Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt iets onder $29k terwijl Terra het LUNA Network opnieuw lanceert

 

De Bitcoin koers staat momenteel net onder het belangrijke niveau van $ 29k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit momenteel vast in een smal handelsbereik tussen $ 29k - $ 30k, maar staat opnieuw onder enige bearish druk. Altcoins boekten lichte verliezen of bleven stabiel toen de beren opnieuw druk zetten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Terraform Labs, het bedrijf achter het spectaculair mislukte cryptocurrency-project LUNA, heeft het netwerk opnieuw gelanceerd in een poging om gebruikers te compenseren met nieuwe tokens na een dramatisch verlies voor het hele Terra-ecosysteem. Voormalige LUNA-houders krijgen automatisch nieuwe LUNA 2.0-tokens op exchanges. Daarover later meer.

De Bitcoin-beren beginnen een zware tol te eisen van het cryptocurrency-netwerk, waarbij sommige miners offline gaan vanwege de laatste koersdaling. De totale moeilijkheidsgraad van het BTC-netwerk daalde eerder dit weekend met 4,3% tot ongeveer 29,9 Exa hash/seconde. Dit betekent dat de moeilijkheid van het netwerk nu wordt geconfronteerd met een uittocht van enkele miners. Wat er normaal gesproken gebeurt, is dat miners die dure elektriciteitsbronnen gebruiken vroeg in de berencyclus stoppen, gevolgd door meer miners naarmate de BTC koers blijven dalen. Volgens sommige berekeningen moet de Bitcoin koers boven $ 24k staan om voor de meeste miners rendabel te zijn i.v.m. hoge elektriciteitskosten en oudere systemen.

De Reserve Bank of India (RBI) is blijkbaar van plan om in de nabije toekomst een Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te rollen, maar de voortgang zal gradueel zijn. De banktoezichthouder stelde een proces in drie stappen voor, voor het creëren en online brengen van een digitale CBDC-roepie. Dit is naar verwachting het geesteskind van minister van Financiën Nirmala SItharaman.

De Universiteit van Sao Paulo, gevestigd in Brazilië, heeft gemeld uitgebreid onderzoek te gaan doen naar het Metaverse-concept. De studie zal betrekking hebben op menselijke psychologie, 3D-modellering en nog veel meer.

Het nieuwste Bitcoin-spot Exchange Traded Fund (ETF) is afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De aanvraag was van One River en volgt hetzelfde patroon als voorheen waarin de federale toezichthouder ervoor kiest om het, ondanks verbeterde omstandigheden, niet toe te staan.

Dania Gonzalez, de plaatsvervanger van de staat El Salvador, heeft onlangs verklaard dat de lage Bitcoin koers het land er niet van zullen weerhouden om te kopen. Ze heeft het natuurlijk over Bitcoin en de status daarvan van wettig betaalmiddel in het land. De cryptocurrency is al ongeveer een jaar een wettig betaalmiddel in El Salvador.

Terwijl westerse landen verlammende sancties tegen Rusland blijven opstapelen, wil Rusland crypto gebruiken om ze opnieuw te ontwijken. Veel van deze plannen zijn echter grotendeels alleen voor de show geweest, aangezien Rusland probeert het Westen onder druk te zetten om zijn steun aan Oekraïne op te geven.

Bitcoin koers stabiel net onder $29k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 29k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency staat onder enige druk van de beren, maar heeft alles geabsorbeerd, althans voorlopig.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 28,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het 's avonds om 21.00 uur begon te klimmen. De index steeg zeer licht tot $28.9k en is sindsdien zijwaarts rond die waarde verhandeld, met slechts een korte beweging boven $29k voor een korte tijd.

Bitcoin kijkt nu opnieuw de beren recht in de ogen. Hoewel de koers niet significant onder $ 29k is gedaald en het niet de laagste waardering is die de crypto de afgelopen 2 weken heeft bereikt, bedreigt de beweging onder $ 29k de status-quo. Hoewel de bearish beweging op korte termijn zinloos kan blijken te zijn, wordt Bitcoin geconfronteerd met nog een nieuwe prijssqueeze en worstelt het om zichzelf ertegen te verdedigen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 550 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Grote winnaars waren Avalanche (AVAX, 9%), Tron (TRX, 2,9%) en Uniswap (UNI, 4%). Er waren geen grote verliezers.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Terra lanceert LUNA opnieuw om getroffenen te compenseren

Terraform Labs, het bedrijf achter het inmiddels ter ziele gegane cryptocurrency-project LUNA, heeft de implementatie aangekondigd van het LUNA 2.0-netwerk, ook wel de Phoenix-keten genoemd. Dit netwerk heeft zijn eigen digitale native token genaamd LUNA 2 of LUNAC.

Deze laatste ontwikkeling werd gedeeld door Terra-oprichter Do Kwon. De Koreaan leidt verwoede inspanningen om de digitale valuta nieuw leven in te blazen en heeft een plan opgesteld. Het zal echter heel moeilijk zijn om het netwerk weer overeind te houden na zo'n grote vertrouwensbreuk. Als je LUNA in je portemonnee hebt bij grote beurzen, wordt deze automatisch geconverteerd naar LUNA 2.0, maar het aantal tokens zal waarschijnlijk aanzienlijk afnemen ten opzichte van het oorspronkelijke aantal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram