Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 33k doordat sommige walvissen in paniek hun Bitcoins verkopen

Bitcoin bear markt 

Bitcoin handelt momenteel onder $33k op het moment van schrijven, wat een nieuw dieptepunt voor het kalenderjaar 2022 is en het negatieve sentiment enorm versterkt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is op weg om het steunniveau van $ 30k te testen, aangezien beren hun aanzienlijke aanwezigheid uitbreiden. Altcoins daarentegen daalden ook scherp ten opzichte van de greenback en ook ten opzichte van BTC. Daarover later meer.

Ander nieuws: de hoeveelheid instroom in Bitcoin exchanges heeft het hoogste niveau van meerdere maanden bereikt doordat sommige walvissen in paniek raken en hun crypto-voorraad verkopen. Dit is een veelvoorkomende indicator van een verkoopsignaal, omdat het laat zien dat verschillende grote spelers op de markt willen verkopen in plaats van HODL. Dit betekent niet dat een groot aantal walvissen wil capituleren, maar het kan de korte termijn prijsdynamiek van de markt zeker veranderen.

De bekende handelsapp Robin Hood heeft de institutionele investeringsoptie van Grayscale op zijn platform gezet. Als een primeur zullen investeerders Grayscale's Bitcoin en Ethereum Trusts kunnen kopen en verkopen. Hierdoor kunnen ze betrokken zijn bij het bezitten van cryptocurrencies zonder ze zelf op te hoeven slaan.

Meta (voorheen Facebook Inc.) is begonnen met het testen van zijn markt voor digitale verzamelobjecten. In de eerste fase zal de optie beschikbaar zijn op Instagram en daarna geïntegreerd worden in Facebook zelf. Terwijl Meta de inspanningen op het gebied van Web 3.0 prijst, zijn de gerapporteerde kosten te hoog, geschat op ongeveer 45% van elke transactie op de markt. Dit kan gebruikers van het platform afschrikken.

Een Japans platform voor gebruikte auto's gaat daar Bitcoin- en Ripple-betalingen accepteren. De SBI Motor Japan kondigde deze baanbrekende stap aan omdat het ernaar uitziet de cryptosector te integreren met de reguliere automarkt. Japan is een van de grootste markten voor gebruikte auto's ter wereld waar handelaren van over de hele wereld JDM-auto's komen kopen, waarvan sommigen een cultstatus hebben.

De Indian National Securities Depository is begonnen met het gebruik van blockchain-technologie om obligaties te controleren die het op de blockchain heeft gelanceerd. Het belangrijkste doel hier is het verbeteren van de effectenrapportage en -audits in het hele land.

Top 10 digitale valuta Terra (LUNA) heeft de afgelopen twee dagen meer dan 35% van zijn waarde verloren. De cryptocurrency is de afgelopen week om een ​​groot aantal redenen aan de ontvangende kant van een bearish beweging geweest. Daarover later meer.

Bitcoin koers zakt onder $ 33.000

Bitcoin had een diepe bearish beweging tegen het einde van de week en begon de afgelopen 24 uur aan een nieuwe, waardoor de Bitcoin koers onder verschillende belangrijke niveaus daalde en sindsdien niet meer heeft kunnen herstellen.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 34,5k na het melden van zware verliezen op zondag. Het handelde een tijdje zijwaarts boven $ 34k voordat het opnieuw begon te dalen. Om 4 uur in de ochtend. Sindsdien is het op een licht neerwaarts traject. Het registreerde een 24-uurs en 2022-dieptepunt van ongeveer $ 32,4k in het proces. Sindsdien is het een dierbaar leven blijven hangen.

In de toekomst staat Bitcoin nu onder zware bearish invloed en is er nog geen teken van een bodem, zelfs niet voor de korte termijn. Dit heeft ook geleid tot een enorme berenbeweging in de rest van de cryptomarkt. Het volgende grote ondersteuningsniveau is $ 30k en de cryptocurrency zal dit waarschijnlijk in de nabije toekomst opnieuw bezoeken. De stieren kunnen dan echter weer in het spel komen en een herstel op korte termijn afdwingen, maar de bearish aanwezigheid is momenteel overweldigend, dat is zeker.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $605 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,86%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten hun eigen verliezen toen Bitcoin zwaar haperde. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -6,8%), Binance Coin (BNB, -10%), Ripple (XRP, -7,8%), Solana (SOL, -8,6%), Cardano (ADA, -10,5%), Terra (LUNA, -17,5%), Dogecoin (DOGE, -10,5%), Avalanche (AVAX, -11,5%), Polkadot (DOT, -13,3%), Shiba Inu (SHIB, -14,8%), Tron (TRX, - 9%) en Polygoon (MATIC, -13,75%).

Luna koers grafiek 

In ander nieuws…..

LUNA koers daalt met 35% ondanks uitrol Stablecoin

De LUNA-cryptocurrency is veel harder gedaald dan andere hedendaagse digitale valuta's na de recente berenbeweging. Hoe komt het dat LUNA harder viel dan anderen, ondanks dat het de afgelopen weken heel goed ging?

Een van de redenen waarom het harder viel dan andere cryptocurrencies, is vanwege een recente LUNA-walvisdump die resulteerde in aanzienlijke verkoopdruk. Sindsdien heeft het er niet meer van kunnen herstellen. De moederorganisatie Terra is bezig met haar stablecoin-project genaamd Terra USD (UST) en heeft voor honderden miljoenen dollars aan BTC gekocht om als reserves te fungeren. Met de dalende prijs van de LUNA kan het stablecoin-project echter ook een klap krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram