Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer terug op $ 30k-steun en de EU gelooft dat stijgende inflatie mensen tot crypto kan dwingen

 

Bitcoin handelt momenteel rond het $30k-niveau na het wegvagen van de meeste winsten die eerder deze week zijn gemaakt. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich weer in het bekende handelsbereik van $ 29k - $ 30k en dat heeft het optimistische een beetje aangetast. Altcoins boekten in de loop van de dag enkele kleine verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een top-ambtenaar van de EU heeft verklaard dat stijgende inflatiecijfers mensen zouden kunnen dwingen om de lokale fiat Euro-valuta te dumpen en in plaats daarvan crypto aan te houden. De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft gewaarschuwd dat onevenwichtigheid en gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving met betrekking tot crypto de acceptatie van de crypto-sector daadwerkelijk zou kunnen versnellen. De voorzitter van het bureau, Verena Ross, maakte deze opmerkingen alsof dit negatief nieuws is, hoewel voorstanders van crypto deze ontwikkelingen zouden waarderen als ze zouden gebeuren zoals het bureau nu voorspelt.

Brain Moynihan, de CEO van de Bank of America, is naar voren gekomen ter verdediging van zijn crypto-strategie onder enorme druk van zijn deposanten en klanten in het algemeen. Hij sprak onlangs uitgebreid over de cryptosector in een interview met Yahoo Finance Live op het World Economic Forum. Moynihan verklaarde dat regelgeving de bank ervan weerhield om uit te blinken in de cryptosector en meer diensten aan te bieden. Hij verklaarde ook dat de bank ondanks de regeldruk nog steeds honderden blockchain-gerelateerde patenten bezit.

Op de laatste ontwikkelaarsconferentie van Apple zijn geruchten ontstaan ​​dat het bedrijf in de nabije toekomst met NFT-handelskaarten kan beginnen. De conferentie zelf zal plaatsvinden tussen 6-10 juni. Het bedrijf zal zich naar verwachting concentreren op iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey en watchOS 8. Het NFT-verhaal zou echter echt kunnen zijn, aangezien het werd gedeeld door MacRumours, een online geruchtenbureau dat in het verleden een paar nauwkeurige voorspellingen heeft gedaan.

De CEO van Kraken, Jesse Powell, heeft de beslissing van de beurs om Luna 2.0, nu simpelweg LUNA genoemd, te listen verdedigd. Hij maakte echter ook enkele controversiële opmerkingen en een daarvan was; Bitcoin-handelaren betalen de rekeningen niet. Is dat een verwijzing naar het feit dat beurzen altcoins moeten promoten om financieel levensvatbaar te blijven? Daarover later meer.

Een groep computerwetenschappers en academici proberen cryptolobby's in de Verenigde Staten tegen te gaan. Volgens hen is blockchain-technologie niet echt decentraal en is het geen degelijk systeem. De beweging staat echter nog in de kinderschoenen en het is volkomen legaal in de VS om te lobbyen.

Grote investeringsbank Goldman Sachs heeft de integratie van de derivaten-trading van crypto-exchange FTX aangekondigd. Volgens een rapport van Barron's wil de bank een aantal van haar eigen tools combineren met die van FTX om effectieve handel te starten.

In de nasleep van de ineenstorting van Terra wil de Zuid-Koreaanse regering nu een nieuwe toezichtscommissie machtigen om de sector te reguleren. Terra was voor het grootste deel van zijn bestaan ​​voornamelijk gevestigd in Zuid-Korea en het grootste deel van zijn team was ook Koreaans.

Bitcoin koers zakt terug naar $ 30k

Bitcoin handelt momenteel rond de waarde van $ 30k. De cryptocurrency wordt geconfronteerd met een lichte terugval na enkele winsten van begin deze week, die de koers naar $ 32k stuwden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 31,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts tot gisteren 16.00 uur in de middag. Toen begon de koers weer te dalen. Het digitale activum ging op een steile verliesgevende curve maar heeft zich nu gestabiliseerd rond de waardering van $ 30k.

Bitcoin bevindt zich nu weer in het bekende $29k-$30-gebied en dat zou de beren misschien nog maar eens aanmoedigen, maar het blijkt op dit moment moeilijk om, in welke richting dan ook, uit dit smalle handelsbereik te breken. Maar de bullish move van eerder deze week werd onmiddellijk teruggedraaid en dat is behoorlijk belangrijk voor de beren op de lange termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 578 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten zelf lichte verliezen omdat ze zich ongemakkelijk bleven voelen nadat een beweging boven $ 32k werd afgewezen voor Bitcoin. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5,7%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Cardano (ADA, -7,5%), Solana (SOL, -8,9%), Polkadot (DOT, -6,2%), Avalanche (AVAX, -8%), Polygon (MATIC, -8%) en Litecoin (LTC, -5,5%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Kraken CEO zegt dat Bitcoin Trading de rekeningen van de beurs niet dekt

Kraken CEO Jesse Powell heeft opnieuw een controversiële uitspraak gedaan; hij heeft gezegd dat Bitcoin-handel de rekeningen van de beurs niet dekt en dat is waar altcoins in het spel komen. Hij gaf deze opmerkingen terwijl hij probeerde de notering van LUNA 2.0 te verdedigen. Alle grote beurzen kwamen overeen om het token te vermelden. Sommigen beschuldigden hen ervan deze activiteit te gebruiken om veel transactiekosten te verdienen.

Dit kan in de toekomst een groot probleem zijn, aangezien beurzen weigeren om sommige cryptocurrencies te ondersteunen. Binance ondersteunt zijn BUSD- en BNB-munt uitgebreid en van vele anderen is bekend dat ze munten promoten die ze leuk vinden om het soort activiteit te krijgen dat ze wensen. Dit heeft heeft geresulteerd in meer dan 26.000 cryptocurrencies en veel daarvan hebben beleggers vooral verlies opgeleverd. Dit is op de grens van onethisch.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram