Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers wederom stabiel onder $30k en Terra 2.0-stemming is geslaagd

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 29,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie consolideert de afgelopen weken binnen het smalle handelsbereik van $ 29k - $ 30k en vandaag was niet anders. Altcoins daarentegen verliezen al vroeg weer wat waarde, aangezien BTC iets in algemene dominantie won. Daarover later meer.

Ander nieuws: Terra, het bedrijf achter het mislukte LUNA-cryptocurrency-project, heeft verklaard dat het blockchain-netwerk een LUNA 2.0-stem heeft doorstaan. Hoewel er eerder veel manieren zijn besproken om LUNA bezitterste compenseren, lijkt het erop dat een vernieuwd netwerk met een nieuw aanbod het antwoord is. Bijna 65,5% van de gemeenschap steunde dit plan, maar het valt nog te bezien hoe effectief het zal zijn. Deze stap zou ook gewoon een poging kunnen zijn om de schade te beperken, aangezien de Zuid-Koreaanse regering hard begint op te treden tegen oprichter Do Kwon en andere belangrijke leden van het Terra-team.

De regering van Thailand heeft cryptocurrencies nu officieel vrijgesteld van de eerder opgelegde Belasting Toegevoegde Waarde (TAX) van ongeveer 7%. Het tarief werd door de overheid ingesteld op de handel in cryptocurrency, maar de onmiddellijke reactie van de cryptogemeenschap betekende dat het slechts een kwestie van tijd was voordat dit hoge tarief zou worden teruggedraaid en dat is precies wat er nu is gebeurd.

Het World Economic Forum is aan de gang in Davos, Zwitserland en we zien opnieuw verschillende visies op de digitale valutasector. Alles, van absolute scepsis tegenover de sector tot het lange termijnpotentieel van de sector, staat ter discussie. Daarover later meer.

De regering van Kazachstan heeft belastingrichtlijnen aangenomen voor cryptocurrency-projecten in het land. Het land is de thuisbasis van de op een na grootste crypto-mijngemeenschap die profiteert van goedkope elektriciteitsprijzen. Maar de regering wil nu een deel van de controle aanscherpen en de sector belasten.

Ondanks de recente neergang in de cryptomarkt, is investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz er nog steeds in geslaagd het enorme bedrag van $ 4,5 miljard op te halen voor een cryptofonds. Dit brengt het totale door het bedrijf geïnvesteerde bedrag op ongeveer $ 7,6 miljard.

GPU-prijzen dalen nu en dit zou een teken kunnen zijn van een komende bearmarkt. De Nvidia RTX 30-serie wordt gekocht voor 14% boven de stickerprijs, terwijl AMD Radeon 6000 wordt gekocht met een premie van 7%. Hoewel de premies nog steeds op de markt bestaan, zijn ze lager dan de respectievelijk 19% en 12% van de vorige maand.

Een NFT-gebruiker en voormalig acteur Seth Green, wiens Bored Ape NFT's werden gestolen in een recente phishing-zwendel, gelooft dat hij nog steeds het recht op het BAYC-token bezit, zelfs nadat hackers erin slaagden het van hem af te pakken. Het is afwachten hoe het rechtssysteem hierop reageert.

Een bedrijf genaamd CrypotSat heeft onlangs zijn eerste nanosatelliet gelanceerd aan boord van een SpaceX-raket. De satelliet ter grootte van een mok is weer een nieuwe poging om cryptotransacties gemakkelijk toegankelijk en wereldwijd te maken.

Bitcoin koers stabiel net onder $30k

De Bitcoin koers staat momenteel rond $ 29,7k op het moment van schrijven, na weer een dag relatieve inactiviteit. De cryptocurrency zit vast binnen een smal handelsbereik van $ 29k - $ 30k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 29,4k. Het steeg de eerste paar uur heel licht en klom naar een 24-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 30.2k. Er werd echter geen opwaartse actie meer waargenomen en de koers kwam in de daaropvolgende uren terug naar ongeveer $ 29,8k. Sindsdien handelt het rond die waardering.

Bitcoin zit, zoals gezegd, vast in een smal handelsbereik van $ 29k- $ 30k en zal er waarschijnlijk niet snel uitkomen. De cryptocurrency zal zich waarschijnlijk verder consolideren rond deze waarde, ten minste tot het begin van de volgende maand, wanneer verder bearish vuurwerk of een relatief onwaarschijnlijk bullish gevecht kan worden verwacht.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 550 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 45,3%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen lichte verliezen aangezien Bitcoin levenloos bleef. Maar inmiddels zijn de meeste munten weer bijgetrokken, zodat er geen duidelijke verandering in koers te zien was. Het enige noemenswaardige verlies was van Avalanche (AVAX, -1,8%), terwijl Binance Coin (BNB, 2,3%), Tron (TRX, 3%) en Monero (XMR, 4,5%) lichte winsten boekten.

TRX koers grafiek

In ander nieuws…..

Debat over cryptocurrencies gaat door in Davos

Het World Economic Forum (WEF) 2022 gaat door in Davos en we zien daar weer verschillende meningen over crypto. Andrew Bailey van de Bank of England heeft de hele sector afgewezen en verklaard dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en niet geschikt is als praktisch betaalmiddel. Welnu, aangezien de cryptosector zelfs met de recente malaise biljoenen dollars waard is, laat het zien dat het waarde heeft, ondanks dat regelgevers zoals Bailey het nog steeds niet kunnen bevatten.

Een andere Bitcoin-beer Scott Minerd van Guggenheim gelooft dat Bitcoin in de nabije toekomst een enorme vrije val zal maken en mogelijk onder $ 8k zou kunnen komen. Hij noemde de meeste cryptocurrencies ook "junk", maar hij zei wel dat Bitcoin en Ethereum waarschijnlijk zullen overleven.

Miljardair Ray Dalio daarentegen noemde Bitcoin en blockchain-technologie Digital Gold. De hedgefondsmanager is van mening dat we momenteel in de hoek zitten waar de klappen vallen, maar dat zal waarschijnlijk veranderen.