Bitcoin stabiel onder $ 30k terwijl eBay de eerste NFT-collectie aankondigt

 

Bitcoin had opnieuw een saaie, trage dag, aangezien de koers meestal net onder het $30k-niveau zweefde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit momenteel vast in een smalle range tussen $ 29k - $ 30k en wil verder consolideren voordat de volgende stap wordt gezet. Altcoins daarentegen registreerden aanzienlijke prijsdalingen als gevolg van de toenemende indicaties van een bearmarkt. Daarover later meer.

Ander nieuws: eBay heeft zijn eerste openbare NFT-collectie aangekondigd die voor iedereen beschikbaar zal zijn om op te bieden. De e-commercegigant hintte al een tijdje op de release van deze NFT-collectie. Het is eindelijk vrijgegeven te midden van een afkoeling van de vraag in de digitale verzamelobjectenomgeving. eBay had oorspronkelijk ongeveer een jaar geleden NFT-verkopen door derden mogelijk gemaakt, maar dit is de eerste van zijn eigen collecties.

Bitcoin en blockchain-technologie worden opnieuw onder de loep genomen op het World Economic Forum 2022. Een reeks panelinterviews met crypto-persoonlijkheden en pro-crypto-politici en influencers waren getuige. De onlangs gekozen burgemeester van Miami heeft verklaard dat Bitcoin en andere cryptocurrencies gezien moeten worden vanuit een innovatieoogpunt. Daarover later meer.

Terwijl de cryptosector steeds meer onder de aandacht komt in het publieke debat en op wereldfora, eist de berenmarkt zijn tol. CoinShares, een digitaal investeringsplatform, zag deze week alleen al een daling van ongeveer $ 154 miljoen, waardoor de totale Assets Under Management (AUM) door de institutionele beleggers op een laagte van $ 38 miljard kwam. Hoewel CoinShares volatiliteit als een belangrijke factor noemt, is de voor de hand liggende reden de recente neergang in de koers.

Nu de bearmarkt in volle gang is, kan de invoering van bitcoin als wettige betaalmiddel in El Salvador een verdere vertraging oplopen. Het land blijft de enige ter wereld die de cryptocurrency als wettig betaalmiddel aanduidt. Maar plannen voor verdere adoptie zijn vertraagd, deels vanwege de koersdaling en twijfels over het vermogen van het land om de zaken erdoor te krijgen.

De nieuwe cryptowet van de regering van Rusland zou de belastingvrijstellingen voor Bitcoin-miners in het land kunnen verminderen. Deze ontwikkeling heeft lang geduurd, maar de enorme mijnbouwindustrie in het land zou in de nabije toekomst het doelwit kunnen zijn.

Het Japanse Bitbank wil institutionele beleggers nieuwe wegen bieden om zich te mengen in de cryptosector. Hiervoor richt de bank een bewaarbedrijf op.

Coinbase heeft eindelijk zijn swapservice uitgebreid en de Binance BNB-keten en de Avalanche (AVAX-token) toegevoegd. De functies zijn alleen beschikbaar op de Coinbase-wallet en niet op de crypto-exchange zelf.

Crypto-exchanges in Zuid-Korea richten zich op Terraforms Labs vanwege hun rol bij het crashen van de LUNA koers. De lokale politie heeft beurzen opgedragen om de LUNA-munten op deze beurzen in beslag te nemen.

Uit een rapport van de Federal Reserve in de VS blijkt dat een meerderheid van de investeerders in de cryptomarkt mensen met een hoog inkomen zijn en dat ze over het algemeen geneigd zijn tot HODL. Volgens het rapport had ongeveer 12% van alle Amerikaanse volwassenen crypto in 2020 of gebruikte dit, maar dat aantal stijgt.

Bitcoin koers stabiel net onder $30k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 29,4k op het moment van schrijven. De cryptocurrency lijkt voorlopig in dit smalle handelsbereik te blijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 30,1k. Het zakte voor middernacht onder de $30k en kwam uit op ongeveer $29,3k. Het bleef het grootste deel van de dag zijwaarts rond dit niveau handelen. Om 15.30 uur onderging de koers een schokdaling tot $ 28,6k, maar dat werd ook ongedaan gemaakt en tegen de tijd van publiceren staat de cryptocurrency weer boven $ 29k.

Bitcoin handelt nu al een tijdje tussen $ 29k- $ 30k. Het lijkt erop dat deze zijwaartse handelsactie waarschijnlijk nog enige tijd zal voortduren voordat de volgende beslissende zet kan komen. Sommige schokkende bewegingen onder of zelfs daarboven kunnen niet worden uitgesloten, maar de marktkrachten geven de voorkeur aan een beweging die ertussenin zit, dus daar zal het waarschijnlijk weer stabiliseren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 560 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten wat verliezen toen de altcoin-markt wankelde in het licht van de naderende berencyclus. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4,5%), Binance Coin (BNB, -3,9%), Ripple (XRP, -3,3%), Cardano (ADA, -6,5%), Solana (SOL, -6,6%), Dogecoin (DOGE, -4%), Polkadot (DOT, -4,5%), Avalanche (AVAX, -12%), Shiba Inu (SHIB, -5,4%), Polygon (MATIC, -8,2%) en Litecoin (LTC, - 3,7%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Burgemeester van Miami : Bitcoin moet worden bekeken door innovatielens

Bitcoin en blockchain-technologie stonden opnieuw ter discussie tijdens het WEF 2022. Burgemeester Francis Suarez van Miami, die ermee heeft ingestemd om zijn salaris in BTC op te nemen, verklaarde dat volatiliteit een sleutelrol speelt in de markt, maar zorgen nemen alleen maar toe wanneer de bearmarkt arriveert.

Hij zei:

“We leven in een wereld waar investeerders alleen naar dingen kijken vanuit een rendementsperspectief, maar Bitcoin moet worden gezien vanuit een innovatief en technologisch perspectief."

Ook andere sprekers hebben het onderwerp aangeroerd. De consensus voor velen was hetzelfde; Bitcoin is here to stay, ondanks de neergang van de markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram