Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin weer boven $30k en het F1-team van Red Bull heeft nu ook een NFT-sponsor

 

De Bitcoin koers is gestegen tot boven $ 30k op het moment van schrijven na gisteren weer een dag van prijsinactiviteit te hebben meegemaakt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leek rijp te zijn voor een verdere prijsdaling na een korte tijd onder de $29k te zijn gezakt, maar is sindsdien gestaag weer boven de $29k uitgekomen en vannacht zelfs boven $30k. Altcoins waren gisteren ook grotendeels stabiel, maar lieten vannacht ook mooie prijsstijgingen zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Red Bull Racing Team van Max Verstappen zal samenwerken met ByBit om zijn eerste NFT-tokens te lanceren en er zal ook reclame voor worden gemaakt tijdens de eerstvolgende Grand Prix van Monaco. De eerste NFT-collectie van het team wordt gelanceerd op de Tezos-blockchain. De veiling in beperkte oplage zal in de nabije toekomst plaatsvinden en een deel van de glorieuze geschiedenis van het Red Bull Racing Team op de markt brengen.

De hoofdonderzoeker van Wit-Rusland heeft bekend gemaakt dat de regering miljoenen aan cryptocurrencies in beslag heeft genomen. De stap kwam nadat de autoriteiten een hernieuwd hardhandig optreden tegen de cryptosector begonnen, daarbij verwijzend naar bedreigingen voor de lokale veiligheid en economie. Wit-Rusland blijft de enige Europese bondgenoot van Rusland bij zijn invasie van Oekraïne en het is ook zwaar gesanctioneerd door de westerse mogendheden voor deelname aan de oorlog. Deze stap laat zien dat alle regeringen, ook degenen die lijnrecht tegenover het Westen staan, wantrouwend staan ​​tegenover de cryptosector en dat waarschijnlijk ook zullen blijven.

De Centrale Bank van Rusland geeft gemengde signalen over de lancering van haar eigen stablecoin. De instelling heeft haar CBDC-programma snel versneld omdat de regering een systeem wil creëren dat de sancties voor het land zal omzeilen. Nogmaals, echte cryptocurrencies werden genegeerd ten gunste van een door de staat uitgegeven stablecoin. Dit komt op het moment dat cryptomining op staatsniveau een hausse in het land doormaakt, waarbij mijnbouw nu ongeveer 2% van de gehele elektriciteitsconsumptie in beslag neemt.

De populaire videogame Ni No Kuni zal de blockchain-technologie volledig omarmen. De stap komt naarmate meer en meer games overgaan op het Play-to-Earn-model (P2E) om meer spelers naar het systeem te trekken.

FTX Exchange, een van de grote spelers op de crypto-exchangemarkt, is klaar om veel geld uit te geven aan nieuwe acquisitiedeals. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, maakte deze opmerkingen in een recent interview met Bloomberg. FTX en het moederbedrijf hebben voor deze uitgaven in totaal meer dan $ 2 miljard opgehaald bij investeerders, beweert de CEO.

De Koreaanse regering overweegt volgens de Korea Times uniforme noteringsregels voor tokens op crypto-exchanges op te leggen. Daarover later meer.

Amerikaanse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van China's nieuwe nationale digitale valuta, de e-Yuan of de Digital Yuan, te beperken. De stap komt nadat het Aziatische land dergelijke plannen versnelt. De senatoren beweren dat de Chinese regering het zal gebruiken om andere naties en entiteiten te bespioneren.

SpaceX zal Tesla volgen bij het accepteren van Dogecoin-betalingen voor zijn handelswaar. De meme-munt met Dog-thema staat bekend als een favoriet van Elon Musk, de CEO van beide bedrijven.

Bitcoin koers stijgt tot boven $30.000

Bitcoin is vannacht gestegen tot boven $ 30k, na gisteren weer lange tijd inactief rond $29k te hebben gehangen.

Gisteren begon met de BTC koers rond de $28,8k. Het bleef daar een tijdje tot rond het middaguur toen de koers weer boven zijn comfortzone boven $ 29k ging. Het bereikte een maximum van $ 29,4k en is daar de rest van de dag ongeveer gebleven. Vannacht steeg Bitcoin dus zoals gezegd tot boven $30k.  Op het moment van schrijven moet $ 30.619 worden neergelegd voor één Bitcoin.

Het is de vraag hoe dit nu verder gaat. De move boven $30k geeft de stieren wat lucht, maar het gevaar is zeker nog niet geweken. Een verdere stijging en consolidatie boven $30k zal nodig zijn voor de stieren om wat meer zelfvertrouwen te krijgen en de blik weer verder naar boven te richten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 583 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45,78%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren gisteren grotendeels stabiel omdat de markt stabiel bleef. Vandaag lieten ze echter mooie winsten zien, waaronder Ethereum (ETH, 6,75%), Polkadot (DOT, 10,49%), Cardano (ADA, 12,1%), Avalanche (AVAX, 11,63%) en Shiba Inu (SHIB, 13,38%).

ADA koers grafiek 

In ander nieuws….

Zuid Korea wil regelgeving opleggen na LUNA Fiasco

De regering van Zuid-Korea wil nieuwe noteringsregels opleggen voor nieuwe tokens op crypto-exchanges. De regels zullen naar verwachting vrij streng zijn.

Deze ontwikkeling komt na het ongelooflijke Terra (LUNA)-fiasco dat in 48 uur ongeveer $ 34 miljard van de markt heeft weggevaagd. Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Terra's fiasco was niet vanwege een te snelle en/of onzorgvuldige listing op exchanges.

LUNA wil zichzelf enigszins nieuw leven inblazen met de nieuwste LUNA 2.0-release. Maar het heeft een lange, moeilijke weg voor de boeg en er zijn geen gemakkelijke oplossingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram