Crypto op het randje terwijl S&P 500 de bearmarkt betreedt

 

De BTC koers beweegt momenteel rond de $ 29,5k op het moment van schrijven, na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt zijwaarts in een smal bereik van $ 29k - $ 30k naarmate de consolidatie langer duurt. Altcoins hadden over het algemeen een stabiele dag met slechts een handvol van hen die kleine prijsstijgingen boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de S&P 500 is officieel de bearmarkt betreden en daarmee is de hele investeringssituatie op korte termijn steeds uitdagender geworden. De zogenaamde "risicoactiva" staan nu over de hele wereld op scherp, inclusief Bitcoin. Daarover later meer.

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft verklaard dat ze de recente ontkoppeling van de UST absoluut zal overwegen in haar nieuwe regels voor de stablecoin-sector. Het ministerie van Economische Zaken en Financiën van het VK gaf ook aan bereid te zijn de sector te reguleren en een kader te bieden.

Volgens accountantskantoor Deloitte helpen blockchain-technologie en cryptocurrencies de sportsector om uit te breiden. NFT-verzamelobjecten zullen in de nabije toekomst niet het enige belangrijke aspect zullen zijn waar ze zich tot beperken. Het bedrijf is van mening dat er in de toekomst een nexus aan het ontstaan ​​is waarbij verschillende facetten van de industrie betrokken zijn, waaronder sportverzamelobjecten, ticketverkoop, wedden en gamen. Volgens hem beginnen we pas het potentieel van crypto te zien.

Arthur Hayes, de ex-CEO van de BitMex crypto exchange, krijgt een proeftijd van 2 jaar en zes maanden huisarrest voor zijn nalatigheid in de beveiliging van zijn voormalige crypto-derivatenbeurs. Hayes heeft samen met meerdere andere werknemers schuldig gepleit voor het overtreden van de Banking Secrecy Act (BSA) en heeft daardoor deze strafvermindering gekregen.

OpenSea, 's werelds grootste NFT-marktplaats, heeft een nieuw handelsportaal gelanceerd, dit keer gericht op het ruilen van NFT's. Met de nieuwe functie, Seaport genaamd, kunnen gebruikers hun NFT's rechtstreeks met elkaar verhandelen zonder tussenliggende valuta of digitale activa. Het is afwachten hoe de markt hierop reageert.

Byran Donalds, een wetgever uit Florida, heeft de Financial Freedom Act geïntroduceerd die burgers in staat stelt om in hun 401 (k) alles in te dienen en niet beperkt te worden door het ministerie van Arbeid. De laatste wil voorkomen dat burgers cryptocurrencies en andere digitale activa declareren in hun 401 (k) pensioenplannen, maar nu is de oppositie tegen deze stap al aan de gang en kan het wetsvoorstel worden aangenomen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Een grote crypto-miner in New York heeft verklaard dat een van zijn faciliteiten in brand vloog en dat enkele andere werden verstoord door stroomstoringen. De brand veroorzaakte echter geen schade aan de mijnbouwplatforms, maar ongeveer 1580-platforms gingen wel geruime tijd offline. New York wordt langzaamaan een moeilijke plek om cryptocurrencies te minen, nu de overheid ze hard begint aan te pakken.

Bitcoin stabiel onder $30k

Bitcoin handelt momenteel net onder $30k op het moment van schrijven, na weer een dag van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency is momenteel rustig, maar gezien de bearish druk, zouden we in de nabije toekomst nog een koersdaling kunnen zien.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $28,8k. Het klom onmiddellijk naar ongeveer $ 29,3k om 22.00 uur 's nachts en is sindsdien grotendeels gebleven. De algehele volatiliteit van de cryptocurrency was de hele dag vrij laag.

Bitcoin zit vast in een smal handelsbereik en verzet zich tegen bewegingen erboven of eronder, althans voorlopig. De cryptocurrency komt nog vers van een grote prijsdaling die de koers voor een korte tijd onder de $ 27k stuwde. Er is echter een zwak herstel naar $30k opgetreden en de koers is sindsdien grotendeels zijwaarts rond die waarde verhandeld. Gezien de algehele bearish stemming op de markten, is het echter slechts tijd voordat de crypto terug in de lagere zones zal zijn, zelfs als we op korte termijn nog wat herstel zien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 560 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,89%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies boekten enkele kleine koersstijgingen, maar bleven de hele dag grotendeels stabiel. Grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 5%), Ripple (XRP, 3%), Cardano (ADA, 5,23%), Solana (SOL, 3,3%), Polkadot (DOT, 4,3%), Avalanche (AVAX, 5,5% ), Shiba Inu (SHIB, 3,3%), Polygon (MATIC, 4,5%) en Litecoin (LTC, 3,8%).

XRP koers grafiek

In ander nieuws…..

Bitcoin recht gegenover de beren terwijl risicoactiva onder druk komen

De S&P 500-index is eindelijk in een bearish situatie beland nu de markten onder toenemende verkoopdruk komen te staan ​​als gevolg van de verhoging van de rente door de Federal Reserve en het nemen van andere maatregelen. Andere centrale banken over de hele wereld nemen ook grote maatregelen om de ongebreidelde inflatie in hun rechtsgebieden terug te dringen. Maar dit brengt een prijs met zich mee en dat zijn dalende aandelenmarkten.

Bitcoin lijkt ook op de rand te zitten voor nog een grote prijsdaling die het in de nabije toekomst onder de $ 25k zou kunnen brengen. Al deze risicovolle activa zijn de afgelopen tijd een stuk risicovoller geworden en zullen dat in de nabije toekomst waarschijnlijk ook blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram