Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 30k en onderzoeker zegt dat Bitcoin beter is als langetermijn belegging dan aandelen

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $30.000 op het moment van schrijven, na een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel op dit cruciale niveau verhandeld na het absorberen van aanzienlijke neerwaartse druk van de beren. Altcoins herstelden zich iets vandaag voordat ze in de loop van de dag weer naar beneden begonnen te duiken. Daarover later meer.

Cryptocurrency LUNA is bijna officieel dood. Het blockchain-netwerk is nu een tijdje offline geweest nadat het in 48 uur 99,999% van zijn waarde had verloren. Dit vernietigende incident heeft twijfel veroorzaakt over de hele altcoin- en stablecoin-sector. Er gaan ook veel verwijten rond. Daarover later meer.

Een topeconoom is van mening dat het voor de lange termijn beleggen in Bitcoin, grote winsten kan opleveren. Meer winst dan het voor dezelfde tijd beleggen in aandelen. Hij verklaarde echter wel dat crypto ook hogere risico's heeft die resulteren in een verbeterde winstgevendheid.

Gedecentraliseerde Ledger-technologie, ook bekend als blockchain, wordt gebruikt om de toeleveringsketen van diamanten terug naar de bron te traceren. De industrie wordt al tientallen jaren geplaagd door kinder- en dwangarbeid, wat er vaak toe leidt dat men ze bloeddiamanten noemen. Met op DLT gebaseerde systemen zal de sector in de nabije toekomst waarschijnlijk transparanter worden.

Crypto-donaties helpen de Oekraïense militaire zaak, aangezien de recente inspanningen hebben geleid tot de financiering van ATV's en gasmaskers in de door oorlog verscheurde regio. Onlangs heeft de regering ongeveer vijf terreinwagens gekocht om tegen Russisch Oekraïne te vechten, uitsluitend uit cryptodonaties. Met cryptogeld worden ook gasmaskers gekocht. Het land probeert steeds meer geld in te zamelen voor de oorlogsinspanning terwijl het bloedige conflict voortduurt.

Bitcoin ETF's en andere ETF-achtige fondsen zijn getuige van een aantal bullish disposities, aangezien de Canadese ETF onlangs de toevoeging van maar liefst 6900 BTC op één dag zag. Ondertussen bereikte de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in de afgelopen 24 uur een record laag kortingsniveau. De CEO heeft al aangegeven dat het trust wacht tot de zaken tot rust komen. De huidige korting ligt rond de 31%. Hoewel deze signalen vaak resulteren in een bullish reversal, bevinden we ons momenteel in een diepe bearish situatie, dus een onmiddellijk herstel is misschien niet aan de orde.

Een voorgesteld verbod op Bitcoin-mining is in Noorwegen afgewezen. Het verbod werd door het Noorse parlement verworpen met een meerderheid van stemmen die, althans voorlopig, koud water over het verbod goot. Het verbod op mijnbouw werd voorgesteld door linkse partijen, maar zag het daglicht niet.

De grote luchtvaartmaatschappij Emirates zal Bitcoin-betalingen gaan accepteren te midden van een stap om ook NFT-verzamelobjecten te lanceren. De stap komt nadat de VAE, het moederland van de luchtvaartmaatschappij, de cryptosector van harte begon te accepteren.

Ongeveer 168.000 BTC hebben de afgelopen dagen crypto-exchanges verlaten, wat aantoont dat er op de lange termijn aanzienlijke belangen zijn. Dit gebeurt ondanks de grote druk op de markt.

Bitcoin koers stabiel op $ 30k

De Bitcoin koers is momenteel stabiel rond de $ 30k op het moment van schrijven. De cryptocurrency kwijnde in het begin weg op $ 28.5k, maar schoot al snel weer naar boven.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 28.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 1 uur 's nachts waarde begon te winnen. De koers bereikte $30k en heeft sindsdien rond die waardering gehandeld, afgezien van een lichte daling tot $29,7k net voor het publiceren van dit artikel.

Bitcoin wordt geconfronteerd met koopdruk onder de $30k en dat is misschien het enige positieve voor de crypto op dit moment. Het is echter nog onduidelijk hoe lang deze koopdruk kan aanhouden. Analisten zijn van mening dat de cryptovaluta lager kan gaan als de beren weer genoeg momentum kunnen krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 563 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, boekten winst na een aantal slopende dagen vol grote verliezen. Ethereum (ETH, 7%), Binance Coin (BNB, 8%), Ripple (XRP, 9,2%), Cardano (ADA, 11%), Solana (SOL, 12,5%), Polkadot (DOT, 23%), Avalanche (AVAX, 8%), Shiba Inu (SHIB, 12%), Polygon (MATIC, 8%) en Litecoin (LTC, 7,6%) boekten allemaal herstel, maar ze bevinden zich nog steeds diep in het rood  ten opzichte van een paar dagen geleden en kunnen opnieuw verliezen boeken.

Polkadot koers grafiek

In ander nieuws…..

LUNA wordt officieel gesloten omdat cryptovaluta 99,9999% verlies boekt

Terra's LUNA cryptocurrency en blockchain-netwerk wordt officieel gesloten nadat het al zijn waarde heeft verloren en tot praktisch niets is teruggebracht. De kleine kans op herstel is zo goed als verkeken en het enige dat overblijft is de hoop op compensatie van de Terra-groep. Ze houden nog steeds voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin vast en ze moeten onder druk worden gezet om dit te doen.

Een van de redenen achter de mysterieuze daling van de LUNA koers was Crypto.com die winstgevende transacties op LUNA en verkeerde prijzen in het algemeen terugdraaide. Hierdoor verloor de munt plotseling een groot deel van zijn waarde en raakte iedereen in paniek. Crypto.com moet de verantwoordelijkheid nemen voor zijn fout die uiteindelijk leidde tot marktmanipulatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram