Bitcoin stijgt licht tot $ 31,7k en de Fed wordt gedwongen te kiezen tussen recessie en langdurige inflatie

  

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $ 31,6k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelde de afgelopen dagen tussen de $ 28k - $ 30k, maar nu vertonen de bulls lichte intenties voor een comeback. Altcoins reageerden met hun eigen gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Federal Reserve bevindt zich in een onaangename situatie. Het zal moeten kiezen tussen een periode van langdurige inflatie in het land en een recessie op korte termijn. Beide situaties zijn niet ideaal voor de economische vooruitzichten van de VS en de wereld in het algemeen. Daarover later meer.

Ethereum-transactiekosten hebben zojuist relatieve dieptepunten van minder dan $ 3 bereikt. Gaskosten zoals ze in het grotere Ethereum-netwerk worden genoemd, bereikten nieuwe hoogtepunten, net toen de cryptocurrency in december vorig jaar nieuwe hoogtepunten bereikte. Nu de markt echter krap zit, zijn de transactiekosten opnieuw relatief laag geworden. Ze zullen naar verwachting blijven dalen als de markt bearish blijft.

De Nigeriaanse president Bukola Saraki heeft onlangs verklaard dat hij wil dat digitale valuta in het land een grotere rol krijgen, maar dan hij moet er ook voor zorgen dat het wordt gereguleerd. Hij verklaarde ook dat hij niet geloofde dat de digitale valutasector schadelijk zou zijn voor de economie.

Reggie Fils-Aimé, voormalig directeur van videogames en Nintendo-baas, heeft verklaard dat gamebedrijven massaal op de metaverse-trein springen. In een uitgebreid interview met Yahoo! Finance, stelde hij dat het metaverse concept de hele sector sterk heeft beïnvloed.

Uit een recent onderzoek blijkt dat niet alle inwoners van El Salvador de vastberadenheid van de regering delen om cryptocurrencies als wettig betaalmiddel te accepteren. De stap werd vorig jaar aangekondigd door president Nayib Bukele en is sindsdien agressief nagestreefd door zijn regering, ondanks verschillende problemen onderweg. Volgens het onderzoek geeft meer dan de helft van de burgers in het land nog steeds de voorkeur aan de dollar boven BTC als wettig betaalmiddel. De situatie in Turkije is nog erger, aangezien ongeveer 42,9% van de Turken goud als veilige haven verkiest en slechts 2% nu in crypto wil investeren. Deze sentimenten weerspiegelen echter vaak de huidige marktsituatie met goud in opkomst en crypto aan de verliezende kant.

Na de recente economische crisis in Sri Lanka zal de lokale overheid de economie meer stimuleren, waardoor de inflatie in het land oploopt tot maar liefst 40%. De stap komt nadat het land zijn buitenlandse leningen niet meer heeft betaald en nu onder grote economische druk staat.

Miljardair Bitcoin-investeerder Tim Draper gelooft dat vrouwelijke winkeliers de volgende fase van crypto-adoptie zullen stimuleren. Hij gelooft dat hun deelname ertoe zal leiden dat BTC in de toekomst tot $250.000 zal stijgen.

Zuid-Koreaanse overheidsinstanties onderzoeken het personeel van Terraform Labs opnieuw, deze keer met meer toezicht. Het muntproject implodeerde spectaculair en zorgde ervoor dat bijna z’n volledige waarde van $ 34 miljard werd weggevaagd.

De Bitcoin koers stijgt gestaag boven $ 30k

Bitcoin bevindt zich momenteel in een opwaartse curve met een beweging van boven de $30k tot wel $31,7k op het moment van schrijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 30,6k. Het handelde een tijdje grotendeels zijwaarts voordat het om 11 uur 's avonds begon te stijgen. Het herstelde gemakkelijk boven $ 30k en zit nu comfortabel op $ 30,8k op het moment van schrijven.

Bitcoin is in waarde gestegen, maar de cryptocurrency zit nog steeds vast rond de $ 30k. De stieren moeten naar $ 32k en hoger gaan om het een echte prijsstijging te noemen. Alles daaronder is nog steeds kwetsbaar voor een onmiddellijke koersdaling.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 603 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, boekten zelf gemengde winsten toen de markt enigszins herstelde. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 7%), Cardano (ADA, 13,3%), Polkadot (DOT, 4,7%), Avalanche (AVAX, 5,4%), Polygon (MATIC, 7,5%), Litecoin (LTC, 5,5%) en Uniswap (UNI, 11,5%).

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

De FED staat voor moeilijke keuze: recessie of langdurige inflatie

De Amerikaanse Federal Reserve (de Centrale Bank van de Verenigde Staten) zit in een situatie waarin ze worstelt met hoge inflatiecijfers, die nu vaak dicht bij de dubbele cijfers liggen. De Fed, zoals ze wordt genoemd, staat voor een moeilijke keuze: ofwel de inflatie de komende jaren hoog laten blijven, ofwel het monetaire beleid verstrakken en daardoor een recessie krijgen.

De Fed heeft al afbouw van de stimuleringsmaatregelen en een renteverhoging aangekondigd. Dat zal echter niet genoeg zijn, want het staat voor een grimmige keuze. Economen en marktanalisten voorspellen nu al moeilijke tijden, vooral als het gaat om de inflatie in de VS en de rest van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram