Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt een tijdje onder $ 27k terwijl de meltdown van Altcoins voortduurt

 

Bitcoin had eerder weer een bearish dag toen de koers een korte tijd onder de $27k zakte voordat hij zich op het moment van schrijven weer boven de $29k herstelde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich op een steile curve hieronder en er is op dit moment geen duidelijke bodem, zelfs nu de digitale valuta naar een nieuw dieptepunt in 17 maanden is gedaald. Maar zelfs deze bearish beweging is niets vergeleken met die van altcoins. Ze gingen eerder vandaag door met hun enorme prijsdalingen en boekten verliezen van maar liefst 40%. Daarover later meer.

In de huidige malaise valt vooral de ellende van Terra op in de markt. De digitale valuta kon zichzelf niet eens stabiliseren op het niveau van gisteren. Het zakte onder de $1 en boekte opnieuw een verlies van 99,5% voor de tweede achtereenvolgende dag om onder een ongelooflijk lage waardering van $0,01 of 1 cent te komen. Zijn marktkapitalisatie heeft nu meer dan 99,995% van zijn waarde verloren van ongeveer $ 32 miljard enkele weken geleden tot slechts $ 7 miljoen op een gegeven moment vandaag. De mede-oprichter van Terra bekijkt nu drastische maatregelen om de omstreden stablecoin te helpen redden. Daarover later meer.

Ondanks de heersende somberheid rond de cryptosector, blijven sommige bedrijven veel geld inzamelen. Chainalysis heeft onlangs onthuld dat het opnieuw een enorme financieringsronde had met een waarde van $ 170 miljoen, wat de totale waardering op $ 8,6 miljard heeft gebracht. Dit is de grootste financieringsronde tot nu toe voor de crypto-rapportage- en aggregatieservice.

De controversiële popzangeres Madonna wil haar eigen serie NFT-collecties lanceren. De eerste van hen heeft drie naakte weergaven van Madonna die geboorte geeft aan een verscheidenheid aan wezens en technische instrumenten als de moeder van technologie, moeder van de natuur en moeder van evolutie. Deze collectie is controversieel geworden, zoals zo'n beetje de bedoeling van haar was.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft geprobeerd de angsten te kalmeren vanwege de enorme bearish beweging van de afgelopen dagen. Hij heeft op Twitter verklaard dat de fondsen van het bedrijf veilig zijn en dat er geen gevaar is. Sommige elementen circuleerden nepnieuws over de crypto-exchange en zeiden dat het bijna failliet ging. Het COIN-aandeel kreeg ook een klap in het proces.

De regering van Chili heeft een stap terug gedaan van haar plannen voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC). Het land was van plan om snel een CBDC uit te brengen, maar heeft deze in ieder geval uitgesteld tot eind 2022, misschien vanwege het aanzienlijke stablecoin-fiasco dat nu gaande is.

In het laatste nieuws uit de Ripple vs SEC-zaak heeft de eerste een aantal kleine overwinningen behaald. In een meer recente ontwikkeling blijkt uit nieuw ontdekte documenten dat ten minste één ambtenaar deel uitmaakte van een zaak van belangenverstrengeling (CoI). De persoon in kwestie was William Hinman, die aan het hoofd stond van de afdeling bedrijfsfinanciën van de SEC. Hij had een CoI met het bezit van Ether en daarom suggereert Ripple dat hij zich van de zaak had moeten terugtrekken. Ripple wil deze basis gebruiken voor zijn verdediging, maar de verwachting is dat de zaak zich nog lang zal voortslepen.

Bitcoin koers zakt onder $27k

Bitcoin zakte een korte tijd onder de $27k voordat het herstelde boven de $29k op het moment van schrijven. De cryptocurrency lijkt helemaal klaar om nieuwe dieptepunten te posten, aangezien de koers op dit moment geen bodem kan vinden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 30,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te dalen. Het bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 28.5k voordat het in de uren daarna onmiddellijk herstelde naar $ 30k. Maar de beren waren echter nog niet klaar. Ze begonnen om 5.30 uur 's ochtends een nieuwe massale aanval op de Bitcoin koers, die het naar het laagste punt in 17 maanden bracht, onder $ 27k, ook al was het maar voor korte tijd. Daarna bevond de koers zich grotendeels in de herstelfase en nadert nu het $30k weerstandsniveau opnieuw.

Bitcoin staat nu onder enorme bearish druk. Het laagste niveau dat de koers in 2021 noteerde, was $ 28,8k en daar ging het al ver onder, ook al was het maar voor een korte tijd. Over het algemeen bevindt Bitcoin zich nu echt in een neerwaartse curve en veel grote spelers verkopen, maar de koopdruk is op dit moment ook behoorlijk sterk. Het valt nog te bezien hoe laag de koers zal gaan tijdens deze enorme duik.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 565 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken enorme verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten voor de derde achtereenvolgende dag enorme verliezen, aangezien de fall-out van LUNA grote problemen veroorzaakte voor de rest van de markt. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -8%), Ripple (XRP, -8%), Cardano (ADA, -11%), Solana (SOL, -13%), Dogecoin (DOGE, -4,5%), Shiba Inu (SHIB, -7,9%), Polygon (MATIC, -14,5%) en Litecoin (LTC, -8%). Veel van deze cryptovaluta's waren met tussenpozen veel, veel lager, voordat een volgend herstel rond het middaguur begon.

Luna koers grafiek 

In ander nieuws….

Terra's oprichter onthult herstelplannen terwijl LUNA 99,995% van zijn waarde verliest

Het lot van Terra's LUNA-cryptocurrency staat op het spel terwijl het doorgaat met zijn ongelooflijke ineenstorting van de markt. Na gisteren te zijn gedaald van ongeveer $ 40 naar $ 1, daalde de crypto vandaag nog verder naar $ 0,005. Het ging dus zelfs onder de één cent!

De oprichter van Terra, Do Kwon, onthulde enkele maatregelen om de UST stablecoin te stabiliseren die naar verluidt de crash veroorzaakte. Het bedrijf heeft een aantal enorme BTC-voorraden op zijn naam staan en het lijkt erop dat ze deze in hun voordeel zullen gebruiken. Maar de verdere ondergang van de cryptocurrency vandaag heeft het enthousiasme over deze maatregelen vandaag behoorlijk getemperd. Het is niet waarschijnlijk dat het bedrijf hier financieel van kan herstellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram