Bitcoin koers loopt op tot $ 31k terwijl Crypto ATM-installatie een nieuw dieptepunt bereikt

 

De Bitcoin koers staat momenteel weer rond de $31k. Gisteren was een dag van relatieve inactiviteit, maar vannacht begon de koers weer op te lopen en bereikte op een gegeven moment $ 31,5k . De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had opnieuw een rustig weekend, aangezien de koers zijn verblijf in het smalle handelsbereik van $ 29k- $ 30k verlengde. Altcoins deden het in het weekend ook rustig aan, maar volgden Bitcoin vannacht op de weg omhoog. Daarover later meer.

Ander nieuws: het aantal nieuwe Bitcoin-geldautomaten dat wereldwijd wordt geïnstalleerd, heeft sinds 2019 nieuwe dieptepunten bereikt. Dit viel samen met de verwachte bearmarkt. Daarover later meer.

Een nieuwe hackpoging bij Yuga Labs, de oprichter van Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Otherside Discord-groepen heeft geresulteerd in het stelen van ongeveer 145 ETH ($ 270.000). De hack werd ontdekt door een Twitter-gebruiker en blockchain-detective genaamd OkHotShot. Hij liet zien hoe de twee Discord-groepen waren overgenomen door de oplichters en hoe ETH werd gestolen, wat dit keer resulteerde in een tijdige reactie op de diefstal.

Het Dubai Property-bedrijf genaamd DAMAAC heeft met succes grote onroerend goed deals ter waarde van $ 50 miljoen afgehandeld met behulp van cryptocurrencies. Het bedrijf wordt echter nog steeds geconfronteerd met uitdagingen van investeerders die niet overtuigd zijn van het accepteren van crypto-betalingen.

De grote Russische industriële operator Rostec heeft een nieuw op blockchain gebaseerd betalingssysteem ontwikkeld en geïmplementeerd, vergelijkbaar met SWIFT. Het nieuwe systeem wordt door het Russische regime aangeprezen als een alternatief voor de SWIFT-betalingsgateway waarover de westerse wereld absolute controle heeft. Het systeem bevindt zich echter nog in de beginfase en het zal voor Rusland moeilijk zijn om kandidaten voor dit soort transacties te vinden, aangezien de dreiging van sancties opdoemt rond landen die dit zullen proberen te gebruiken.

Ondanks de recente daling van de koersen op de cryptocurrency-markt, registreerde het Ethereum-netwerk onlangs de hoogste hash-snelheid ooit, zelfs nu het een enorme upgrade nadert die een permanente overstap naar een Proof of Stake (PoS)-systeem zal zijn. Over het algemeen bereikte ETH een hash-snelheid van 129 Peta-hash per seconde, wat veel krachtiger is dan supercomputers over de hele wereld.

De Tsjechische Centrale Bank is van plan om de spotmarkt voor goud te betreden voor een grote aankoop. De bank wil haar goudvoorraad met meer dan 10 keer vergroten met diversificatie als belangrijkste argument. Veel andere centrale banken denken ook na over het vergroten van hun goudvoorraad of zijn daar al mee bezig. Goud wordt nog steeds gezien als een stabiel anker in (financieel) onzekere tijden.

De oprichters van Terra (LUNA) mogen in Zuid-Korea geen strafrechtelijke vervolging krijgen, aldus in de VS gevestigde juridische experts. Dit ondanks het feit dat er in LUNA verschillende duistere stappen werden gemeld in de aanloop naar de spectaculaire crash die ertoe leidde dat $ 33,9 miljard binnen 48 uur van de markt werd weggevaagd.

Een localbitcoins.com-dealer in de VS heeft zich schuldig gemaakt aan het runnen van een niet-geregistreerd cryptobedrijf en riskeert nu tot 5 jaar gevangenisstraf en een fikse boete van zes cijfers. De zaak is ingediend door het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat zijn inspanningen tegen dergelijke bedrijven opvoert.

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 31k

Bitcoin bleef gisteren grotendeels stabiel op $ 30k, maar vannacht zagen investeerders plots het licht en duwden de BTC koers omhoog tot $31,5k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de cryptocurrency rond de $ 29,7k. Het bewoog een lange tijd zijwaarts tot 17.30 uur toen het begon te klimmen, maar heel lichtjes. Het vond zijn weg boven $ 30k voor een zeer korte tijd, maar kon die beweging niet volhouden. Kort na middernacht echter werd alsnog de beweging naar $31,5k ingezet.

Bitcoin zit nog steeds in een consolidatiefase en zijn bewegingen naar boven en naar beneden zijn tot nu toe mislukt. Nu wacht de markt op het volgende keerpunt, maar dat kan best nog even duren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 598 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies  deden mee aan de stijgende lijn die werd ingezet door Bitcoin. Enkele van de winnaars waren Ethereum (ETH, 5,96%), Cardano (ADA, 13,6%), Solana (SOL, 12%), Tron (TRX, 5%) en Avalanche (AVAX, 10,3%).

AVAX koers grafiek

In ander nieuws….

Bitcoin ATM-installatietempo vertraagt ​​tot meerjarige dieptepunten

Het installatietempo van Bitcoin ATM’s is de afgelopen maand aanzienlijk vertraagd. Dit heeft de angst voor een vroege berenmarkt vergroot.

Er werden slechts 202 nieuwe machines geïnstalleerd, een cijfer dat sinds begin 2019 niet meer is gezien. Het is 90% minder dan het aantal dat enkele maanden geleden in december 2021 werd bereikt, met ongeveer 1700 nieuwe machines geïnstalleerd. Crypto-geldautomaten zijn echter niet zo populair bij reguliere crypto-gebruikers en hun kosten zijn vrij hoog. Dit heeft het wijdverbreide gebruik ervan ernstig beperkt, ondanks een aanzienlijke groei in de afgelopen 2 jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram