Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Solana faalt wederom en WAVES is de grote winnaar deze week

 

Het lijkt erop dat de altcoin-markt eindelijk begint te herstellen. Doordat Bitcoin er nu sterker uitziet, hebben alternatieve munten en tokens de afgelopen 7 dagen ook aanzienlijke winsten geboekt. Natuurlijk doen niet alle altcoins het geweldig en sommige hebben nog steeds grote problemen, maar het grootste deel van het altcoin-ecosysteem ziet er behoorlijk bullish uit. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar enkele van de meest interessante ontwikkelingen die de afgelopen week op de altcoin-markt hebben plaatsgevonden! 

Tot niemands verrassing wordt Solana weer uitgeschakeld

Solana (SOL) lijkt te mikken op het wereldrecord van blockchain-downtimes. Woensdag had het SOL-netwerk opnieuw een storing, die meer dan 4 uur duurde. Dit betekent dat Solana tot nu toe in 2022 al 5 keer is uitgevallen - gemiddeld één keer per maand.

Net als tijdens de vorige downtimes werden officieel de lage efficiëntie en het onvermogen om met meer verkeer om te gaan niet als het probleem beschouwd. In plaats daarvan werd de reden voor de downtime geïdentificeerd als een bug in het validatiemechanisme van het netwerk. Met andere woorden, de ontwikkelaars van Solana beloven dat het oplossen van deze bug het probleem heeft opgelost en dat er geen verdere downtime zal plaatsvinden - in ieder geval tot een nieuwe downtime. 

Verrassend genoeg is de SOL koers niet hard geraakt vanwege de storing en is deze de afgelopen 7 dagen slechts met ongeveer 11% gedaald. De marktkapitalisatie van Solana komt echter gevaarlijk dicht in de buurt van die van Dogecoin (DOGE) en Polkadot (DOT), wat betekent dat SOL snel uit de lijst van de top 10 van grootste munten volgens marktkapitalisatie kan vallen.

 

Solana koers grafiek

LUNA is dood, lang leve LUNA

De totale mislukking van Terra (LUNA) was verreweg het grootste crypto-evenement van de afgelopen weken. De mislukte cryptocurrency werd snel omgedoopt tot Luna Classic (LUNC) en een nieuwe Terra (LUNA) werd gelanceerd op een nieuwe blockchain. 

De nieuwe LUNA kreeg de steun van enkele van de grootste crypto-exchanges ter wereld, waaronder Binance - alle Binance-gebruikers die de oude Luna Classic bezaten, kregen de nieuwe LUNA-munten in een airdrop. Dit hielp echter niet echt bij de opnieuw opgestarte cryptocurrency. 

De meeste mensen die de nieuwe LUNA ontvingen, haastten zich om de munten zo snel mogelijk te verkopen. Het resultaat was een onmiddellijke prijsdaling - in slechts een week tijd wist de nieuwe LUNA met bijna 70% te devalueren. 

Ondertussen heeft de ondergang van Terra een enorme impact op het Zuid-Koreaanse cryptocurrency-ecosysteem. Lokale autoriteiten hebben al aangekondigd dat regelgevers in de nasleep van de LUNA-situatie binnenkort veel strengere cryptowetten in het land zullen invoeren. 

Luna koers grafiek 

Cardano koers stijgt met bijna 20% 

Terwijl Solana opnieuw een storing had, kwam zijn directe concurrent in actie. In de afgelopen 7 dagen is de Cardano (ADA) koers met bijna 20% gestegen. 

Cardano steeg enorm aan het begin van de week, toen de ADA-prijs in slechts twee dagen met meer dan 40% groeide. Daarna corrigeerde de koers een beetje, maar Cardano sluit de week nog steeds af met enorme winsten. 

Sommige crypto-analisten zijn echter bezorgd dat de huidige Cardano-rally misschien niet van lange duur is. De reden daarvoor is het feit dat er schijnbaar geen fundamentele redenen waren waarom de koers zo snel begon te stijgen, wat betekent dat de prijs net zo snel kan dalen als hij eerst begon te groeien.

ADA koers grafiek 

WAVES schiet omhoog, verdubbelt in prijs in slechts 7 dagen 

Veel altcoins zijn in waarde gestegen, maar deze week kan er maar één de winnaar zijn. Waves (WAVES) heeft alle andere belangrijke munten en tokens enorm overtroffen, aangezien de WAVES koers de afgelopen 7 dagen met maar liefst 100% is gestegen! 

De aanleiding voor de recente rally van WAVES is de enthousiaste ontvangst van de aankondiging van de nieuwe DeFi-strategie die onlangs is gepubliceerd door Waves Tech, het team achter de Waves-blockchain. Het nieuwe DeFi-plan is gebaseerd op de lancering van een nieuw token dat is ontworpen om meer liquiditeit in het protocol te brengen. 

Waves Tech is ook gericht op het herstellen van de koppeling aan de dollar van Neutrino (USDN), een stablecoin die een van de belangrijkste producten in het Waves-ecosysteem is. Hoewel de situatie van USDN niet zo slecht is als in het geval van de Terra USD (UST) die met 99% is gedevalueerd, is USDN momenteel nog steeds lichtjes ontkoppeld van de dollar en wordt verhandeld op ongeveer $ 0,97.

WAVES koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram