Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Tron (TRX) grote winnaar, maar is Terra (LUNA) nog te reanimeren?

Cryptocurrency nieuws 

De uitverkoop van cryptovaluta gaat door. De Bitcoin koers staat weer onder de $ 30.000 en zoals altijd volgen de prijzen van andere munten en tokens op de markt in de voetsporen van BTC. Ondertussen heeft de cryptogemeenschap nog steeds te maken met de nasleep van Terra's spectaculaire crash. Gelukkig wisten sommige altcoins, ondanks de barre omstandigheden, toch enorme winsten te maken. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen in het altcoin-ecosysteem is gebeurd!

Pogingen om Terra te reanimeren gaan door, maar kan het vertrouwen in het project worden hersteld?

De ontwikkelaars van Terra (LUNA) geven nog niet op. Hoewel de recente ineenstorting van Terra een van de ergste crypto-mislukkingen in de recente geschiedenis was, probeert het team achter het project nog steeds de blockchain-gemeenschap ervan te overtuigen dat Terra een toekomst heeft.

Om Terra te redden, wil Terraform Labs mensen de mislukte munt zo snel mogelijk laten vergeten en onmiddellijk een nieuwe Terra-blockchain lanceren. Hoewel de lancering van Terra's nieuwe chain al is uitgesteld, garandeert het team dat dit zeer binnenkort zal gebeuren.

Het belangrijkste is dat LUNA al een nieuwe naam heeft gekregen. De mislukte cryptocurrency die voorheen bekend stond als Terra (LUNA) wordt nu vermeld op websites voor het volgen van cryptoprijzen als Terra Classic (LUNC). Ondertussen is er nog geen nieuwe LUNA op een nieuwe blockchain gelanceerd, dus voorlopig bestaat een altcoin genaamd Terra (LUNA) niet eens.

Veel experts en analisten wijzen er echter op dat het simpelweg lanceren van een rebranded-munt niets zal veranderen aan het feit dat Terraform Labs momenteel wordt onderzocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten en dat het bedrijf wordt geconfronteerd met meerdere civiele rechtszaken. Volgens veel leden van de cryptogemeenschap is de lancering van Terra's nieuwe blockchain misschien niets anders dan een wanhopige poging om extra financiering te krijgen voor de onvermijdelijke juridische kosten.

Elon Musk redt Dogecoin opnieuw

Dogecoin (DOGE) stond op het punt om uit de lijst van de 10 grootste munten volgens marktkapitalisatie te vallen. Op het laatste moment kwam de Dogefather te hulp - toen Elon Musk tweette dat Tesla eindelijk DOGE-betalingen begon te accepteren, begon de Dogecoin koers te stijgen.

Wat nog veelbelovender is voor de langetermijnvooruitzichten van de DOGE koers, is dat de CEO van Tesla ook beloofde dat Dogecoin-betalingen ook voor SpaceX zullen worden geaccepteerd. Voor Dogecoin-houders is het zeker optimistisch om te weten dat Elon Musk zijn favoriete munt niet heeft verlaten.

 

Helaas heeft Dogecoin, zelfs met de aankondiging van Musk, deze week geen winst gemaakt, aangezien de DOGE koers met bijna 3% is gedaald. Het is echter vermeldenswaardig dat veel altcoins in dezelfde periode 10% tot 20% in waarde verloren. De belangrijkste concurrent van DOGE, Shiba Inu, is bijvoorbeeld met nog eens 9% gedevalueerd.

Dogecoin koers grafiek 

Ethereum daalt met meer dan 10%, maar "Ethereum Killers" doen het nog slechter

Hoewel sommige van de kleinere altcoins het nog steeds goed doen, lijken de grote alternatieve cryptocurrencies veel problemen te hebben. Deze week zijn alle top 10 grootste munten op de markt aanzienlijk in waarde gedaald.

De Ethereum koers is met meer dan 10% gedaald en wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $ 1.770. Dit betekent dat ETH met 64% is gedevalueerd ten opzichte van het hoogste punt ooit van bijna $ 4.900, dat 6 maanden geleden werd bereikt.

De directe concurrenten van Ethereum doen het echter nog slechter. Cardano (ADA) is met bijna 13% gedaald en Solana (SOL) met meer dan 15%. Als de huidige trend zich voortzet, is het niet onwaarschijnlijk dat deze munten die ooit werden beschouwd als de potentiële "Ethereum-moordenaars" uit de lijst van de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies zullen vallen.

Ethereum koers grafiek 

Tron overtreft verwachtingen, wint meer dan 14% in een week

Hoewel de meeste cryptocurrencies op de altcoin-markt de afgelopen 7 dagen zijn gedevalueerd, is één grote munt erin geslaagd om enorme winsten te maken. Tron (TRX) heeft meer dan 14% gewonnen - meer dan enige andere cryptovaluta uit de top 100.

De belangrijkste reden voor de geweldige prestaties van Tron deze week is het succes van USDD, een gedecentraliseerde stablecoin die is gebouwd op de Tron-blockchain. De marktkapitalisatie van USDD is geleidelijk gegroeid en heeft onlangs de $600 miljoen overschreden. Dit betekent dat USDD niet alleen een van de snelst groeiende stablecoins is, maar ook al een van de grootste cryptocurrencies op de markt in het algemeen.

Het feit dat Tron zo'n indrukwekkende winst heeft gemaakt terwijl andere altcoins in waarde daalden, betekent dat TRX binnenkort munten zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL) voorbij zou kunnen gaan en de lijst met de 10 grootste munten in het blockchain-ecosysteem zou kunnen betreden.

Tron koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram