Bitcoin stabiel op $ 30k en Amerikaanse geheime diensten waarschuwen voor Noord-Koreaanse IT- en Crypto werkers

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 30k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie maakt momenteel een kort, ongemakkelijk herstel door en lijkt een ​​deel van de schade van de recente prijsdump te willen minimaliseren. Altcoins daarentegen stonden iets in het rood. Daarover later meer.

Ander nieuws: de oprichter van het gecrashte LUNA-token is door het Koreaanse parlement gedagvaard om enkele ongemakkelijke vragen te beantwoorden. De mislukte stablecoin UST zal ook onder de loep worden genomen door de toezichthouders in zowel de VS als Zuid-Korea. Vooral het Amerikaanse Congres bekijkt de regelgeving opnieuw om hiaten in de regulering van stablecoin te dichten.

Muziekwebsite Spotify doet mee aan de NFT-actie. Het bedrijf heeft onlangs NFT-galerijen getest op profielen van muzikanten met een goede respons. De inkomsten uit de NFT's van de muzikanten zullen waarschijnlijk een groot deel van de inkomsten van deze artiesten uitmaken, aangezien NFT's steeds meer mainstream worden als digitale verzamelobjecten.

Verschillende Amerikaanse instanties hebben gewaarschuwd voor de plotselinge toestroom van de Noord-Koreaanse beroepsbevolking in de IT- en cryptosector. Daarover later meer.

Ondanks een algemeen verbod is China nu stilletjes teruggekeerd naar het nr. 2-plek in de wereld wat betreft Bitcoin-mining. Dit is een ongemakkelijke ontwikkeling, aangezien de regerende Chinese Gemeenschapspartij (CCP) het afgelopen jaar alles tegen de digitale valutasector heeft gedaan. Deze situatie kan nog veranderen als de CCP opnieuw begint op te treden tegen mijnbouw.

De Reserve Bank of India (RBI) heeft nieuwe zorgen geuit over de crypto-sector en heeft verklaard dat dit zou kunnen bijdragen aan de dollarisering van de Indiase economie. Volgens de centrale bank zijn de cryptocurrencies sterk gebonden aan de dollar en daarom zal de dollar in de loop van de tijd steeds dominanter worden in de Indiase economie, die de laatste tijd over een dunne lijn tussen de VS en Rusland heeft geballanceerd terwijl het worstelt om te herstellen van de naschokken van het Coronavirus.

Een in Californië gevestigde toezichthouder wil het verbod op het minen van cryptocurrency in de staat, die de afgelopen jaren is ingevoerd, herzien. De staat verbood Bitcoin-mijnbouw in 2018 en het verbod is lange tijd van kracht gebleven. De Fair Political Practices Commission van de staat zal deze week donderdag een vooraankondigingsgesprek houden, maar op dit moment kan geen onmiddellijke uitkomst worden verwacht.

Bitcoin koers stabiel net boven $ 30.5k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 30,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeert een beweging naar dit niveau te consolideren en een deel van de bearish druk van zich af te schudden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 29,9k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het daalde tot $ 39.2k in een reeks kleine verliezen. Daarna begon de koers weer fors te stijgen. Eerst sprong de BTC koers naar $30k en daarna lichtjes naar $30,8k in de uren daarna. Bitcoin kon deze kleine winsten echter niet vast houden en is sindsdien gedaald tot een niveau van rond de $30k.

De vekoopdruk op Bitcoin laat zijn sporen achter op de handelsvloer. Zelfs toen de stieren de crypto met moeite dichtbij $ 31k brachten, lieten de beren dat niet eens gebeuren en hebben ze de koers onmiddellijk teruggeschroefd. Hoewel een verdere beweging onder de $30k op dit moment misschien niet onmiddellijk mogelijk is, bouwen we er zeker naar toe.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 566 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten enkele kleine verliezen na eerdere winsten. Grote verliezers waren Cardano (ADA, -2,7%), Solana (SOL, -2,3%), Polkadot (DOT, -2,1%) en Near Protocol (NEAR, -4%).

ADA koers grafiek

In ander nieuws….

Waarschuwing voor Noord-Koreaanse arbeiders in IT- en crypto-sectoren

Noord-Koreaanse arbeiders willen misschien een deel van het externe personeelsbestand in de informatietechnologie- en cryptosectoren worden, waarschuwen Amerikaanse federale organisaties.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Amerikaanse ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie hebben allemaal hun bezorgdheid geuit over de kwestie. Noord-Korea wordt zwaar gesanctioneerd door de VS en zijn bondgenoten en dat heeft bijgedragen aan een verwoeste Noord-Koreaanse economie. Volgens rapporten moedigt Noord-Korea zwaar doorgelichte, opgeleide werknemers aan om op afstand vanuit het land in de IT- en cryptosector te werken. Ze gebruiken verschillende mazen om dat te bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram