Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 30k en LUNA-oprichter krijgt een zware boete van $ 78 miljoen

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $30k op het moment van schrijven, na een licht herstel eerder vandaag, waardoor het weer op dit belangrijkste niveau kwam. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert rond de $30k te consolideren, zelfs nu beren de markt blijven domineren. Altcoins boekten ook wat klein prijsherstel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Terraform Labs, het moederbedrijf achter het mislukte cryptocurrency-project LUNA, heeft een boete van maar liefst $ 78 miljoen gekregen van de Zuid-Koreaanse regering wegens onregelmatigheden. Do Kwon, de oprichter van het project, zit in grote problemen, maar heeft nog steeds toegang tot veel geld in crypto dat hij moet gebruiken om gebruikers te compenseren. Daarover later meer.

Een Zwitserse denktank heeft aangedrongen op meer samenwerking op het gebied van crypto-regulering over de hele wereld. De opmerkingen van het Basel Institute of Governance komen nadat het land het standpunt over crypto begint te leiden. Zwitserland is echter altijd de bestemming geweest van op twijfelachtige manier vergaarde rijkdom en heeft deze status door de jaren heen behouden. Daarom is het enthousiasme bij regeringen over de hele wereld niet zo groot dat ze zich direct bij dit streven aan sluiten.

Ondanks de aankondiging van belastingen op crypto, gelooft de Indiase regering nog steeds in een pro-blockchain, anti-crypto-instelling voor de toekomst. Er zijn verschillende redenen waarom de overheid geneigd is deze weg in te slaan, aangezien er zorgen zijn over overdollarisering van de economie en het witwassen van geld. Deze benadering is echter fundamenteel gebrekkig, aangezien het gebruik van crypto zeer moeilijk te controleren is en de beste manier van handelen is om de sector te reguleren en onder toezicht van de autoriteiten te brengen om eventuele misstanden te kunnen identificeren en aanpakken.

Ex-Twitter CEO Jack Dorsey versnelt het crypto-initiatief Block. Het bedrijf boekte een absoluut enorme winst van $ 1,2 miljard in het eerste kwartaal, inclusief $ 43 miljoen uit handelsinkomsten. Dit bedrijf bestaat al een aantal jaren en heeft al een keer een naamswijziging ondergaan. Het is momenteel de enige focus van Jack Dorsey, die net als de inkomende nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Twitter, Elon Musk, veel heeft geïnvesteerd in de cryptosector.

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft een vragenlijst van 17 punten gepubliceerd om een ​​crypto-raamwerk in het land te helpen ontwikkelen. De federale afdeling is op zoek naar inzendingen over deze vragen die veel belangrijke aspecten van de digitale valutasector omvatten, waaronder stablecoins en Proof of Work-cryptocurrencies. Over het algemeen is het doel van deze oefening om andere entiteiten tot nadenken aan te zetten en duidelijkheid te verschaffen over de kwestie.

De Australische belastingdienst (ATO) wil zich concentreren op meerwaarden uit crypto-activa. De ATO schetste in het algemeen 4 gebieden die het dit jaar wilde aanpakken en dat omvatte een grotere focus op de vermogenswinstbelastingen van de digitale valutasector.

Bitcoin koers terug naar $30k

Bitcoin is iets hersteld tot ongeveer $30k eerder vandaag, maar de koers bleef binnen een smal handelsbereik.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 29,1k. Het handelde lange tijd zijwaarts tot 13.30 uur in de middag toen de koers begon te stijgen. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van $ 30,4k om 17:30 uur voordat hij licht daalde tot $ 30k op het moment van schrijven. Over het algemeen stond vandaag in het teken van een klein herstel.

Bitcoin zit nu gevangen in een smal handelsbereik tussen $ 29k- $ 30k en kan hier een tijdje blijven ondanks de aanmatigende bearish druk. De beren zijn niet echt wanhopig op zoek om nog een stap te zetten, aangezien de koers al aanzienlijk is gedaald. Ze zullen tevreden zijn met de koers die hier een tijdje blijft zitten en later nog een diepere aanval doet. De stieren aan de andere kant zijn wanhopig en zouden een gezichtsbesparende beweging willen maken naar ten minste $ 35k, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren gezien de wurggreep die de beren hebben op de markt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 575 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45,36%.

BTC koers grafiek

Altcoins boeken licht herstel

Andere cryptocurrencies boekten zelf wat licht prijsherstel. Opmerkelijke winnaars waren Binance Coin (BNB, 4,8%), Solana (SOL, 5,85%), Tron (TRX, 4,4%) en Litecoin (LTC, 6%).

In ander nieuws….

Litecoin koers grafiek

De ellende van LUNA wordt groter nu het bedrijf wordt gestraft met een boete van $ 74 miljoen

Terraform Labs, het bedrijf achter de mislukte LUNA-cryptocurrency, heeft een boete van $ 74 miljoen gekregen van de Zuid-Koreaanse overheid. Het bedrijf is in het buitenland geregistreerd, maar opereert vanuit Zuid-Korea, inclusief de oprichter Do Kwon. Dit vormde de basis van de boete, aangezien bedrijven die in het buitenland zijn geregistreerd, maar lokaal worden geëxploiteerd, onder lokale bedrijven vallen in de Koreaanse wet.

LUNA daalde de afgelopen week spectaculair, van rond de $50 naar zo laag als $0.00001 op een gegeven moment, waardoor het hele project praktisch teniet werd gedaan. Het bedrijf Terraform Labs heeft echter nog steeds veel crypto-voorraad in de boeken staan en het zou de houders van het LUNA-token ermee moeten compenseren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram