Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt iets boven $ 31k terwijl analisten waarschuwen voor een saaie zomer

 

De Bitcoin koers herstelde zich vannacht toen het boven $ 31k kwam. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was op weg naar naar $ 32k, maar kwam niet verder dan $31.800 vanwege bearish wegversperringen. Altcoins waren grotendeels stabiel, waardoor Bitcoin zijn marktaandeel verbeterde. Daarover later meer.

Ander nieuws: analisten waarschuwen Bitcoin-investeerders voor een "saaie zomer", aangezien de markt blijft stagneren. Bitcoin zelf heeft zich gevestigd in een smal handelsbereik tussen $ 28k- $ 32k en pogingen om eronder of erboven te breken falen tot nu toe. Altcoins daarentegen blijven kleine verliezen boeken die ertoe leiden dat beleggers de markt ontvluchten. Dus over het algemeen wordt verwacht dat het een langzame, enigszins bearish zomer wordt.

Het hoofd van IBM's enterprise blockchain-oplossing Hyperledger heeft verklaard dat Central Bank Digital Currencies (CBDC's) de natuurlijke koers zijn voor evolutie voor de crypto-sector. Daniela Barbosa, het huidige hoofd van het project, is van mening dat CBDC's openlijk moeten worden verwelkomd door de cryptosector. Ze gaf deze opmerkingen tijdens het lopende World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat een groot aantal El Salvadoranen het huidige cryptobeleid van de overheid niet goedkeurt. Het land blijft de enige staat ter wereld die BTC als wettig betaalmiddel erkent. Maar dit heeft een prijskaartje met zich meegebracht en het publieke sentiment verandert tegen deze beweging, vooral omdat de crypto-boom momenteel vertraagt ​​vanwege het slechte marktsentiment.

De maandelijkse NFT-verkopen zijn onlangs begonnen af ​​te koelen, waarbij de activiteit voor mei 65% lagere cijfers laat zien dan april. Daarover later meer.

Het streven van de New Yorkse regering om cryptomining in haar rechtsgebied te verbieden, heeft een krachtige reactie van de lokale cryptogemeenschap uitgelokt. Jake Chervinsky, het huidige hoofd beleid bij de Blockchain Association, zei dat deze ontwikkeling de werkelijke koolstofemissies niet zal stoppen, maar ze alleen uit de staat zal verwijderen. Andere pro-cryptogroepen en individuen stopten hun mening ook niet onder stoelen of banken.

De ondankbare val van de US Terra (UST) heeft geleid tot speculatie dat alle algoritmische stablecoins in de nabije toekomst mogelijk niet levensvatbaar zijn. LUNA, de belangrijkste cryptovaluta van de Terra-groep, heeft tot op heden 99,9999% van zijn waarde verloren.

De Oegandese centrale bank heeft haar cryptobeleid omgedraaid en afstand genomen van haar harde standpunt door een regulerende sandbox-aanpak toe te staan. De bank heeft een lokale blockchainvereniging gevraagd om ook regelgeving voor de sector voor te stellen.

Volgens een rapport van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is sociale media verantwoordelijk voor een groot deel van de enorme verliezen van $ 1 miljard in de cryptosector in 2021. Dat is vijf keer zoveel als in 2020 en maar liefst zestig keer meer dan in 2018.

Bitcoin koers herstelt iets boven $ 31k

De Bitcoin koers herstelde zich eerder op de dag enigszins boven $ 31k en lijkt de weerstand van $ 32k uit te dagen. Verdere vooruitgang kan echter moeilijk te bereiken zijn voor de cryptocurrency.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29.8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 03.30 uur 's ochtends begon te stijgen. Het kwam gemakkelijk boven $ 31k en bereikte een top van $ 41,8k om 16.30 uur in de middag. Sindsdien is het zijwaarts verhandeld rond de waarde van $ 31,5k.

Bitcoin bulls willen nu eindelijk wat winst boeken, maar de koers kan worden vastgepind door langdurig bearish sentiment en de dreiging van een imposante crypto-winter. Maar als de koers zijn weg boven $ 32k vindt, zou dit een mogelijke ommekeer kunnen veroorzaken. Gezien het huidige sentiment op de markt, doen de stieren er echter goed aan om hun verwachtingen wat te temperen..

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 598 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Alleen Ethereum (ETH, 2,5%), Cardano (ADA, 4,5%), Solana (SOL, 5,8%), Avalanche (AVAX, 4,5%) en Polygon (MATIC, 3,7%) boekten enige winst.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Maandelijkse NFT-omzet 65% lager

De maandelijkse NFT-verkopen op grote NFT-platforms hebben een duikvlucht genomen, ook al had het weerstand geboden aan eerdere bearish bewegingen door de grotere digitale valutasector. Analyse van crypto-analysebedrijf cryptoslam.io onthulde dat de NFT-verkopen met 65,34% waren gedaald.

In totaal werd in april maar liefst $ 4,65 miljard aan verkopen geregistreerd, terwijl mei slechts $ 1,59 miljard kon voortbrengen. Hieruit blijkt dat ook de NFT-markt flink vertraagt.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram