Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot $ 32k nu grote beleggers de dip onder $ 30k kopen

  

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 32k na een tweede opeenvolgende licht bullish dag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich in een lichte herstelfase na verschillende verliezen die recentelijk onder de $30k lagen. Altcoins boekten ook wat gemengde winsten toen de markt een beetje openging. Daarover later meer.

Ander nieuws: grote beleggers blijven hun Bitcoin-bezit verhogen onder de $30k. Andere statistieken suggereren ook dat grote kopers op Coinbase de enorme hoeveelheden die ze eind 2020 hebben verzameld, blijven vasthouden. Daarover later meer.

Binance en andere crypto-exchanges hebben de succesvolle airdrop van LUNA 2 of gewoon LUNA aangekondigd. De tokens werden bijgeschreven op de accounts van bestaande LUNA-houders als onderdeel van een uitgebreide formule om de getroffen beleggers te helpen compenseren. De oude munten gaan nu door het leven als LUNA Classic (LUNC). Ondanks deze wanhopige inspanningen blijft het blockchain-netwerk echter relatief onbehaaglijk aanvoelen.

De Russische Centrale Bank heeft min of meer ingestemd met het regeringsstandpunt over cryptocurrencies voor handelsdoeleinden. De suggestie werd een tijdje geleden gedaan om Russische bedrijven toe te staan ​​internationale handelstransacties met Bitcoin uit te voeren, maar werd uitgesteld vanwege het standpunt van de centrale bank. Het land staat onder druk door zware westerse sancties waardoor het nieuwe wegen lijkt te willen openen om handel te kunnen drijven.

De Britse regering gaat verder met het invoeren van nieuwe regelgeving investeerders te helpen bij de risico's en uitdagingen van stablecoin. Het Special Administration Regime voor financiële marktinfrastructuur wil bedrijven de investeerders laten betalen in het geval van een UST-achtige ineenstorting.

Grote Coinbase-investeerders zijn niet in de stemming om hun Bitcoin, die ze in het najaar van 2020 hebben gekocht, tegen de huidige relatief lage tarieven te verkopen. Volgens gegevens van de beurs houden veel van deze klanten vast aan deze accumulaties, zelfs nu de markt gevaarlijk dicht bij hun eigen aankoopprijs is teruggekeerd.

De Indiase regering werkt samen met het IMF bij het ontwikkelen van een consistent regelgevend regime voor de digitale valutasector. De Economische Commissie van het land bereidt een consultatiedocument voor over de sector en dit zal in de nabije toekomst naar het IMF worden gestuurd. Deze laatste zal waarschijnlijk de feedback van alle grote landen in overweging nemen voordat het enkele voorschriften voor de sector voorstelt.

De regering van Singapore wil tokenisatie van digitale activa op openbare blockchain-netwerken onderzoeken. Gereguleerde financiële organisaties zoals investeringsbanken zullen voor dit doel optreden als trust anchors.

Steeds meer Argentijnen wenden zich tot crypto om de broodnodige verlichting te bieden in een staat van bijna hyperinflatie. Het land wordt al een tijdje geconfronteerd met astronomisch hoge inflatiecijfers en als gevolg daarvan is meer dan een derde van de bevolking onder de armoedegrens gegleden.

De pseudonieme Rayoshi heeft op verdachte wijze besloten om afscheid te nemen van het Shiba Inu project. De oprichter van Shiba Inu heeft ontslag genomen uit zijn positie in het bestuur van het cryptocurrency-project en heeft ook eerdere tweets verwijderd.

De Bitcoin koersstijgt naar $ 32k

Bitcoin heeft zojuist $ 32k overschreden na eerder op de dag wat winsten te hebben geboekt. De cryptocurrency probeert zich enigszins te herstellen na eerdere verwoestende verliezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,7k. Het handelde een zeer korte tijd zijwaarts voordat het om 22.00 uur 's nachts begon te stijgen. Het steeg tot ongeveer $ 31.5k en bleef het grootste deel van de dag rond die waarde, ondanks enige bullish druk om het verder naar boven te hijsen. Eindelijk, rond 17:30 uur 's avonds, begon de koers weer te stijgen, deze keer slaagde hij erin om met gemak boven $ 32k te komen.

Bitcoin ondergaat nu een licht herstel door toedoen van de stieren. Hoewel de koers zich lijkt te herstellen en zich nu boven de smalle handelsrange van $29k-$30k bevindt, heeft het herstel nog geen tanden. Het valt nog te bezien hoe sterk de stieren zijn en of ze al dan niet in staat zijn om een ​​significant herstel te boeken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $605 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, boekten over het algemeen gemengde winsten toen BTC aan een herstelbeweging begon. Grote winnaars waren Cardano (ADA, 12,5%), Ripple (XRP, 3,5%), Near Protocol (NEAR, 5%) en Uniswap (UNI, 3,8%).

NEAR koers grafiek 

In ander nieuws…..

Grote crypto-beleggers vergroten hun bezit in de buurt van $ 30k

Volgens de laatste marktanalyse blijven grote beleggers Bitcoin kopen tegen relatief goedkope prijzen onder de $30k, terwijl de markt zich voorbereidt om er enigszins van te herstellen. Analytics bij Coinbase laat ook zien dat de investeerders in digitale valuta, vooral de grote, hun BTC-bezit goed hebben vastgehouden, vooral degenen die het tegen het einde van 2020 hebben aangekocht.

Deze on-chain en in-exchangegegevens laten zien dat kopers niet zo uitgeput zijn als eerder werd gedacht. De bearmarkt heeft echter vaak grote kopers maar zelfs grotere verkopers en dat is wat de neerwaartse trend in stand houdt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram