Skip to main content

Bitcoin nieuws

De IPO van het Chinese Ant Group: welke invloed heeft dit op de Bitcoin koers?

Ant Group 

Net zoals Alibaba 7 jaar geleden debuteerde op de New York Stock Exchange en 25 miljard dollar ophaalde (en daarmee de grootste IPO in de geschiedenis is), zien we dat Ant Group (voorheen Ant Financial) dezelfde kant op gaat. Ant Group, het bedrijf achter Alipay, is een dochteronderneming van Alibaba en ligt op schema om $ 30 miljard op te halen in een dubbele beursgang in Zowel Shanghai als Hong Kong.

Invloed van de Ant Group IPO op Bitcoin

Dus je vraagt ​​je misschien af, hoe verhoudt dit zich tot Bitcoin. Zoals bekend zijn zowel Alibaba als al haar dochterondernemingen Chinese bedrijven. Tegelijkertijd is Bitcoin verboden in China en heeft Ant van zijn kant alle steun van de overheid. Dus volledige controle die de Chinese regering over de financiële sector heeft, zal Bitcoin altijd uitsluiten van een belangrijke rol in het financiële systeem van het land. Wat betreft de groei van Ant, is dit de uitbreiding van deze controle op de wereld van blockchaintechnologie. Ant Group is de laatste jaren erg actief op het gebied van blockchaintechnologie. Daarnaast heeft de Chinese overheid er de laatste jaren geen geheim van gemaakt dat ze China een leidende rol willen laten spelen op het gebied van blockchaintechnologie. Ze zijn dan ook al langer bezig met het ontwikkelen van hun eigen Central Bank Digital Currency (CBDC). We moeten altijd onthouden dat deze digitale yuan hand in hand zal werken met Alipay (wat lijkt op een Chinese paypal) en WeChat Pay van het Chinese bedrijf Tencent. China heeft momenteel een vorm van staatskapitalisme, dat steeds meer controle over de economie uitoefent. Zeker als we het hebben over het financiële apparaat.

Twee belangrijke gevolgen

Dus voor Bitcoin kunnen deze Chinese ontwikkelingen verschillende betekenissen hebben, maar er zijn er twee die het meest in het oog springen.

Ten eerste lijkt het het er op dat de strategie van de overheid om meer controle te hebben over het financiële apparaat, de cryptocurrency hard zal raken. Maar Bitcoin is niet helemaal verboden in China. De OTC (Over The Counter) handel is nog steeds toegestaan voor Chinese burgers. Bitcoin wordt daarbij meer beschouwd als een commodity dan als valuta. Meer overheidscontrole over het financiële systeem in China kan de ontwikkeling van een alternatieve (OTC) markt voor Bitcoin bevorderen.

Dus op deze manier kan de OTC Bitcoin-handel in China naarmate de tijd verstrijkt nog fors toenemen. Dit kan worden geconcludeerd op basis van alle eerdere documentatie die er is over vergelijkbare situaties, want in de meeste landen waar strikte deviezencontroles gelden, verspreidt de handel in Bitcoin zich. Dit is iets dat gebeurt met bijna alles dat verboden of strikt gereguleerd is. En hoewel de beursgang van Ant geen effect heeft op de prijs van Bitcoin als zodanig, zal het wel invloed hebben op de rol van Bitcoin op de Chinese markt.

Ten tweede zou je kunnen beargumenteren dat de stappen die de Chinese overheid en Chinese bedrijven zoals Ant nemen, bevorderlijk zijn voor de gehele mondiale blockchain-/crypto- industrie. China wordt wereldwijd steeds meer erkend als een leidende macht op economisch gebied en op het gebied van innovatieve technologische ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in China kunnen de mondiale adoptie van blockchain / cryptovaluta en daarmee ook Bitcoin doen toenemen. Dit zal uiteindelijk positief zijn voor de Bitcoin koers.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de politieke en economische veranderingen die aanwezig zijn in landen als China potentieel een grote impact hebben op de stroom van Bitcoin, de Bitcoin koers en zijn gedrag in de markt.

Hoe dan ook, na verloop van tijd zullen de effecten hiervan in eerste instantie door ons worden ervaren, dus wees altijd waakzaam en volg het Bitcoin nieuws!