Bitcoin blijft onder $ 35k steken en Google vormt Web 3.0-team

 

Bitcoin kwijnt nog steeds weg onder $ 35k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit vast onder het make-or-break-niveau terwijl het vecht tegen de beren die op zoek zijn naar meer verliezen voor de cryptocurrency. Altcoins daarentegen bleven grotendeels stabiel, op slechts enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote zoekmachine- en data-analysebedrijf Google heeft een nieuw Web 3.0-team aangekondigd. De Google Cloud-eenheid zal de moederdivisie zijn voor de nieuwe eenheid en het zal helpen bij het bouwen van de nieuwe meeslepende web 3.0-oplossingen waarbij de metaverse en op blockchaintechnologie gebaseerde sectoren betrokken zijn. Daarover later meer.

De Amerikaanse overheid en federale instanties richten hun aandacht eindelijk op de stablecoin-sector en willen deze in de nabije toekomst uitgebreid reguleren. Hoewel de grotere cryptosector al een groot deel uitmaakt van de web 3.0-revolutie, hebben veel bedrijven de neiging deze te negeren en zich in plaats daarvan te concentreren op het flitsende, maar veel minder bruikbare geval van de metaverse zelf. Laten we eens kijken hoe Google met zijn nieuwe divisie op de huidige marktkrachten reageert.

Crypto exchange Binance heeft zijn crypto-derivatenactiviteiten in Spanje stopgezet. De op een na grootste digitale valuta-exchange ter wereld wordt geconfronteerd met uitdagingen van over de hele wereld, omdat het zijn positie over de hele wereld wil verbeteren, Het blijft echter tegen regelgeving aanlopen. Het heeft zijn derivatenactiviteiten opgeschort omdat het nu een vergunning moet krijgen van de lokale grondstoffenregulator, de CNMV. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft de bereidheid getoond om met de overheid samen te werken om de reputatie van de beurs te verbeteren en elk wantrouwen tussen de regeringen en het platform weg te nemen. Er is hier echter nog een lange weg te gaan.

De oorlog in Oekraïne is eens te meer een herinnering aan regeringen over de hele wereld over hoe we een consistent systeem van crypto-regulering nodig hebben. Terwijl de oorlog voortduurt, profiteren naar verluidt veel Oekraïners op het slagveld van cryptocurrencies door middel van donaties en fondsenwerving. Het westerse blok geeft de sector echter ook de schuld van het verstrekken van een alternatieve betaalwijze aan de Russen, terwijl de laatste zelf de controle over de sector zelf wil verscherpen.

Een cryptomixer is door het Amerikaanse ministerie van Financiën gesanctioneerd voor zijn vermeende rol in de Axie Infinity-aanval onlangs. Het anonimiteitsverbeterende bedrijf verwerkte maar liefst $ 20,5 miljoen aan crypto van de grote hack (minder dan 2% van de totale overval). Dit is de reden waarom het wordt gestraftaq door de overheid. De Axie Infinity-hack was de grootste hoeveelheid crypto die de afgelopen jaren ooit is gestolen en deed twijfels rijzen over het vermogen van nieuwere cryptoprojecten om cruciale beveiliging te handhaven.

Een nieuw onderzoek van de Bank of International Settlements (BIS) stelt dat maar liefst 90% van het totale aantal centrale banken in de wereld Central Bank Digital Currencies (CBDC's) onderzoekt. De stap komt nadat de stablecoin-industrie nieuwe hoogtepunten heeft bereikt en regeringen op hun hoede zijn voor hun successen. Ze zijn nu bereid om het onderzoek te doen en een vergelijkbare, door de overheid gesteund alternatief te bieden om zelf de controle over de gebruikte valuta te behouden.

Bitcoin stabiel net onder $ 36k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag omdat het grotendeels onder het $ 36k-niveau bleef. De cryptocurrency wil onder het belangrijkste $36k-niveau komen, maar stopt er net onder.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 35,9k. Het handelde gisteren de hele dag zijwaarts en maakte nauwelijks zelfs maar een enigszins significante beweging. De cryptocurrency bleef de rest van de dag verschanst tussen een smal bereik van $ 35,7k- $ 36,2k. Dit toont een algemene volatiliteit van minder dan 2% van de Bitcoin koers.

Voor de toekomst hangen er voorlopig nog bearish wolken boven Bitcoin, ondanks de recente stabilisatie van de gerapporteerde verliezen. De cryptocurrency staat over het algemeen onder enorme druk omdat er al nieuwe dieptepunten van meerdere maanden zijn bereikt. De volgende voor de hand liggende weerstand is $ 33k en het valt nog te bezien wanneer de beren een zet zullen doen. De stieren kunnen zelf nog een half overtuigende zet doen en $40k bereiken. Maar dat zal van korte duur zijn, aangezien de stieren onder te veel druk staan ​​om de trend zo sterk te beïnvloeden met dit herstel. Om dat te laten gebeuren, is een beweging naar $ 45k nodig, wat onwaarschijnlijk lijkt met het soort bearish sentiment dat we tegenwoordig hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 688 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven gisteren het grootste deel van de dag grotendeels stabiel, net als BTC zelf. Algorand (ALGO, 7,5%), Tron (TRX, 4,5%) en Dogecoin (DOGE, 2%) boekten enige winst, maar het algehele effect was vrij traag en er was niet veel verandering waar te nemen.

Algorand koers grafiek 

In ander nieuws…..

Google vormt Web 3.0-team

Groot technologiebedrijf Google heeft een nieuw Web 3.0-team aangekondigd binnen de grenzen van zijn grotere clouddivisie. Deze ontwikkeling komt nadat de druk groeide op het bedrijf om betrokken te zijn bij de web 3.0-revolutie.

Google heeft het web 1.0 in veel opzichten geperfectioneerd via zijn zoekmachine en speelde ook een grote rol bij de ontwikkeling en promotie van web 2.0. Google heeft ons kennis laten maken met technologie die ons heeft geholpen ons online leven beter verbonden en zo naadloos mogelijk te maken. Maar het valt nog te bezien of het bedrijf Web 3.0 serieus neemt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram