Positieve verwachtingen voor de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2020

Bitcoin koers verwachting 

Bitcoin koers verwachtingen voor het laatste kwartaal van 2020

Het huidige jaar was tot dusverre een wilde rit - de wereldwijde pandemie verraste de bevolking over de hele wereld en had een impact op het dagelijkse leven van bijna iedere persoon op de planeet. De meeste mensen willen niets liever dan 2020 achter zich laten en het vergeten. Maar voor Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen was het jaar niet zo slecht - en nu we het vierde kwartaal van 2020 ingaan, neigen de voorspellingen met betrekking tot de Bitcoin koers naar optimisme.

Koers verloop tot nu toe

Aan het begin van het jaar lag de Bitcoin koers net onder de drempel van $ 7.000 en de eerste paar maanden van 2020 zag het gestaag stijgen, totdat het in februari $ 10.000 overschreed. Maar de enorme wereldwijde economische onzekerheid in verband met de Covid-19 pandemie spaarde het blockchain-ecosysteem niet. Toen samenlevingen over de hele wereld de dreiging begonnen te beseffen waarmee ze werden geconfronteerd en lockdown-wetten en sociaaleconomische beperkingen begonnen in te voeren, kelderde de prijs van Bitcoin. en bereikte op 11 maart een wanhopig laag niveau van iets onder $ 3600 (Bitmex).

bitcoin koers grafiekAan het einde van het eerste kwartaal van 2020 bereikte de Bitcoin koers het laagste niveau in een jaar, maar het feit dat de prijs niet verder daalde in een tijd waarin de wereld in crisis was, werd door de markten geïnterpreteerd als een bewijs dat Bitcoin veerkrachtig is. Genoeg om zelfs in een ongekende economische situatie toch een aantrekkelijk bezit te blijven. Dit sentiment kwam tot uiting in een langzame maar gestage bull-run. Sinds 11 maart stijgt de Bitcoin koers maand na maand consequent, zelfs tot boven het niveau van $ 12.000 in augustus.

Vooruitzichten voor de rest van het jaar

Momenteel lijken de algemene vooruitzichten van de cryptogemeenschap met betrekking tot de Bitcoin koers overwegend optimistisch. Hoewel de meeste mensen niet geloven dat Bitcoin zijn ATH (All Time High) van bijna $ 20.000 uit december 2017 zal bereiken, suggereren fundamentele analyse en vergelijkingen met voorgaande jaren dat we aan het einde van het jaar een start van een snellere bullrun kunnen gaan zien, vergelijkbaar met die in 2017. En hoewel niet iedereen zo optimistisch is, zijn pessimistische prognoses op dit moment ongebruikelijk. Hoewel sommige mensen sceptisch zijn over de exacte snelheid waarmee de Bitcoin kores naar verwachting zal stijgen, voorspelt bijna niemand dat Bitcoin in de nabije toekomst weer onder de $ 5000 zal dalen.

Nu we bijna het laatste kwartaal van 2020 ingaan, beginnen veel mensen al na te denken over hun investeringen voor 2021. Per slot van rekening wil niemand een enorme bull run missen zoals die in 2017. Zoals we allemaal weten is de prijs van Bitcoin is onderhevig aan een hoge relatieve volatiliteit, en mensen die proberen exacte voorspellingen te doen met betrekking tot de koers, blijken meestal ongelijk te krijgen. Alles wat met zekerheid kan worden gezegd, moet alleen gebaseerd zijn op algemene marktsentimenten en een uitgebreide kijk op de huidige economische fundamenten en aangezien deze optimistisch lijken te blijven, ligt het voor de hand om te voorspellen dat de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2020 zal blijven stijgen.

 

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...