shiba Inu kondigt SHIB Metaverse Land Sale aan

Waarschijnlijk vanwege het gigantische succes van BAYC's Otherside, besloot het team achter Shiba Inu mensen eraan te herinneren dat ze ook aan hun eigen metaverse werken. De nogal weinig vindingrijke naam ‘SHIB: The Metaverse’, die meer dan 100.000 percelen virtueel land zal bevatten.

Tot nu toe was het slaan van SHIB: The Metaverse NFT's alleen mogelijk met Ethereum (ETH). Nu heeft het project eindelijk SHIB-ondersteuning geïntroduceerd en Shiba Inu-houders zijn enthousiast dat hun tokens eindelijk iets hebben gekregen dat op zijn minst lijkt op een use-case.

Helaas krijgt Shiba Inu's metaverse, in tegenstelling tot BAYC's Otherside, geen aandacht buiten een kleine groep SHIB-fanaten. Het metaverse project slaagt er ook niet in om de SHIB koers, die de afgelopen week met nog eens 8% is gedaald, te redden.

SHIB koers grafiek 

Polkadot koers stijgt met 14% op één dag, maar het is niet genoeg om de week met winst te beëindigen

Heel korte tijd leek het erop dat Polkadot (DOT)-beleggers redenen zouden geven om blij te zijn: de DOT koers steeg plotseling met meer dan 14% in slechts een dag. Helaas was de kortstondige rally lang niet genoeg om DOT-houders daadwerkelijke winst te geven, aangezien Polkadot op de weekgrafiek nog steeds 8% minder waard is dan 7 dagen geleden.

De reden voor de plotselinge piek in de DOT-prijs is het feit dat het Polkadot-team eindelijk XCM heeft gelanceerd - een oplossing die de interoperabiliteit tussen verschillende para-ketens in het Polkadot-ecosysteem vergroot. Deze hoognodige technologische upgrade is zeker een belangrijke stap in de evolutie van Polkadot, maar alleen de tijd zal uitwijzen of het voldoende zal zijn om de DOT koers een duurzame groei te geven.

Polkadot koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram