Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder $30k terwijl Terra "Stablecoin" crasht naar $0,67

Terra (LUNA) 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $31k op het moment van schrijven, na weer een spectaculair bearish vuurwerk de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bereikte op een gegeven moment een laagste koers van $ 29,8k voordat een klein herstel werd geboekt. Altcoins boekten ook verliezen naarmate de markt verder daalde. Daarover later meer.

In ander nieuws, de Terra 'USD stablecoin, UST genaamd, crashte enorm. Het was letterlijk "losgekoppeld" van de USD en kwam op een gegeven moment op $ 0,67. Deze spectaculaire koersbeweging volgt op een gekke altcoin-crash gedurende de afgelopen 24 uur. Dit was zeer zorgwekkend voor de algemene stablecoin-sector en regeringen zullen het nu waarschijnlijk gebruiken om nieuwe regelgevingswetten voor stablecoin aan te nemen. Daarover later meer.

In het Verenigd Koninkrijk bevatte de toespraak van de koningin, die de opening van het parlement markeert, verschillende verwijzingen naar "veilige adoptie van cryptocurrencies" en "de mogelijkheid om ze in beslag te nemen en terug te krijgen". De referentie laat zien dat de conservatieve regering nieuwe wetten wil invoeren die de sector in het land verder beperken. De financiële toezichthouders hebben in dat opzicht al enkele recente stappen gezet.

In een poging om beschuldigingen van hard zijn voor het klimaat weg te nemen, willen Bitcoin-miners activiteiten starten in de buurt van grote datacenters. Het idee werd voorgesteld door Shark Tank-host en investeerder Kevin O'Leary. Mijnbouwbedrijven en databedrijven zouden volgens hem naast elkaar moeten staan, zodat miners afvalenergie uit datacenters kunnen gebruiken om Bitcoin te minen. Dit is een relatief nieuwe aanpak en er is op dit moment nog niet veel over bekend.

Een analist heeft beweerd dat beurzen je crypto verkopen wanneer ze dat willen, wat voor enige controverse zorgt voor enkele van 's werelds grootste platforms. Volgens Rofus Kamau, die is gevestigd in Kenia, is het kopen van Bitcoin en het op beurzen houden vergelijkbaar met een I Owe You (IOU)-bon en vertaalt het zich niet naar echte Bitcoin op jouw naam. Exchanges reageerden hier echter snel op en ontkenden deze activiteit, maar ze verklaarden ook niet dat ze niet van tijd tot tijd aan deze activiteit deelnamen. Dit is de reden waarom sommige Bitcoin-puristen helemaal geen crypto op beurzen storten, maar ze liever in privéportefeuilles houden.

In Australië zijn drie nieuwe crypto Exchange Traded Funds (ETF's) gelanceerd. "Down Under" loopt voorop voor op de beurs verhandelde fondsen in de crypto-sector. De VS staat momenteel echter niet eens één ETF toe en dat schaadt de zaak.

Volgens de CEO van AMC-theaters is bijna een derde van alle betalingen aan het bedrijf in crypto of andere digitale valuta. Dit is een grote stap aangezien het bedrijf pas een paar maanden crypto is gaan accepteren. AMC is het bedrijf dat naast gameStop bekendheid verwierf tijdens de beroemde beursepisode van 2021 waarin gewone gebruikers de prijs van een aandeel opdreven om shorts te straffen en veel geld te verdienen.

De Bitcoin koers zakt onder $30k voor licht herstel

Bitcoin handelt momenteel rond de $31k op het moment van schrijven en het lijkt erop dat het een halfslachtige comeback aan het maken is van de zoveelste neerwaartse beweging.

De laatste 24 uur startten met de Bitcoin koers rond de $32k. Het begon echter meteen te dalen. Ten eerste zakte het in een mum van tijd naar ongeveer $ 31k voordat het verder naar beneden ging. Het bereikte een dieptepunt van $ 29,8k om 01.30 uur 's nachts. Dit is het laagste niveau van de cryptocurrency in meer dan 6 maanden en toont het soort bearish druk dat zich in de loop van de tijd langzaam heeft opgebouwd. De koers herstelde zich in de onmiddellijke nasleep terug naar $ 32,5k voordat hij zich vestigde op het niveau van $ 31k. Maar de beren hebben hun tanden nu laten zien. De neerwaartse trend op lange termijn is inderdaad hervat en sommige walvissen zijn hun posities al aan het liquideren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 594 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,61%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins daalden ook stevig, aangezien de markt als geheel grote verliezen boekte. Grote verliezers waren Terra (LUNA, -35%) en Near Protocol (NEAR, -3,2%), terwijl vele anderen enorm instortten, maar aan het eind van de dag licht groen waren.

Terra koers grafiek

In ander nieuws…..

Terra US Dollar Stablecoins losgekoppeld van de USD

Het stablecoin-project van Terra kwam eerder vandaag in grote problemen toen de digitale valuta enorme verliezen optekende om volledig losgekoppeld te worden van de dollar zelf. Het verlies werd toegeschreven aan een enorme daling van de vraag naar Terra's native LUNA-cryptocurrency. De daling begon ongeveer een week geleden toen het bedrijf grote aankopen deed als back-up voor zijn UST stablecoin-project.

De UST is echter spectaculair gecrasht en dat is schadelijk voor de zaak van de gehele stablecoin-markt. Het hele doel van stablecoins is om "stabiel" te zijn en toch kon UST dat hier niet eens bereiken. De Amerikaanse minister van Financiën heeft al opmerkingen gemaakt waarin hij dit voorbeeld aanhaalde als reden waarom de overheid stablecoins meer moet reguleren. Deze “stablecoins” stonden al op de radar van deze toezichthouders. In de nabije toekomst worden dan ook grote stappen verwacht op het gebied van regelgeving omtrent stablecoins.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram