Skip to main content

Bitcoin nieuws

Historische gegevens tonen aan dat Bitcoin tussen 90 dagen en een jaar nodig heeft om $ 20.000 te overschrijden

Geduld met de Bitcoin koers

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Historische analytische gegevens van de belangrijkste cryptocurrency van de wereld, Bitcoin, laten zien dat het 3 tot 12 maanden kan duren voordat het digitale activum de cruciale waarde van $ 20.000 overschrijdt. De Bitcoin koers zweeft momenteel tussen $ 11.000 en $ 12.000 en moet mogelijk deze barrière doorbreken om te kunnen beginnen aan een lange termijn bull run die zelf een jaar kan duren en grote winsten voor langetermijn-beleggers op kan leveren.

Waarom is het $ 20.000 niveau zo belangrijk?

De $ 20.000 is een magisch cijfer binnen de Bitcoin-industrie. Het is de hoogste koers ooit van de Bitcoin, dat werd bereikt in januari 2018, nu bijna 32 maanden geleden. Sindsdien is het een achtbaanrit geweest voor de digitale valuta, die verschillende keren onder de $ 4.000 zakte, terwijl hij vorig jaar nog steeg tot $ 13.800.

Nog op 13 maart van dit jaar daalde de Bitcoin koers weer onder $ 4500, voordat hij vorige maand terugkeerde naar $ 12.000 hij sindsdien grotendeels is gebleven. Velen schrijven dit gezonde herstel toe aan het halveringsmechanisme dat op 12 mei in werking trad en het nieuwe aanbod van de cryptocurrency verminderde van 12,5 BTC elke 10 minuten naar 6,25 BTC in dezelfde tijd.

Veel beleggers zijn van mening dat zodra de grens van $ 20.000 wordt overschreden, de waarde van Bitcoin dramatisch zal stijgen en uiteindelijk zes cijfers kan bereiken.

Is de lange termijn bullmarkt al begonnen?

Na het recente herstel van de prijsindex in juni-juli van dit jaar, waren sommige cryptocurrency-handelaren en analisten er snel bij met te zeggen dat de bullmarkt al was begonnen en dat de Bitcoin koers binnenkort meer dan $ 20.000 zou bedragen.

Maar deze voorspelling is niet uitgekomen. Hoewel het algemene traject van het belangrijkste digitale item lichtjes omhoog is gegaan, is de grote doorbraak niet gekomen en is zelfs het hoogste punt van 2019, op $ 13.800, nog niet doorbroken. Waar ligt dat aan?

De reden ligt in de historische prijspatronen van Bitcoin. Als we goed kijken, heeft Bitcoin in de 11 jaar van zijn bestaan ​​vier grote cycli gehad, beginnend bij een relatieve bodem tot een nieuw record, waarvan de meest recente natuurlijk het bedrag van $ 20.000 is. Elke cyclus varieerde van 600 dagen tot maar liefst 1000 dagen.

De volgende zet voorspellen

Momenteel is het dieptepunt gevestigd rond de $ 3.000 en kruipt de BTC-koers langzaam omhoog. De cyclus duurt al ongeveer 300 dagen en daarom kan, op basis van de gegevens, de volgende lange termijn bull-move al over 90 dagen beginnen of nog een jaar vertraging oplopen, afhankelijk van de situatie.

Dan Tapiero, oprichter van 10% Holdings, stelde een interessante grafiek samen om het fenomeen van elke cyclus te onderzoeken.

Bullruns bitcoin 

Afbeeldingsbron: Dan Tapiero op Twitter

De verschillende gekleurde lijnen vertegenwoordigen elke vorige bull-cyclus die Bitcoin heeft ervaren. Als de cryptocurrency de derde cyclus volgt die we in 2016-2017 hebben gezien, zou het bijna een jaar duren voordat de Bitcoin koers echt van de grond komt en eerdere records verbrijzelt en all-time highs laat zien.

Tapiero tweette:

“Prepare to be patient in Bitcoin. Each up cycle takes longer to play out and is less extreme as absolute dollar value gets much larger. May or may not be another 6-12 months before price breaks up. Should not matter as the end price point obscenely higher. Hodlers rejoice.”

Met elke cyclus wordt de prijsstijging minder extreem, zoals de grafiek ons ​​vertelt, vanwege het hogere absolute bedrag in dollars. Maar zelfs met deze veronderstelling kan worden voorspeld dat de Bitcoin koers zes cijfers kan bereiken tegen de tijd dat de huidige cyclus voorbij is. Dit zou een stijging zijn van meer dan 10 keer de huidige prijs.

Conclusie

Bitcoin wordt een zeer belangrijk bezit over de hele wereld en het is belangrijk dat de opkomst door de jaren heen stabiel en duurzaam is, zodat het niet kan worden afgedaan als een vluchtige digitale luchtbel. Het is belangrijk voor de investerende gemeenschap om er geduld mee te hebben, net als elke andere lange termijn belegging.  Dan zal het waarschijnlijk betere rendementen opleveren dan welke andere belegging dan ook.