Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt iets naar $ 29k en Elon Musk zegt dat de Amerikaanse economie 18 maanden in recessie zou kunnen blijven

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 29k op het moment van schrijven, na een dag van lichte bearish activiteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie verzet zich enigszins tegen een herstel, na grote verliezen in de afgelopen weken. Altcoins daarentegen boekten hun eigen verliezen. Daarover later meer.

Elon Musk is weer in het nieuws en dit keer gaat het niet over de Twitter-overname. De excentrieke miljardair had het in plaats daarvan over de economie en zei dat de VS waarschijnlijk de komende 18 maanden of zo in recessie zal blijven. Hij gaf het uitgebreide Corona-stimuleringspakket de schuld van deze puinhoop en zei dat de regering veel meer geld heeft gedrukt dan ze in werkelijkheid had. Daarover later meer.

Een Nederlandse topregulator is van mening dat crypto nog niet geschikt is als betaalmiddel. Paul Willem Van Gerwen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) deelde zijn mening over cryptocurrencies en hun derivaten op een recente Proprietary Traders Market in Amsterdam. Hij is van mening dat de hype rond de crypto-scene voornamelijk speculatie is. De Nederlandse autoriteiten hebben afgezien van het verbieden van crypto, maar sommige overijverige functionarissen hebben van tijd tot tijd gewaarschuwd om het mogelijk toch te gaan doen.

Rusland wil tegen eind 2022 nieuwe digitale financiële activa lanceren, volgens een hooggeplaatste politicus genaamd Anatoly Aksakov. Volgens hem zullen de nieuwe projecten worden gelanceerd op Russische blockchain-netwerken. Dit kan een bitterzoet moment zijn voor de cryptocurrency-fans in het land, aangezien Russische blockchain-netwerken zich nog in de vroege ontwikkelingsfase bevinden en niet als erg robuust worden beschouwd.

Twee creditcardfirma’s in Israël staan ​​kaarthouders toe om Bitcoin te kopen. Dit komt na weer een procedurele wijziging om verbeterd crypto-eigendom in het land mogelijk te maken. De Israëlische regering heeft echter over het algemeen nog steeds in een gemengde positie als het gaat om consistentie in het cryptobeleid.

De mede-oprichter van Unstoppable Finance heeft verklaard dat er geen pro-crypto-lobbybedrijven zijn in de Europese Unie. Peter Grosskopf, de persoon in kwestie, betreurde de huidige status van de belangenbehartiging in Europa en verklaarde dat er iets moet worden gedaan om deze ongelooflijk belangrijke taak te doen. Daarentegen heeft de VS verschillende grote lobbyfirma's die enorm veel werk doen bij het stoppen van anti-cryptowetten en het promoten van pro-cryptowetten.

Een Vietnamese functionaris heeft verklaard dat de regering genomische gegevens op de blockchain wil vastleggen. De inspanning is niet voor rasgerelateerde social engineering, maar voor het vinden van betere medicinale behandelmethoden, aldus de functionaris. Dit zal ook het volledige eigendom van de gegevens aan het individu mogelijk maken en hen de sleutels geven om het gebruik van hun gegevens mogelijk te maken.

Het Zuid-Koreaanse parlement is op zoek naar een nieuw licentiesysteem voor cryptocurrencies in het land. De roep om een ​​nieuwe aanpak groeit na een spectaculaire crash van de Terra (LUNA) cryptocurrency die 99,9998% daalde in een kwestie van 3 dagen. LUNA is gelanceerd door een Koreaanse oprichter en veel lokale bewoners hebben eronder geleden.

Bitcoin koers keert terug naar $ 29k

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven weer rond de $29k. De cryptocurrency staat opnieuw onder druk van de beren, doordat zelfs kleine prijsherstel teniet wordt gedaan door de negatieve trend.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $30k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond het middaguur begon te dalen. De koers daalde korte tijd tot onder $29k, maar heeft zich de afgelopen uren rond die waarde gestabiliseerd.

Bitcoin staat nu opnieuw onder grote druk van de beren, omdat deze een stap willen maken naar $ 25k of zelfs verder daaronder. De stieren willen echter de status-quo behouden, maar ze zullen het vertrouwen beginnen te verliezen als ze in de nabije toekomst geen half respectabele winst kunnen boeken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 555 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt was 44,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten hun eigen verliezen in het licht van een iets zwakkere Bitcoin. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4,5%), Ripple (XRP, -3,9%), Cardano (ADA, -7,8%), Solana (SOL, -7,9%), Dogecoin (DOGE, -4,2%), Polkadot ( DOT, -7,5%), Avalanche (AVAX, -9%), Shiba Inu (SHIB, -4,5%), Polygon (MATIC, -7,5%) en Litecoin (LTC, -6,9%).

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Elon Musk gelooft dat de huidige recessie 12-18 maanden zal duren

Tesla CEO en verwachte toekomstige eigenaar van Twitter, Elon Musk, is van mening dat de huidige recessiegolf ergens tussen de 12-18 maanden zal aanhouden. Hij is van mening dat de inflatie als gevolg van deze financiële situatie ook in deze periode hoog zal blijven. Officieel ligt de CPI-index rond de 7,8% (40 jaar hoog), maar in de praktijk zal deze waarschijnlijk veel hoger zijn.

Musk gelooft dat overheidsstimulansen de reden waren achter deze economische crisis en dat er te veel gratis geld werd gecreëerd. Hij is echter ook van mening dat recessies niet altijd een slechte zaak zijn en hij heeft er al een paar meegemaakt tijdens zijn leven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram