Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 29k en de CEO van MasterCard stelt dat SWIFT binnen vijf jaar zal verdwijnen

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $28,9k, nadat hij gisteren enige tijd onder de $29k had doorgebracht. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat al een tijdje onder druk van de beren, maar is erin geslaagd vast te houden aan de belangrijkste steunniveaus. Altcoins verloren gisteren wat waarde, omdat investeerders geld daaruit wegtrokken uit angst voor een dreigende altcoin-crash. Daarover later meer.

Ander nieuws, tijdens het laatste World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, vertelde de CEO van MasterCard aan een groep crypto-executives dat het SWIFT-betalingsnetwerk de komende vijf jaar mogelijk ophoudt te bestaan. Daarover later meer.

De Ethereum koers is onder de $ 1,8k gedaald, terwijl de markt anticipeert op weer een derivatenvervaldag op vrijdag. De cryptocurrency staat opnieuw onder verkoopdruk, omdat de altcoins steeds meer onder druk komen te staan ​​door beren. De zaak van Ethereum is nog uitdagender omdat er in de nabije toekomst een enorme upgrade is gepland die zal zorgen voor de overgang naar een Proof of Stake (POS)-mijnaanpak. De koers blijft dalen ondanks anticipatie rond die laatste update.

Twee bedrijven hebben opnieuw een nieuwe aanvraag voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De twee bedrijven zijn 21Shares en Ark. Beide bedrijven willen de eerste ETF's in het land worden, aangezien de SEC ze tot op heden allemaal heeft afgewezen.

Crypto-exchanges ondersteunen Terra's nieuwste revivalprogramma genaamd LUNA 2.0. De heropleving van het mislukte cryptoproject omvat airdrops, lijsten, terugkopen en verbranden om de vervreemde munt wat in waarde te herstellen. Om het samen te vatten: Terra's LUNA-crypto verloor meer dan 99,999% in waarde in een kwestie van twee dagen, tot bijna niets, slechts enkele weken eerder. Het is sindsdien op een langzame, schurende weg naar een soort van herstel.

Een groep voormalige Binance-managers heeft een Venture Capital (VC) -fonds van $ 100 miljoen gelanceerd om belangrijke investeringen in de crypto-scene te doen. De VC heet vreemd genoeg Old Fashion Research (OFR).

Tesla CEO en aankomend Twitter-meerderheidsaandeelhouder Elon Musk heeft de recente deepfake-zwendel op internet benadrukt. Een groep van dergelijke hackers heeft een vervalste TED Talks-video van Musk gemaakt en gebruikt deze om mensen op te lichten. In de video zegt nep Musk naar verluidt dat hij 30% van een bepaald bedrijf bezit en dat mensen erin moeten investeren.

Het Sango blockchain-project van de Centraal-Afrikaanse Republiek stevent af op problemen, aangezien de Wereldbank heeft gezegd dat het onmogelijk zal zijn om het project te financieren en te bouwen. De bank heeft haar ook gevraagd om cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel in het land te gebruiken.

De overheid in Brazilië is begonnen met het belasten van enkele cryptocurrency-transacties in het land. Volgens de Braziliaanse Federal Reserve (BFR) moeten handelaren inkomstenbelasting betalen over transacties, zelfs als er geen lokale valutaparen of conversies bij betrokken zijn.

Bitcoin zweeft rond $29k

Bitcoin blijft redelijk goed vasthouden aan het steunniveau van $ 29k, nu weer een beweging eronder mislukte. De cryptocurrency wordt echter geconfronteerd met bearish druk en het valt nog te bezien hoe lang het zal standhouden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29.8k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het gisteren om 10.00 uur 's ochtends begon te dalen. Het zakte naar $ 29k en begon zijwaarts te handelen rond die waardering. Om 15:15 uur registreerde de koers een flitsende daling tot $ 28,1k in een kwestie van minuten, maar herstelde zich snel weer naar eerdere niveaus. Op het moment van schrijven zit het opnieuw comfortabel rond de $ 29k.

Bitcoin werd gisteren en vandaag geconfronteerd met een lichte schrik toen de koers onder $29k zakte. De koers herstelde zich er echter ook snel van, waardoor de status quo bleef bestaan. De cryptovaluta zal naar verwachting een tijdje rond dit niveau consolideren voordat een volgende beweging plaatsvindt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 563 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,2% op het moment van schrijven.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten gisteren wat verliezen toen de bearmarkt opnieuw de kop opstak. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -6%), Binance Coin (BNB, -3,8%), Cardano (ADA, -4,8%), Solana (SOL, -5,5%), Dogecoin (DOGE, -4%), Polkadot (DOT, -5,4%), Avalanche (AVAX, -8,5%), Shiba Inu (SHIB, -5,8%), Polygon (MATIC, -3,8%) en Litecoin (LTC, -5,5%).

ETH koers grafiek

In ander nieuws…..

MasterCard CEO zegt dat SWIFT over vijf jaar kan eindigen

Naarmate het WEF 2022 in Davos, Zwitserland, voortduurt, komen er steeds meer interessante inzichten met betrekking tot de blockchain- en crypto-sector. MasterCard, een conventioneel betalingsbedrijf dat sterk betrokken is bij de cryptosector, zal waarschijnlijk doorgaan onder het huidige leiderschap.

De CEO Michael Miebach vertelde een groep blockchain-executives dat het SWIFT-betalingssysteem tegen 2027 kunnen aan zijn einde zou kunnen komen. Dit is een grote verklaring en als het niet van de CEO van MasterCard was gekomen, hadden we aangenomen dat het van een eigenzinnige crypto-levenscoach of motivator kwam.

Maar dit is waar de wereld naartoe gaat. SWIFT zal waarschijnlijk in de nabije toekomst eindigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram