Bitcoin worstelt om te herstellen boven $ 30k terwijl het de eerste 7-weeks verliezende reeks in de geschiedenis plaatst

 

Bitcoin is momenteel stabiel net onder $30k, aangezien de koers streng bewaakt bleef door de beren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft onlangs een meerjarig dieptepunt van minder dan $ 27k neergezet. De stieren doen hun best om daarvan te herstellen. Altcoins boekten daarentegen wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin heeft voor het eerst in zijn hele geschiedenis een verliesreeks van 7 weken opgetekend. De wekelijkse candle sloot af op ongeveer $ 31.300, waarmee de langste verliezende reeks voor de cryptocurrency in zijn 13-jarige bestaan ​​werd neergezet. Daarover later meer.

De Braziliaanse beurs zal in de nabije toekomst de handel in Bitcoin en Ethereum Futures lanceren. De belangrijkste financiële beslisser van de beurs verklaarde dat dit in de komende zes maanden of zo klaar zou kunnen zijn. Hoewel dit een geweldig begin is, is het nog steeds moeilijk te begrijpen hoe de exchange dit zal kunnen bereiken. Zullen ze deze derivaten zelf op de lijst zetten of een derde partij inhuren om het voor hen te doen. Het is afwachten welk pad ze kiezen.

Een functionaris van de Europese Centrale Bank heeft verklaard dat een digitale euro in de maak is en al in 2026 voor het publiek beschikbaar zou kunnen worden gesteld. Hoewel dit over het algemeen goed nieuws kan zijn, is het nog meer dan drie en een half jaar verwijderd, en tegen die tijd kunnen andere Central Bank Digital Currencies (CBDC's) zelf een enorm deel van de markt veroveren.

Sam Bankman-Fried, de CEO van crypto-exchange FTX, heeft verklaard dat er geen toekomst is in Bitcoin-betalingen, wat een reactie van de bredere gemeenschap uitnodigt. Zijn belangrijkste punt van de conventie ging over de energie-intensiteit en transactietijden van Bitcoin, die duidelijk een hele uitdaging zijn om een ​​wereldwijd netwerk te rechtvaardigen. Netizens wezen echter op grote tekortkomingen in zijn andere rivalen, waaronder Solana dat meer dan een dozijn keer offline is gegaan, Ethereum met hogere kosten en een overbelastend netwerk aan de vooravond van een grote upgrade. Geen enkel netwerk is perfect en Bitcoin is de enige die het werk doet zoals bedoeld, terwijl anderen de hele tijd proberen te experimenteren met hun ecosystemen.

Bitcoin-investeringsgigant Grayscale is een nieuw Exchange Traded Fund (ETF) in Europa gestart. Het heeft een vrij lange naam Grayscale Future of Finance UCITS ETF. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat de ETF morgen beginnen met handelen. Het valt nog te bezien hoe Europeanen reageren op deze nieuwe investeringsoptie die wordt genoteerd op grote beurzen over het hele continent.

De Britse schatkist is op zoek naar manieren om stablecoins in het land te legaliseren na de spectaculaire crash van US Terra. Maar zelfs met het extra toezicht wil de schatkist het groene licht geven om de stabiele digitale valuta als wettig betaalmiddel te reguleren.

Bitcoin stabiel net onder $30k

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $ 29,7k op het moment van schrijven na een stabiel einde van de afgelopen week. Maar de cryptocurrency slaagde er nog steeds in om opeenvolgende wekelijkse verliezen in het proces te boeken, ondanks dit relatief rustige einde van de laatste week.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $30,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het enige winst begon te boeken. Het schoot plotseling om 21.00 uur in de avond omhoog en bereikte daarbij een 48-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 31,3k. De stieren konden de prijs echter niet op dit niveau consolideren en de koers stortte in onder $30k, maar ging niet veel verder. De koers handelt nu zijwaarts tegen $ 29,7k op het moment van schrijven.

Bitcoin wordt nog steeds gegrepen door bearish druk en weigert op dit moment zelfs maar een klein herstel te maken. Echter, het record van 7 weken op rij verlies, kan de stieren zo beschamen dat z zich gedwongen voelen om een ​​korte comeback te maken. We kunnen dus verwachten dat de prijs in de nabije toekomst op zijn minst naar $ 35k zal stijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 568 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,5%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken enkele verliezen

Andere cryptocurrencies boekten verliezen terwijl de markt aan een zijden draadje bleef hangen. Enkele grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,8%), Polkadot (DOT, -2,7%), Avalanche (AVAX, -4,5%), Shiba Inu (SHIB, -2,8%) en Polygon (MATIC, -2%).

AVAX koers grafiek

In ander nieuws…..

Bitcoin plaatst voor de eerste keer 7 weken opeenvolgend rode candles

Bitcoin heeft zojuist zijn eerste 7e opeenvolgende rode wekelijkse candle in zijn hele 13-jarige geschiedenis geregistreerd. De koers heeft in een paar dagen tijd veel grote verliezen geleden, maar zoals de grafieken laten zien, zijn deze verliezen over het algemeen op de korte termijn en meestal herstellen de stieren ervan.

Deze keer heeft de cryptocurrency de afgelopen 7 weken echter verliesgevende candles geplaatst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram