Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers blijft onder $30.000 steken, terwijl het BTC-netwerk de hoogste moeilijkheidsgraad ooit registreert

 

Bitcoin zit momenteel nog steeds vast onder (en soms vlak boven) de $30k en is daar de afgelopen 24 uur gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert momenteel rond de $30k na grote verliezen eerder deze week. Altcoins aan de andere kant boekten wat verliezen, na gisteren flink winst te hebben geboekt, die de altcoin-markt opnieuw dempten. Daarover later meer.

Ander nieuws, ondanks de recente gang van zaken en het erg negatieve sentiment dat er momenteel heerst, blijft het Bitcoin-netwerk groeien en heeft het een nieuwe all-time-high mining-moeilijkheid van ongeveer 31.125 EH/s bereikt. Het overschreed voor het eerst in zijn 13-jarige geschiedenis de grens van 30 EH/s. Daarover later meer.

De Ethereum 2.0-upgrade staat voor de deur, maar kan het het netwerk redden van de talloze problemen die zich momenteel voordoen? Of het nu gaat om het gebrek aan effectieve scaling of transactiekosten, de nieuwste upgrades hebben niet veel kunnen oplossen voor het programmeerbare netwerk. Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe upgrade is sharding en dat maakt parallelle verwerking van transacties mogelijk. Maar is dat te mooi om waar te zijn? Het valt nog te bezien terwijl we wachten op de upgrade.

Crypto.com heeft actie ondernomen om zijn fouten recht te zetten en heeft problematische LUNA-transacties ongedaan gemaakt, wat resulteerde in 30x-40x verliezen en winsten. Sommige analisten wijzen op het probleem bij Crypto.com voor het starten van de LUNA-meltdown die uiteindelijk de cryptocurrency in een tijd van 3 dagen om zeep hielp. Het daalde van ongeveer $ 60 tot minder dan $ 0,001 in het proces. Het LUNA-team bekijkt nu de mogelijkheid van compensatie voor zijn investeerders voor de spectaculaire koersval.

EtherScan en CoinGecko, twee van de meer gerespecteerde cryptorapportage- en analysewebsites, hebben gewaarschuwd voor MetaMask-phishingaanvallen. Er zijn veel gegevens online gelekt na het compromitteren van Coinzilla, een cryptomarketing- en reclamebureau. Zowel EtherScan als CoinGecko behoorden tot de eersten die alarmen voor phishing-aanvallen afgaven, aangezien hackers verschillende methoden gebruiken om de gebruikersaccounts te compromitteren.

Bitcoin koers stabiel net onder $30k

Bitcoin handelt momenteel net onder $30k op het moment van schrijven. Het heeft de afgelopen 24 uur goeddeels onder dit belangrijke sleutelniveau doorgebracht. De recente koersdaling van de cryptocurrency is voorlopig stopgezet, maar veel analisten zijn van mening dat de digitale valuta nog verder kan dalen. Dat is natuurlijk heel goed mogelijk, maar opgemerkt moet worden dat dat altijd het heersende sentiment is rond belangrijke bodems. Dat maakt kopen op de bodem, psychologisch gezien, zo moeilijk.

Gisteren begon met de Bitcoin koers rond de $30k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het kort na middernacht begon te dalen. Het stabiliseerde zich net boven $ 29,3k en handelde daar de rest van de dag zijwaarts, afgezien van een korte termijn daling onder $ 29k. Gisteravond laat an vannacht wist de koers nog heel even boven $30k te komen, maar dat was van korte duur. Op het moment van schrijven staat er een BTC koers van $29.892 op de borden.

De Bitcoin koers schommelt nu binnen een smal handelsbereik boven en onder het $30k-niveau. De koers zal hier naar verwachting een tijdje standhouden voordat er in de nabije toekomst opnieuw richting wordt gekozen. BTC heeft op dit moment nog steeds geen betrouwbare bodem neergezet en we moeten met een verdere daling van de koers rekening houden. Een prijsherstel op korte termijn tot $ 35k kan echter niet worden uitgesloten, aangezien meerdere statistieken een oversold conditie en overmatig negatief sentiment laten zien. Er wordt echter verwacht dat de beren eerder vroeger dan later in volle kracht terug zullen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 559 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,7%.\

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten gisteren enkele verliezen na enkele aanzienlijke winsten van de dag ervoor. Grote verliezers waren Cardano (ADA, -7,5%), Solana (SOL, -8,3%), Avalanche (AVAX, -8,75%), Shiba Inu (SHIB, -7,5%), Polygon (MATIC, -5,5%), en Litecoin (LTC, -4,5%).

Cardano koers grafiek

In ander nieuws…..

Bitcoin-netwerk registreert hoogste mijnbouw-moeilijkheidsgraad ooit

De mijnbouwmoeilijkheid van het Bitcoin-netwerk kwam gisteren voor het eerst in zijn geschiedenis boven de 30 EH/s, wat resulteerde in een uiteindelijke stijging tot 31.1234 EH/s op zijn hoogtepunt. De cryptocurrency vertoont recordhoge moeilijkheidsgraden, zelfs nu het een snelle prijsdaling op de spotmarkt ervaart.

De mijnbouw-moeilijkheidsgraad is de hoeksteen van de beveiliging van het Bitcoin-netwerk, omdat het ervoor zorgt dat niemand transacties negatief kan beïnvloeden zonder dit niveau van brute computerkracht te bereiken dat enkele miljoenen keren sterker is dan welke bekende supercomputer dan ook. Maar als de BTC koers zo laag blijft, worden miners misschien niet gestimuleerd om zoveel computerbronnen aan het netwerk toe te wijzen en zullen de mijnbouwproblemen als gevolg hiervan waarschijnlijk afnemen. De stijgende moeilijkheidsgraad wordt over het algemeen dan ook gezien als een positieve indicatie voor de Bitcoin koers, aangezien het aangeeft dat miners nog wel bereid zijn te investeren in het netwerk en dus in de nabije toekomst hogere koersen verwachten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram