Bitcoin stabiel op $ 30k terwijl Elon Musk dreigt de $ 44 miljard Twitter-overnamedeal te annuleren

 

Bitcoin handelt opnieuw zijwaarts rond de $30k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft pogingen weerstaan ​​om onder en zelfs boven het nu veerkrachtige handelsbereik van $ 29k - $ 30k te komen. Altcoins waren grotendeels stabiel met slechts enkele verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft gedreigd zich terug te trekken uit zijn vijandige overnamebod van $ 44 miljard op Twitter. De excentrieke miljardair wil koud water gieten over onmiddellijke overnameproblemen door twijfels te zaaien over de werkelijke cijfers van Twitter. Dit heeft de markten verder gedempt, zelfs de crypto-markten, aangezien velen uitkeken naar een grotere rol van Bitcoin op Twitter. Daarover later meer.

Bitcoin-miners stoten veel van hun activa af omdat de Bitcoin koers is gedaald tot onder de belangrijkste niveaus die moeten worden volgehouden om winstgevend voor hen te zijn. Veel van de miners gaan voor de lange termijn en blijven hun gedolven crypto accumuleren, maar dat is niet het geval voor een aanzienlijk aantal anderen, aangezien de winstgevendheid enorm daalt in afwachting van een langdurige berenrun.

In de Verenigde Staten is onlangs een rechtszaak aangespannen waarin wordt beweerd dat de recente richtlijnen van het Labour Department die zijn uitgevaardigd door de federale autoriteit ongrondwettelijk zijn. Het Labour Department verbood werknemers om crypto op hun 401 (k) pensioenplannen te krijgen en dat heeft een storm veroorzaakt in de crypto-sectoren. Nu wordt geprobeerd om de gerechtelijke weg ter zake te bewandelen.

Een white-hat hacker heeft het enorme bedrag van $ 6 miljoen verdiend door een grote bug op het Aurora-platform Immunefi te identificeren. Het bedrijf betaalde dit bedrag graag, aangezien er meer dan $ 200 miljoen aan digitale activa in gevaar zou zijn geweest als hackers dit beveiligingslek hadden misbruikt voordat de ethische hacker het ontdekte.

Crypto-exchange Binance heeft teruggeslagen op een recent rapport van journalistengroep Reuters die de exchange ervan beschuldigde betrokken te zijn bij internationale witwasinspanningen. Binance plaatste een lange weerlegging van de zaak waarin de journalisten de exchange openlijk hadden aangevallen omdat het een knooppunt was van fraudeurs, hackers en drugs smokkelaars. Binance heeft onlangs een aantal belangrijke upgrades uitgevoerd, waaronder AML-regelgeving, die het voor dergelijke elementen zeker moeilijker maken om op het platform te werken. De SEC is ook een officieel onderzoek gestart (volgens Bloomberg) tegen de beurs, waardoor het BNB-token in waarde zou kunnen dalen.

Octagon Networks, een van de beste cyberbeveiligingsbedrijven ter wereld, heeft crypto volledig omarmd en de volledige balans van het bedrijf omgezet in Bitcoin. Het is ook begonnen met het aanbieden van enorme kortingen aan gebruikers als ze ervoor kiezen om transacties met Bitcoin uit te voeren.

Een nieuwe Japanse wet reguleert wat te doen met in beslag genomen cryptovaluta in het land. Het ministerie van Justitie van het land overweegt een inbeslagnameprocedure voor digitale valuta die duidelijkheid kan verschaffen over de kwestie, evenals regulering van de grotere sector.

Bitcoin koers stabiel op $ 30k

Bitcoin bleef het grootste deel van vandaag rond de $30k-waardering verankerd. De digitale valuta heeft zichzelf binnen dit smalle bereik gebarricadeerd naarmate de bearish druk toeneemt, maar het heeft tot dusverre opeenvolgende pogingen om het naar beneden te trekken weten te pareren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 31,3k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het om 02:20 uur 's nachts begon te dalen. Het vond onmiddellijk steun bij $ 29,5k en is sindsdien iets hersteld tot ongeveer $ 30k.

Bitcoin is nu terug op zijn belangrijkste steun rond $ 30k, omdat een andere beweging hierboven is mislukt. De cryptocurrency probeert zichzelf rond de huidige niveaus te stabiliseren voordat een verdere prijscorrectie of opwaardering op korte termijn kan worden waargenomen. Het valt nog te bezien hoe lang de crypto rond dit niveau zal blijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 575 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,2%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

De meeste altcoins bleven eerder vandaag grotendeels stabiel, afgezien van een klein aantal uitzonderingen. Binance Coin (BNB, -4,5%), Solana (SOL, -5,5%), Avalanche (AVAX, -4%), Polkadot (DOT, -3%) en Polygon (MATIC, -2,9%) boekten allemaal verliezen, terwijl Cardano (ADA, 3,5%) de grote winnaar was.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

Elon Musk beschuldigt Twitter van contractbreuk en dreigt het overnamebod af te blazen

Tesla CEO en excentrieke miljardair Elon Musk heeft Twitter beschuldigd van het schenden van zijn overnameovereenkomst en dreigt nu openlijk om zich terug te trekken uit de deal. Het is echter nog niet duidelijk of het een tactiek is om Twitter zijn echte cijfers te laten tonen of dat Musk daadwerkelijk twijfelt aan de overname.

Zijn advocaten stuurden een juridische kennisgeving naar Twitter:

".......,Twitter heeft ... geweigerd de informatie te verstrekken waar de heer Musk sinds 9 mei 2022 herhaaldelijk om heeft gevraagd om zijn evaluatie van spam en nepaccounts op het bedrijfsplatform te vergemakkelijken"

Dit heeft de markt verder onder druk gezet waardoor Twitter-aandelen een beetje daalden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram