Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 30k en CEO van Binance sceptisch over de herlancering van LUNA

 

Bitcoin handelt momenteel op $30k op het moment van schrijven, na weer een dag van lage volatiliteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zweeft rond het bekende handelsbereik van $ 29k - $ 30k. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar kleine winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: een onderzoek van Economist Impact heeft verklaard dat de perceptie van beleggers m.b.t. de cryptosector ten goede verandert. Het onderzoek voorspelde in de nabije toekomst een groeiende vraag naar digitale valuta.

De cryptogemeenschap schiet terug op een brief die naar het Amerikaanse Congres is gestuurd en waarschuwt voor de "kernproblemen van de sector". In de brief stond dat cryptocurrencies riskante, gebrekkige en onbewezen financiële instrumenten zijn. De cryptomensen wezen erop dat de meeste ondertekenaars van de brief slechts anti-cryptotrollen waren.

De dagelijkse mijninkomsten van Bitcoin zijn opnieuw gekelderd, aangezien de Bitcoin koers daalde tot meerjarige dieptepunten. Veel van de miners proberen nog steeds zoveel mogelijk te ontginnen, maar door de dalende prijzen krijgen ze steeds meer moeilijkheden. Volgens gegevens van blockchain.com is de omzet nu met bijna 27% gedaald tot een dieptepunt van ongeveer 11 maanden.

Het Solana-netwerk heeft de afgelopen tijd weer een flinke storing gehad. Dit is de vijfde dergelijke netwerksluiting in de afgelopen vijf maanden of zo. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars het netwerk met onzekerheid bekijken, zelfs terwijl de populariteit groeit.

Volgens een recent onderzoek is ongeveer 11% van alle Amerikaanse verzekeraars ofwel geïnteresseerd, of hebben ze al geïnvesteerd in cryptocurrencies. In dit onderzoek zijn meer dan 328 CEO's en CIO's uit de sector geïnterviewd en 11% van hen toonde een indicatie van een bestaande investering in de cryptosector.

Een voormalig productmanager bij OpenSea is door openbare aanklagers aangeklaagd voor handel met voorkennis. Nathaniel Chastain, de voormalige werknemer van de beurs in kwestie, wordt beschuldigd van dit misdrijf als een primeur in de NFT-sector onder de wet van Manhattan, New York.

Binance's CEO Changpeng Zhao (CZ) heeft gezegd dat hij sceptisch is over een herlancering van Terra. Dit ondanks dat Binance de airdrop van zijn Terra 2.0-token toestaat, nu simpelweg LUNA genoemd, terwijl de oudere is hernoemd tot LUNA classic. Daarover later meer.

Crypto-exchanges ontslaan wat personeel in afwachting van een langdurige bearmarkt in de nabije toekomst. De exchanges genoten van de bull-markt en maakten veel winst tijdens de recente bull-run, maar nu is de bear-markt zwaar voor hen, vooral omdat altcoins het slecht doen. Volgens Bloomberg worden momenteel tot 10% ontslagen genomen.

Bitcoin koers stabiel op $ 30k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel op $ 30k, terwijl verdere prijsbewegingen tot stilstand kwamen. De cryptocurrency staat nu weer voor een nieuwe periode van inactiviteit nadat de beweging boven $32k mislukte.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 30,3k. Het zakte onmiddellijk tot $ 29,5k en bleef daar een tijdje. Het kwam langzaam maar gestaag terug boven $30k en handelt nu op $30.2k op het moment van schrijven.

Bitcoin wil nu verder consolideren omdat meerdere bewegingen boven en onder mislukten. Nu heeft de cryptocurrency een stabiel bereik gevonden om in te handelen en daar zal het waarschijnlijk even blijven, behalve als een grote marktbeweging een grote beweging naar boven of beneden dwingt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 575 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven grotendeels stabiel aangezien de markt een groot deel van de dag zijwaarts handelde. Het enige grote prijsverschil was te zien bij Cardano (ADA, 4,5%) die een lichte winst boekte.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Binance CEO sceptisch over LUNA Relaunch

Binance CEO Changpeng Zhao is vrij sceptisch over de nieuwste LUNA-herlancering. Hoewel Binance aan gebruikers de nieuwe munten heeft gecrediteerd, rekent CZ niet te veel op het succes ervan.

CZ is een van de weinige CEO's die medeverantwoordelijk was voor de spectaculaire ineenstorting van Terra, die ertoe leidde dat binnen twee dagen ongeveer $ 34 miljard van de markt werd weggevaagd wat een crisis in de cryptowereld veroorzaakte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram