Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 30k en crypto is zwaar oversold

Crypto is oversold 

Bitcoin handelt momenteel op $30k bij het ter perse gaan na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert nu langzaam tussen $ 29k- $ 30k na verschillende mislukte bewegingen erboven en eronder. Altcoins daarentegen verloren weer wat waarde, omdat er zorgen waren over een hernieuwde crypto-winter op de markt. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft de burgemeester van Miami, Francis Suarez, verklaard dat Bitcoin een wereldvaluta kan worden. Hij gaf deze opmerkingen tijdens het lopende World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland. Daarover later meer.

Ondanks de laatste neergang in de cryptokoersen en de algemene vertraging van de markt over de hele wereld, knippert één statistiek in het bijzonder tegenwoordig bijzonder groen. De statistiek wordt Investor Tool-hand genoemd en wordt al lang gebruikt met het oog op een goed rendement. Het gebruikt in feite 2-jarige voortschrijdende gemiddelden SMA en 5x hun waarde. De statistiek laat duidelijk oververkochte omstandigheden zien en zo veel zelfs dat er in de nabije toekomst waarschijnlijk een koersherstel zal plaatsvinden.

De belangrijkste Amerikaanse grondstoffentoezichthouder CFTC heeft onthuld dat het Gemini Exchange voor de rechter heeft gedaagd met betrekking tot de evaluatie van de afdeling derivatenhandel. Het bureau is van mening dat Geminin onjuiste informatie heeft gegeven in zijn bod van 2017 om futurescontracten in het land aan te bieden.

Afgezien van dit specifieke geval hebben crypto-bedrijven het over het algemeen een beetje moeilijk in de VS en de rest van de wereld, waarbij de meeste ongeveer 10% van hun personeel ontslaan. Deze stap wordt gezien als een anticipatie op de komende crypto-winter.

De regering van Zuid-Korea voert nieuwe crypto-regelgeving in en treedt hard op tegen cryptobedrijven in het land. Het Terra (LUNA)-fiasco heeft de regering daar wakker geschud, aangezien het project in het land is ontstaan ​​en daar uitgebreid werd beheerd.

De centrale bank van India is van mening dat Central Bank Digital Currencies (CBDC's), cryptocurrencies op de lange termijn kunnen "doden". De mening kan echter vergezocht zijn, aangezien dollar- of fiat-gekoppelde munten, wat CBDC’s zijn, alleen concurrentie zullen vormen voor fiat-gekoppelde stablecoins. Openbare cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere altcoins zijn echt heel iets anders.

Een Braziliaanse centrale bankier onthulde plannen over hoe CBDCS bankruns kunnen helpen voorkomen. Een bankrun is een publiek protest waarbij een groot aantal mensen naar de bank gaat en tegelijkertijd grote hoeveelheden contant geld probeert op te nemen. Aangezien banken zijn ontworpen om het grootste deel van de cash niet in één keer aan de mensen te geven, kan dit mogelijk leiden tot een grote ineenstorting van de financiële markt. Dit wordt gevreesd door veel regeringen over de hele wereld en ze zijn er voortdurend voor op hun hoede. De Braziliaanse bankier is van mening dat CBDC's kunnen helpen bankruns op voorhand te stoppen voordat echte schade kan optreden.

Bitcoin koers stabiel op $ 30k

De Bitcoin koers is momenteel stabiel op $ 30k op het moment van schrijven. De cryptocurrency handelt binnen een smal handelsbereik, net onder het belangrijke cijfer van $ 30k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 29,7k. Het handelde in 24 uur daarna tussen $ 29.3.000 en $ 29.8k met niet veel volatiliteit. De volatiliteit daalde tot een meermaandelijks dieptepunt onder de 2%. Over het algemeen bevindt de koers zich erg in het smalle handelsbereik van $ 29k - $ 30k en alleen monumentale inspanningen van beren of stieren kunnen hier een einde aan maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 565 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 46,9%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies boekten wat verliezen of bleven grotendeels stabiel. Solana (SOL, -1,4%) en Tron (TRX, -1,2%) boekten minieme verliezen terwijl de rest van de markt stabiel bleef.

Solana koers grafiek

In ander nieuws…..

Burgemeester van Miami zegt dat Bitcoin wereldwijde valuta kan worden

Op het recent gehouden World Economic Forum in Davos, Zwitserland, voorspelde de burgemeester van Miami opnieuw een groot bullish beeld voor Bitcoin. Francis Suarez zei dat de digitale valuta in de nabije toekomst een belangrijke wereldwijde valuta zou kunnen worden.

Bitcoin is al een belangrijke troef in de wereld geworden met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen op een gegeven moment. Dus in veel opzichten is het al een groot ding, maar ja, een valuta worden voor daadwerkelijke actieve transacties is iets heel anders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram