Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt tot rond $29k en vandaag is BTC Pizza Day!

 

Bitcoin handelt momenteel net boven $29k na weer een dag van licht bearish activiteit. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt de beren opnieuw recht in het gezicht terwijl de stieren opnieuw wankelen. Altcoins hadden gisteren over het algemeen een bearish dag toen de negatieve stemming oversloeg. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoiners over de hele wereld vieren deze zaterdag de Bitcoin Pizza dag. Het beruchte verhaal betreft de betaling van 10.000 BTC voor twee grote pizza's in 2010, toen de Bitcoin koers net onder $ 0,005 stond. Nu zijn diezelfde Bitcoins na slechts 12 jaar een enorme $ 290 miljoen waard. Het verhaal heeft sindsdien veel HODLers geïnspireerd.

Ondanks de recente stilte in de cryptomarkt, storten conventionele investeerders zoals Goldman Sachs en zelfs Barclays enorme bedragen op nieuwe cryptoplatforms. Beiden haalden het nieuws toen ze een strategische investering onthulden in een crypto-handelsplatform genaamd Elwood. Dit toont aan dat, ondanks de recente neergang van de indices, zelfs traditionele financiële platforms geloven in de levensvatbaarheid van de sector.

Panama's hoop om een ​​nieuwe cryptowet in werking te laten treden liep op een dood spoor, aangezien de president heeft geweigerd de nieuwe cryptowet te ondertekenen, althans voorlopig. Laurentino Cortizo, de president, is van mening dat er eerst nieuwe anti-witwaswetten moeten worden ingebouwd voordat het een wet kan worden.

Terra, het bedrijf achter de mislukte LUNA-cryptocurrency, heeft drie nieuwe herzieningen aangebracht in zijn revivalplan voor LUNA en zijn stablecoin UST. Beide digitale valuta's faalden spectaculair omdat ze tot 99,999% in waarde daalden. Het bedrijf heeft het echter moeilijk en wordt zwaar gecontroleerd door de overheid. Recente vernietigende documenten tonen ook aan dat oprichter Do Kwon het bedrijf enkele dagen voor de recente crash ontbond.

Uit een recent onderzoek blijkt dat een toenemend aantal Europese gezinnen crypto ziet als een manier om het sparen te verbeteren. Ongeveer 3 van de 5 families in het gebied hebben hun crypto-investeringen met 50% verhoogd en zullen dit waarschijnlijk blijven doen. Het onderzoek is gedaan door Kantar.

Nu het World Economic Forum (WEF) van start gaat in Davos, ligt de focus opnieuw op cryptocurrencies en blockchain-technologie. Het evenement is het eerste evenement waar men weer persoonlijk aanwezig kan zijn sinds het begin van de Coronavirus-pandemie en zal deze keer veel scherper worden gevolgd.

Een recent onderzoek toont aan dat mensen bereid zouden zijn om in crypto te worden betaald voor het oefenen in de metaverse. Deze oefening om te verdienen zou het volgende grote ding kunnen zijn in de metaverse- en crypto-sectoren.

De Bitcoin koers zakt  even onder $29k

Bitcoin handelt momenteel net boven $29k na weer een dag van lichte bearish handel. Gisteren zakte de koers zelfseeven onder $29.000, maar herstelde vervolgens weer wat.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,2k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het gisteren om 14.00 uur 's middags begon te dalen. Het tot onder de $ 29k voordat het zich daarrond stabiliseerde.

Bitcoin wordt nu geconfronteerd met hernieuwde druk van de beren na een week of zo van lichte inactiviteit. De cryptocurrency lijkt zich te consolideren rond een smal handelsbereik tussen $ 29k - $ 30k, maar wordt van tijd tot tijd regelmatig geconfronteerd met bearish angsten die de koers onder de belangrijke $ 28k-steun proberen te trekken. Hoewel de beren misschien niet meteen slagen, zetten ze langzaam de toon voor een nieuwe prijsverlaging in de nabije toekomst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 545 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen enkele kleine verliezen, afgezien van enkele uitzonderingen. De belangrijkste verliezers waren Ethereum (ETH, -2,8%), Ripple (XRP, -2,6%), Cardano (ADA, -4%), Solana (SOL, -4,8%), Polkadot (DOT, -3,5%), Avalanche ( AVAX, -3,6%), Tron (TRX, -4,4%) en Litecoin (LTC, -3,7%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws

Bitcoin Pizza Day wordt over de hele wereld gevierd

De beruchte Bitcoin Pizza Day staat weer voor de deur, nu de cryptogemeenschap de eerste grote transactie op het netwerk viert. Destijds (12 jaar geleden ) betaalde een Bitcoiner 10.000 BTC voor twee grote pizza's. Eén BTC was toen minder dan $ 0,005 waard en het werd een legende.

De merchandise van de Bitcoin Pizza-dag is ook een groot ding als onderdeel van de jaarlijkse vieringen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram