Bitcoin stabiel net onder $ 30k terwijl World Economic Forum zich richt op Blockchain-technologie en NFT's

 

Bitcoin handelt opnieuw rond het $30k-niveau op het moment van schrijven. Het bracht gisteren het grootste deel van de tijd iets boven dit sleutelniveau door en is sindsdien eronder gedaald. Altcoins daarentegen hadden een onverschillige dag en de prijzen stagneerden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het World Economic Forum dat elk jaar in Davos wordt gehouden, is momenteel aan de gang. De focus van dit jaar ligt opnieuw op blockchain-technologie, cryptocurrencies en Non Fungible Tokens (NFT's). De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, liet een kleine bom vallen en verklaarde dat hij de SEC regelmatig bezocht voordat de SEC-zaak tegen Ripple werd ingediend. Daarover later meer.

De oprichter van Terra (LUNA), Do Kwon, onderneemt enkele stappen om de LUNA-cryptocurrency, die de afgelopen tijd spectaculair heeft gefaald, nieuw leven in te blazen. Hij deelde een “burnadres” voor LUNA waar gebruikers hun crypto heen kunnen sturen om het uit de omloop te halen. Terra had slechts een oplage van een paar honderd miljoen tijdens zijn piekwaardering van ongeveer $ 130. Maar door de enorme crash werd het systeem te hard opgeblazen en kwamen er biljoenen LUNA in omloop. Een oplossing voor de zaak is een burnadres dat kan helpen de crypto weer schaars te maken. Maar het vertrouwen in de digitale valuta en zijn leiderschap is laag. Om het nog erger te maken, adviseerde Do Kwon gebruikers om hun crypto niet daadwerkelijk te versturen. Dit heeft de verwarring over de kwestie vergroot, aangezien Kwon een paar dagen eerder publiekelijk tegen het toevoegen van een burnadres op het netwerk was.

GameStop heeft een nieuwe crypto-wallet aangekondigd en details gedeeld over het aankomende NFT-platform. Het bedrijf dat bekendheid verwierf tijdens de beruchte Reddit-saga, die zijn aandelenkoers op een gegeven moment 100 keer verhoogde, vertakt zich nu en gaat een andere richting op, terwijl zijn videogame-activiteiten steeds verder in belang afnemen. De organisatie heeft crypto- en NFT-sectoren geïdentificeerd als potentiële gebieden die het kunnen helpen overleven.

Litecoin heeft privacygerichte upgrades doorgevoerd voor het blockchain-netwerk. Dit betekent dat het steeds moeilijker wordt om transacties in het grootboek te volgen. Aangezien deze updates werden aangekondigd en geïmplementeerd, hebben sommige exchanges gebruikers ervoor gewaarschuwd. Litecoin was vroeger een top 10 cryptocurrency, maar de prijsrally van 2020-21 heeft het onder de #20 in de hitlijsten gebracht. Nu kijken Litecoin-ontwikkelaars naar nieuwe manieren en upgrades om relevant te blijven en privacy-upgrades worden gezien als een haalbare optie, zelfs als ze het risico van terugslag door de overheid met zich meebrengen.

Een gehackt Beeple-account heeft geresulteerd in het stelen van ongeveer $ 438k aan crypto en NFT's. Dit vond plaats met het Twitter-account van Mike Winkelmann. Hij is een digitale kunstenaar en een populaire NFT-maker. Zijn profiel en dat van enkele andere gebruikers, werd gehackt via een phishing-zwendel.

Bitcoin koers stabiel net onder $30.000

Bitcoin handelt momenteel net onder $30k op het moment van schrijven, na weer een weekend van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency probeert zichzelf te stabiliseren tussen het smalle bereik van $ 29k - $ 30k en alle bewegingen erboven of eronder worden snel teniet gedaan.

Gisteren begonnen we met de Bitcoin koers rond de $ 30,1k. Het handelde de rest van de dag iets boven dit niveau en bereikte daarbij een 24-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 30,6k. Echter, om 19:49 uur begon de koers te dalen en handelt nu rond de $29,4k op het moment van schrijven. Over het algemeen was de volatiliteit erg laag.

Bitcoin zit, zoals eerder vermeld, momenteel vast in een smal handelsbereik van $ 29k- $ 30k. Hoewel de beren de overhand blijven hebben, hebben ze het nog steeds moeilijk om de koers verder naar beneden te krijgen. Dus de koers blijft vastzitten in deze range, althans voorlopig. Maar de beren kunnen zich snel genoeg hergroeperen om deze status quo te beëindigen, aangezien ze nu het heersende sentiment domineren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 557 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,62%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, met weinig merkbare verandering. Binance Coin (BNB, 3,5%) en Tron (TX, 4,5%) boekten de meeste winsten, terwijl Avalanche (AVAX, -2,5%) de meeste verliezen boekte in de top 20.

BNB koers grafiek 

In ander nieuws…..

Blockchain en NFT's onder de aandacht op World Economic Forum 2022

Het WEF in Davos is van start gegaan en wederom ligt de focus op blockchain-technologie, deze keer met name op NFT's. Experts uit de sector deelden inzicht in het Terra-fiasco en zeiden dat het onhoudbare opbrengsten opleverde en dat de crash daarom onvermijdelijk zou gebeuren. CCI-CEO Sheila Warren verklaarde dat serieuze mensen bij crypto zullen blijven, zelfs als het een moeilijke periode doormaakt.

Ripple CEO Garlinghouse liet daarentegen een bom vallen toen hij verklaarde dat hij de SEC vaak bezocht voordat de rechtszaak tegen Ripple werd ingediend. Zijn bewering is nog niet onderbouwd, maar dit komt overeen met de redenering van Ripple in de rechtbank dat de zaak van de SEC een twijfelachtig belangenconflict betrof vanuit bepaalde SEC-afdelingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram